Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Minnesfond


Kurt Källströms Minnesfond.

I samband med Kurt Källströms bortgång beslutade Ekenässjöns IF att instifta en egen minnesfond i Kurts namn. Orsaken till detta är självklar då det från föreningens sida handlar om att hedra en person vars insatser haft stor betydelse under en tid av mer än 30 år. Även för framtiden kommer delar av Kurts tidigare arbete att ha betydelse för föreningen och dess utveckling. Kurts engagemang i föreningen har omfattat såväl styrelseledamotens samt kassörens uppdrag. Den funktion som dock mest avspeglade Kurt var hans insatser inom bandysektionen. Kurts engagemang blev ett kraftfullt avstamp in i en utveckling för Ekenässjöns IF där hundratals ungdomar engagerades. Till detta utgjorde Kurt en grund och förutsättning för att seniorbandyn kunde bedrivas på den nivå som den gjordes.

Syftet med Kurt Källströms minnesfond är att kunna utdela stipendier i Kurts namn och till personer som till viss del speglar Kurts anda. Enligt fondens mening utgörs detta av personer som har ett gott uppförande gentemot sin omgivning och på ett beundransvärt sätt hjälper sina medmänniskor, kamrater och föreningen, gärna med "glimten i ögonen". 

De som kvalificerar sig såsom eventuella mottagare av stipendium ur Kurt Källströms minnesfond är elever vid Ekenässjöns skola, årskurs 6, samt är aktiva medlemmar inom Ekenässjöns IF.
Stipendiet skall utgå med ett visst kontant belopp alternativt ett presentkort. Beloppet vart år beslutas av Ekenässjöns IF.
Erhållna stipendium bör lämpligen användas inom fortsatt idrottslig verksamhet och/ eller studieutveckling.
Uppdaterad: 10 OKT 2009 12:32 Skribent: Berny Wilén

 

 

 

Ekenässjöns IF har i dagsläget renoverat/inköpt med betydande ekonomiskt bidrag från Wernerstiftelsen: nya fönster i klubbstuga, 7-mannamål, dusch och bastu utrymme.

Postadress:
Ekenässjöns IF - Fotboll
Bo Dahl, Hantverkargatan 4
57450 Ekenässjön

Kontakt:
Tel: 038330021
E-post: berny@el-projekterin...

Se all info

 

 

Ekenäs Mekaniska