Hoppa till sidans innehåll

Lidingöloppet MTB

13 MAJ 2019 09:31
Lidingöloppet MTB är Stockholms största MTB-lopp och där hade vi deltagare med!
  • Uppdaterad: 13 MAJ 2019 09:31

Lördagen den 4 maj 2019 åkte Jennie Abrahamsson, Joel Kring, Martin Pettersson, Jonas Strandell samt Anders Gunnarsson från Edsbyns SK-MTB ner till Lidingö för att cykla Lidingöloppet MTB 63 km.

Man cyklar i skärgårdsnära natur, ett stenkast från centrala Stockholm.

Cyklingen sker efter härligt slingrande stigar, tuffa backar och allmänt härlig cykling i närheten av havet.

Klasserna som finns är 63 km, 23 km samt Lilla Lidingöloppet MTB beroende på om du är nybörjare eller erfaren cyklist. Själva huvudloppet (63 km) hade i år 1700 anmälda. De flesta är motionärer,men loppet lockar även många starka elitcyklister. Detta lopp är även ett seedningslopp för Cykelvasan.

För övrigt så var det ett väldigt proffsigt upplägg från arrangörerna vad gäller utlämning av nummerlappar, förvaring av väskor och värdesaker liksom cykelförvaring, tvättar, toaletter, banmärkning, mat osv.

Kort och gott, ett riktigt roligt och tufft lopp för alla. Man tackar sig själv för vinterträningen som inneburit många mil på isiga och snöiga vägar på dubbdäck såhär efteråt som kanske just då känns tunga. Man hade verkligen nytta av dem passen nu i och med att detta lopp ligger såhär i början av säsongen.

Nu fortsätter VI samt resten från Edsbyns SK-MTB att träna och tävla för att visa upp vår klubb på diverse aktiviteter/tävlingar i sommar.

 

Skribent: Sofie Mattes
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Edsbyns SK - Skidor
Kygelvallen, V.Hian 60
82894 Edsbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info