Hoppa till sidans innehåll

Engagemang i klubbens verksamhet


Funktionär vid tävling

Som målsman till aktiv åkare förbinder man sig att ställa upp som funktionär vid de två tävlingar klubben arrangerar under säsongen. Detta bekräftas genom ett skriftligt samtycke i anmälningsformuläret. Det handlar om enklare uppgifter som vem som helst klarar av, men vi behöver hjälpas åt. När man fått ett pass (antingen genom tilldelning eller egen anmälan) ansvarar man för att passet bemannas. Det betyder att om man får förhinder måste man själv se till att någon annan kommer till det aktuella arbetspasset. Information om tider och uppgifter meddelas närmare tävling men tills vidare vill vi att ni bokar in följande datum i kalendern:

  • 23 januari 2022, Årecupen (preliminärt)
  • 8-10 april 2022, Guldhjälmen

Notera att detta inte enbart gäller målsmän till tävlande åkare, utan samtliga barn förväntas vara representerade med en funktionär. Båda tävlingarna genomförs i Duveds skidområde.

 

Övrigt engagemang i klubben

Att organisera idrottsverksamhet i en ideell förening innebär mer än att leda de aktiva under träning och tävling. Faktum är att den stora merparten av tiden som läggs ner sker utanför de tillfällen då de aktiva deltar. Inom Duveds IF har vi varit alldeles för få som delat på dessa uppgifter vilket gör verksamheten både personberoende och oattraktiv att gå in i. För att råda bot på detta gör vi nu ett försök att förtydliga vilka uppgifter det är som behöver utföras och hur dessa kan fördelas på ett antal olika roller. För att sprida arbetsbelastningen vore vi oerhört tacksamma om fler anmälde intresse för att hjälpa till!

Om du kan tänka dig att ta någon av nedanstående roller kontakta oss på This is a mailto link.

Ledare på plats vid liften

Allmän trivsel och stöd till åkare vid påstigningen till liften. Här handlar det om saker som att öppna värmestugan vid kyla, ordna varm saft vid utvalda tillfällen, avvisa åkare som inte tillhör DIF osv. Framför allt söker vi någon, eller några, målsmän från U8-gruppen (barn födda 2014-2015).

Funktionärsansvarig

Ansvar för att tillsätta funktionärer till våra båda tävlingsarrangemang. Tävlingsledningen meddelar arbetsuppgifter, tidpunkter och antal pass vilket sedan kommuniceras till samtliga målsmän så att alla pass bemannas.

Tidtagning

Hjälpa till med uppsättning och genomförande av tidtagning i samband med de tävlingar vi arrangerar. Utbildningsmöjligheter finns via skidförbundet.

Uppdaterad: 10 OKT 2021 11:27
E-post: Adressen Gömd

RB_puff_200

Postadress:
Duveds IF
Box 15
83724 Duved

Besöksadress:
Box 15
83724 Duved

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link