Hoppa till sidans innehåll

Skidläger i Bruksvallarna

10 DEC 2017 19:54
19 st av klubbens åkare har i helgen varit på träningsläger i Bruksvallarna. Vi har klarat av alla väder mellan regn och 20 minus, och vi har haft en väldigt rolig helg!
  • Skapad: 10 DEC 2017 19:54

Vi kom upp till Bruksvallarna på torsdagen. Det regnade under nästan hela vägen upp, men vi möttes av ett vintrigt landskap som tur var. Ett pass med pannlampa körde vi på torsdagen. Fina spår men eftersom temperaturen inte riktigt var på vår sida så gick det tungt, jättetungt i spåret. 

På fredagen hann vi med två pass. Ett fm-pass då några var upp på fjället och några åkte nere i dalen. Ett em-pass då vi fokuserade på teknik klassiskt. Det blev många olika övningar utan stavar och några med. Magdalena som höll i detta pass hade bra tips till oss alla så nu vet vi vad vi behöver öva mer på. 

Även på lördagen hann vi med två pass. Ett längre pass på fm då vi alla var upp på fjället (Se bilden ovan). Det var blåsigt, men lagom temperatur i övrigt. På em körde vi ett blandat teknik- och lekpass på skidstadion i Bruksvallarna. Det var slalom, stafetter, balansövningar och utförsteknik. 

På söndag morgon vaknade vi till ett kylslaget vinterlandskap. Termometern försökte vi undvika att titta på för att inte bli avskräckta, för självklart skulle vi ut på ett sista pass innan hemfärd. De flesta åkte upp på fjället där det "bara" var drygt 15 minusgrader, medan några höll sig nere i dalen där graderna nog pendlade mellan 20-25 minus. En varm dusch och några minuter i bastun var skönt när man kom in efter detta pass! 

Nöjda är vi nu hemma i Edsbyn igen och hoppas att snön får ligga kvar här också så vi kan fortsätta åka skidor.  

Skribent: Sofie Mattes
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Edsbyns SK - Skidor
Kygelvallen, V.Hian 60
82894 Edsbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info