Hoppa till sidans innehåll

Vasaloppet 2017

08 MAR 2017 19:00
Vasaloppsveckan 2017 är över och klubben har haft ett stort deltagande i många lopp.
  • Skapad: 08 MAR 2017 19:00

VASALOPPET
Det var en rätt så kall söndagsmorgon i Berga by i Sälen den 5 mars. Stämningen var dock densamma som alla år. Folk springer hit och dit för att lägga in skidor i startfållan, lämna väska med ombyte till rätt lastbil, hinna gå på toa innan det är dags för start och däremellan springer man in i någon bekant som man inte träffat på länge. En härlig morgon med andra ord.

Kl 8.00 gick starten och den stora massan på startfältet började sakta röra sig framåt. 19 åkare från klubben var med. Fina spår hade vi i år, men en väldig motvind över myrarna. Alla skidade så fort de kunde de nio milen till Mora och allra snabbast var vår veteran Mats. 34 år har han åkt så han kan ju spåret vid det här laget och tiden i år blev 4.52.02. Man kan ju förstå att SVT ville ha en intervju med honom efter målgång! (Klippet finns att se på svtplay, ungefär halvvägs in i sändningen från Vinterstudion i söndags)

TJEJVASAN
Även helgen innan hade klubben deltagare i Vasaloppsspåret då Tjejvasan gick av stapeln. Sex tjejer stod på startlinjen och snabbast från Oxberg till Mora då var Linda Hasselqvist.  

Det var en solig dag och kanonfina hårda spår gjorde att det gick riktigt lätt. 

ÖVRIGA LOPP
Det går många lopp under Vasaloppsveckan och klubbens medlemmar åkte flitigt hela veckan. Utöver Vasaloppet och Tjejvasan hade vi fyra åkare med på Kortvasan, en åkare på Halvvasan, en åkare på Öppet Spår och tre åkare på Ungdomsvasan. 

Samtliga resultat hittar ni på vasaloppet.se. 

Skribent: Sofie Mattes
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Edsbyns SK - Skidor
Kygelvallen, V.Hian 60
82894 Edsbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info