Ser detta konstigt ut i din e-postklient? Klicka här.
toppbild1
Till Hemsidan | Avprenumerera

NYHETSBREV - September 2020


De med riktigt frost och lite snö har precis infunit sig. Vinter är på väg! Tyvärr påverkas samhället och även föreningens verksamhet av den pågående pandemin. Vi måste tyvärr göra lite förändringar i planeringen.

Ny styrelse
Årsmötet valde en ny styrelse som under 20/21 ser ut så här:

Ordförande: Ruben Fritzon
Ledamöter:
Pekka Karlström
Johanna Roth
Lovisa Delander
Olof Unger
Anders Götesson

Styrelsen saknar fortfarande en ledamot. Om du vill hjälpa till så kan du höra dig till oss.

Arbetsdagen
Tack alla för insatsen dom gjorde Edsbybacken klar inför säsongen! Det blev mycket gjort på många håll. Pizzan var som vanligt god!

Familjelägret
Styrelse har diskuterat fram och tilbaka vad gäller familjelägret och Covid-19. Beslutet blev att vi inte bokar upp en helg vid en fjällanläggning. Detta pga av osäkerhet om det faktigskt går att genomföra på ett smittsäkert sätt och de riktlinjer som svenska skidförbundet gett ut. Vi tycker såklart att det känns tråkigt men vi tror att vi ska kunna arrangera en bra uppstart på hemmaplan. Datumet är fortfarande 12-13 december. Vi avvaktar för planering utifrån rådande omständighetet.. 

Samverkansläger
Styrelsen diskuterade över hur vi ser på att våra ungdomar möter och tränar med ungdomar från andra klubbar i samband med Covi-19. Vi vill utifrån riktlinjer från Skidfröbundet minska resandet och vara lite mer flexibla. 

Åkare upp till  U12 rekommenderas att träna på hemmaplan av skidförbundet. För att ändå uppmuntra dem att komma på snö i lite störra backa än vår egen bestämde vi att klubben bekostar 4 dagar liftkort i valfri anläggning för åkaren och en medföljande förälder. Dessa "fria" liftkorta kan användas under hela säsongen. 

U14 och U16 genomför försäsongträning på snö enligt planering. All träning / samling sker utomhus och vi kommer inte ha gemensamma boenden med åkare från andra klubbar.  

Tävlingar
Skidförbundet har också gett ut riktlinjer för tävlingar under säsongen. Då dessa förmodligen kommer att ändras har vi idag inget beslut vad gäller våra egna tävlingar. Vi får helt enkelt avvakta. 

Skidförbundets rekomendationer angående träning

 Skidförbundets rekomendarion angåen tävling

Ny snökanon
Styrelsen har beslutat att leasa en ny snökanon inför vintern. Vi hoppas att den tillsammans med att vi får tillgång till mer vatten gör att vi ska kunna lägga mer snö snabbare och säkra öppnandet av hela backen.

Slalomnytt
Arbetet med slalomytt pågågr för fullt. Vi vill tacka alla medlemmar som hjälpt till med att kontakta sponsorer och skriva texter.

This is a mailto link

Träning
U10-U16 tränar  onsdagar 18.10-19.10 i Kygelvallen fr.o.m v.45.

U8 (födda 2013 o 2014)Tränar i Rotebergsskolan kl. k. 18.00-19.00 fr.o.m v.45

Erika Mattsson 0703112852.

Tävlingsklasser 2020-2021
U8  Födda 2013 eller senare
U10 Födda 2011 och 2012
U12 Födda 2009 och 2010
U14 Födda 2007 och 2008
U16 Födda 2005 och 2006

 

 

SMS-grupper
Föreningen har ett antal SMS-grupper genom ”Supertext” för att förmedla information ang. träningar och arrangemang till medlemmarna. Vi har upptäckt att det är säkrast att installera Supertex-appen för att få alla meddelanden. Det verkar som att det inte alltid fungerar med ”vanliga” sms. Skriv ett mail till oss på This is a mailto link om du vill ha information via sms.

 

Uppdatera dina medlemsuppgifter
Om någon i familjen flyttar eller byter adress, telefonnummer, mailadress är det viktigt att ni skickar in uppgifter till This is a mailto link

 

Edsbyns IF Alpina Förening - Skidor | Box 109 82822 Edsbyn | 0722487315 |