Hoppa till sidans innehåll

Längdskidor


Till alla föräldrar och aktiva i Duveds IF längdsektion 

 

Hej och välkommen till säsongen 2021/22!

 

Du som är sugen på att åka längd i vinter är hjärtligt välkommen till oss. Vi har i dagsläget fem grupper för kommande vinter.  

Träningstider: Skidträning för barn födda 2011-2016 tränar torsdagar kl 18-19 och barn födda 2006-2010 tisdagar 18-19.30 och torsdagar 18-19.30 och varannan vecka klassiskt (ojämna veckor) och varannan fristil (jämna veckor).  Man behöver inte ha utrustning för båda disciplinerna men det är lite roligare för åkaren. Alla träningar har samling vid Hamrelia (spårcentralen Duveds skidspår) om inte annat anges, den informationen ges på Cardskipper i så fall. I normalfallet är det en fördel om det vid de yngre åldrarnas skidlek har någon förälder närvarande men med gällande restriktioner behöver vi tänka annorlunda. Vid träningarna har vi en köldgräns på -15 (beslut tas senast 16.00 samma dag och Skistars termometer gäller) eller om det är dåligt väder gäller det att hålla koll på Cardskipper ifall ledarna måste ställa in kvällens träning. 

Gruppindelning är enligt följande: Äldsta gruppen är födda 2006-2010 och tränas av Marcus Göransson Sonnefeldt, Sara Magnusson. Gruppen födda 2011-2012 tränas av Kina Westervall och Sofia Lind. Gruppen 2013 tränas av Maria eller Thomas Karlberg och Jenny Johansson.  Födda 2014-2015 tränas av Ola Olin, Eva Edfeldt, Sami Vaihoja och Inger Fritzon. Födda 2016 tränas av Ann Fahlander, Andreas Forneman, Jerker Aspgård och Tobias Johansson. 

Informationskanaler - all information kring längdåkningen i vinter kommer att gå via Cardskipper eller Duveds IF längdskidors facebooksida! Träningen startar när vi har åkbara spår antingen i Duved eller i närheten.  Sofia Lind kommer att hålla i ett kort föräldramöte vid uppstart. 

Kommuncupen: Kommunen och klubbarna har tillsammans 

 

Övriga tävlingar: Om ditt barn vill vara med och tävla anmäler man sig via Idrottonline och klubben står för anmälningsavgiften. Det finns en flik på Duveds IFs hemsida under längdskidor hur man anmäler sig. Läs tävlingsinbjudan noggrant och avanmäl i tid (om möjligt förstås) ifall åkaren inte ska köra av någon anledning. 

Engagemang i klubben: för att få in pengar till verksamheten har Duveds IF tagit på sig att hjälpa till vid bland annat Årefjällsloppet den 27/3 så lägg in det datumet i kalendern, vi brukar inventera på ICA Duved, ansvara för en deltävling i Kommuncupen och i år (2022) har klubben tillsammans med Järpens SK ett stort arrangemang i tre år; Folksam Cup där Sveriges 15 och 16-åringar tävlar under en hel helg i Järpen där boende, mat och tävlingar ingår. Dit behöver vi funktionärer så förbered er på att få frågan om ni kan bidra på något sätt. Vi har ännu inte fått besked om denna tävling kan genomföras i år men hoppas att det går att genomföra. 

 Att hjälpa till är inte svårt om man är många och det är många gånger riktigt roligt att vara med i "hetluften". Meddela ditt barns ledare om vad du kan hjälpa till med. Ingenting är så avancerat och vi hjälps åt! 

Corona: Vi följer givetvis gällande restriktioner och ber er att vara uppmärksamma på följande:

  • Kom inte på träning eller tävling om du inte är helt frisk. Stanna hemma vid minsta symptom.

Klubbkläder: Vi har i år nya klubbkläder  från Swix och kommer att öppna webshopen igen nu i januari.  Som aktiv barn och ungdom upp till 20 år har klubben ett klädbidrag på 50% eller max 500 kr för överdragen och 50% på tävlingsdräkten. 

Slutligen; titta igenom utrustningen och betala medlemskap i Duveds IF så ses vi i spåret!

Uppdaterad: 25 OKT 2019 00:10 Skribent: Sara Johansson

RB_puff_200

Postadress:
Duveds IF
Box 15
83724 Duved

Besöksadress:
Box 15
83724 Duved

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link