Hoppa till sidans innehåll

Summering 2017

31 DEC 2017 15:15
Under året som gått har det hänt mycket i och runt vår klubb. Vi har bla haft ett stafettlag med på SM, vi har haft mängder av åkare i Vasaloppsspåret och vi har startat upp ungdomsträningar.
  • Skapad: 31 DEC 2017 15:15

I januari var det DM i Trönö. Där hade klubben ett större deltagande än på väldigt länge. Många segrar och bra placeringar blev det också.

Februari startade vi sedan med att vara med på SM i Söderhamn. Ett tjejlag hade vi på startlinjen. Fantastisk stämning runt spåret! Vi fortsatte sedan februari med att ha skidskola och vasaloppsåkarna tränade på inför det som komma skulle. 

I mars är ju höjdpunkten för många åkare i klubben just Vasaloppet och andra lopp under den veckan. Vi hade stort deltagande som vanligt och enligt vad som sas var många av dem nöjda med sina prestationer i spåret. 

Under våren sedan är det lite lugnare med verksamhet och tävlingar för klubben. Våra klubbträningar tisdag och torsdag drog igång och de höll vi i hela våren, sommaren och hösten. 

I augusti hade vi ett lag med på Hälsingegårdarsstafetten och sedan var det många av klubbens medlemmar som var tillbaka i fäders spår för att springa Vasastafetten och -kvartetten, men då för friidrottsklubben, I slutet av augusti startade vi även upp våra ungdomsträningar och vilken respons vi fick. Vi som var osäkra på om det fanns ungdomar som var intresserade av att träna med oss blev motbevisade rätt rejält! 

Hösten rullade på och vi hade en städkväll i Kygelvallen för att förbereda spåren inför vintern. Vi ägnade en lördag åt att umgås genom två träningspass och gemensam lunch. Ungdomsträningarna fortsatte och även våra klubbträningar på tisdagar och torsdagar. 

I december var vi till Bruksvallarna på träningsläger och hade en helg med alla väder man kan tänka sig, snö, regn, blåst, sol, runt nollan i temp och väldigt många minusgrader. När vi sedan kom hem hade snön kommit även till Edsbyn och sedan dess har vi haft fina skidspår i Kygelvallen. Det är så härligt att vi kan ha så fina träningsmöjligheter på hemmaplan och det är ännu roligare att se hur mycket folk som rör sig runt spåren i Kygelvallen. 

Nu avslutar vi 2017 och ser fram emot ett härligt skidår 2018. Gott Nytt År! 

Skribent: Sofie Mattes
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Edsbyns SK - Skidor
Kygelvallen, V.Hian 60
82894 Edsbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info