Hoppa till sidans innehåll

GDPR

Vi vill uppmärksamma dig på att EU har beslutat om en ny dataskyddsförordning - GDPR (General Data Protection Regulation) - som ersätter vår personuppgiftslag . Förordningen träder i kraft den 25 maj 2018, och omfattar även ideella föreningar. För dig som medlem i Edda innebär det inga direkta förändringar. Du kommer få information och erbjudanden från Edda precis som vanligt. Vi har dock uppdaterat och förtydligat informationen om hur dina personuppgifter behandlas av oss och vilka rättigheter du har enligt dataskyddsförordningen.

Ta en stund och läs igenom den uppdaterade informationen som börjar gälla den 25 maj 2018. Vi hoppas att du vill fortsätta att vara medlem i Edda, men om du av någon anledning inte längre önskar vara medlem kan du när som helst meddela oss detta.

 

Behandling av dina personuppgifter

När du blir medlem i Edda lagras de uppgifter du lämnar i Eddas medlemsregister, som i sin tur är en del av Svenska Islandshästförbundets, och i förlängningen Riksidrottsförbundets, register. Medlemsuppgifterna lagras i Idrott On Line (IOL).

I o med att personnummer registreras så söker IOL fram folkbokföringsadressen. Du som medlem kan själv bestämma om det ska vara synligt för övriga i föreningen, eller inte.

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke och avsluta ditt medlemskap, se kontaktuppgifter till Edda på hemsidan.

Edda kommer att lagra dina personuppgifter så länge som du är medlem. Edda har infört rutiner för att hålla dina personuppgifter aktuella och för att gallra inaktuella personuppgifter, t.ex. uppdateras dina personuppgifter kontinuerligt under ett år. Vid uppsägning av medlemskapet kommer dina personuppgifter att raderas senast inom ett år efter uppsägningen. Om du inte betalar medlemsavgiften kommer ditt medlemskap att avslutas och dina personuppgifter kommer då att raderas enligt ovanstående.

Dina val

Du kan när som helst avaktivera dig för utskick via en enskild kanal och återkalla ditt samtycke. Du kan även kontakta någon i Eddas styrelse alternativt medlemsadministratören per telefon för att anmäla detta.

Du kan när som helst begära att få information om vilka uppgifter om dig som Edda behandlar och begära att dina uppgifter rättas eller kompletteras om de skulle visa sig vara felaktiga eller ofullständiga. Under vissa förutsättningar och i enlighet med tillämplig lagstiftning har du även rätt att (i) begära att dina uppgifter ska raderas, (ii) begära att behandlingen av dina personuppgifter ska begränsas, (iii) invända mot behandling av dina personuppgifter, inklusive att de inte ska behandlas eller användas för direktmarknadsföring eller analysändamål och (iv) begära att få dina personuppgifter överförda till dig eller annan i ett elektroniskt format.

Om Du har frågor gällande Eddas behandling av personuppgifter eller vill åberopa någon av dina rättigheter som beskrivs ovan, kan du skriva eller ringa till någon i Eddas styrelse eller medlemsadministratören, se kontaktuppgifter på hemsidan. Om du har klagomål om behandling av personuppgifter kan du även vända dig till Datainspektionen.

Uppsägning av ditt medlemskap

Medlemskapet i föreningen gäller ett kalenderår i taget. Du kan när som helst säga upp medlemskapet med omedelbar verkan.

"Force Majeure" - skador som inte kan förutsägas

Edda är inte ansvarig för skada som beror på lagbud, myndighetsåtgärd, krigshändelse, strejk, blockad, bojkott, lockout, upplopp eller liknande omständigheter. Edda är heller inte skyldig att i andra fall ersätta skada som uppkommer, om Edda varit normalt aktsam.

Våra kontaktuppgifter och personuppgiftsansvarig

Edda Islandshästförening

Orgnr: 802416-3977

 

GDPR


Uppdaterad: 24 MAJ 2018 16:11 Skribent: Sofia Jansson
Epost: This is a mailto link

Update:

2/6 körde vi en Pay and Ride som var mycket lyckad och alla var (hoppas jag) nöjda och glada.

Fint väder och fina ekipage!! Nästa gång kör vi på riktigt och hoppas att fler fått känsla och sug efter tävlingar.

Nästa vecka 9/6 har vi en Klubbkväll med uteritt och hoppas att så många som möjligt hänger på

Kram!!

Ordförande Sofia Jansson

 

Postadress:
EDDA Islandshästförening - Islandshäst
Knäppmora By 2
73992 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0703928761
E-post: edda_islandshastfore...

Se all info

 

Vi är stolta över att bli sponsrade av:

Forsen

Systemair