Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Dyktabbar"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Dyktabbar


SmileyCentral.com

Här kan vi skriva in dyktabbar, roliga eller hemska, som ni vill dela med er av. Tanken är att vi ska lära av varandras misstag.

 Skriv ett nytt inlägg i gästboken
18 juli 2013 10:36 av Mysak

Jag tappar aldrig något

Vid det senaste klubbdyket i Uskavi kom Siv upp från sitt dyk och frågade om jag tappat min kniv. Jag opponerade och ifrågasatte varför hon frågade mig först när det kan ha vart vem som helst. Tror Siv att jag är en slarvpelle eller? Nu var det ju den riktiga "Pelle" som tappade kniven och inte jag.
Väl hemma var det dags att skölja och torka utrustningen och jag gjorde den fasansfulle upptäkten... vart i h-v är min backup lampa. Troligtvis vilar den på bottnen av det vackra kalkbrottet Uskavi.

5 juli 2008 11:43 av Taisto

Viktbälte

Jag och en kompis flöt utanför bryggan med ca 8 meter vatten under oss. Kompisen fick problem med viktbältet och fick lov att ta av den för att kunna klättra upp. Utan att tänka mig för sa jag att jag kan hålla hans viktbälte under tiden... Gissa vad som hände !

19 juni 2008 21:54 av Kjell Brell

Hämndlysten marulk

Var i Norge 2004 ute vid Stavnes fyr. Under ett av dyken skulle jag ljustra en marulk. Jag ljustrade den och stack den med kniven som man normalt gör. Skickade ner den i fångstkassen, nu var middagen räddad.
Men vad händer, den hugger sig fast i mitt vänstra underben och där sitter den. Försökte få loss den men icke, hämnden var ljuv. Fick lov att gå upp till ytan och där lyckades vi få loss den till slut. Som tur var gick det inte hål på torrdräkten. Så kan det gå på en jakttur.

19 april 2008 20:59 av Möller

Hmmm?

Åkte till Röda havet på en LiveAboard hösten 2006. Under ett dyk, var på ca 35 m djup, så stod det helt plötsligt ERROR på dykdatorn. Slut på batteriet! Naturligtvis hade jag INTE med mig ett reservbatteri. Tur man har kamrater med dubbla dykdatorer, tack Kjell! Min var dessutom luftintegrerad , så jag hade verkligen noll koll, var bara att avbryta dyket.

Postadress:
Dykarklubben Masen - Sportdykning
Johan Bergman, Rommeholen 152
78191 Borlänge

Kontakt:
Tel: +46703129282
E-post: This is a mailto link

Se all info