Hoppa till sidans innehåll

Medlemsresultat


Vi har många duktiga medlemmar i klubben, och vi är väldigt glada över deras resultat. På denna sida vill vi uppmärksamma alla duktiga ryttare!

V. 41

Under lördagen denna helg hittade man Ronja Bernström på sin fina Cassandra i Styringe RK. domhoppade 1 m och meden dubbelnolla kom på dom en fin 6e placering! Grattis!

 Ronja styringe

V. 40

Denna helg var Martina Andersson och Sweet Maggie på Laholmortens ryttarförening och tävlade hoppning. Dom hoppade 90 cm, med en felfri grunomgång och 4 fel i omhoppning. Dom tävlade mot många duktiga ryttare och hamnde på 28 plats av 46 startande. Bra kämpat!

V. 38

Den 23 september var det dags att utse detta årets klubbmästare! Med relativt bra väder hade vi många duktiga ryttare som kämpade om titlarna!

Vi började dagen med hoppning. Allt från 20 cm upp till 90cm!

Tyvärr har jag lite dålig koll på allas resultat, men Klara Carlsson på Brandy, Maja Carlsson på Akeja, Linda Magnusson på Corlea, Nora Mören på Xperia, Ellen Norrman på Donadea Solider och Hilda Bengtsson på Playmo, red varsin felfri runda i Pay & Jump.

cr 22/9

I KM vann Josefine Larsson på Bruden i LD, 2a blev Ebba Edvinsson på Tellwell, också hon i LD och 3a blev Vendela Blohm på Zhen som hoppade 50 cm, i ponnyhoppningen!

ponny hoppning km

 

I hoppning för häst vann Sanna Wedenström på Edith du Loup som hoppade 60 cm, 2a kom Martina Andersson på Sweet Maggie som hoppade 80 cm och 3a kom Lina Andersson på Zelda RG som hoppade 90 cm!

häst hoppning km

 

Många duktiga ryttare var med i hoppningen! 

När hoppningen var slut, hindrerna plockats bort och dressyrstaketet kommit fram körde vi igång med LC1. 

I LC1 red Josefine Larsson på Bruden och fick 65,556%, Ellen Norrman på Donadea Solider och fick 58,519%, Ebba Edvinsson på Tellwell och fick 65%, Vendela Blohm på Zhen och fick 57,037%, Lina Andersson på Zelda RG och fick 68,333%, hon red även Lambourgini Miura och fick 66,111% och Sanna Wedenström på Edith du Loup och fick 66,111%

I LB1 red Camilla Abrahamsson på Jasmine och fick 60,357%

I LA1 red Martina Andersson på Sweet Maggie och fick 73.889%

För ponny betyder det att 1a platsen i KMet gick till Josefine Larsson på Bruden, 2a blev Ebba Edvinsson på Tellwell och 3a Blev Ellen Norrman på Donadea Solider!

ponny km dressyr

 

Bland hästarna försvaraden Martina sin titel från förra året och knep 1a platsen på Sweet Maggie, 2a blev Lina Andersson på Zelda RG och 3a blev Sanna Wedenström på Edith du Loup!

km häst dressyr

 

Sen har vi ju även kombinationen, där bästa ekipaget i dressyr OCH hoppning, för ponny och häst, får pris.

I år var det bland ponnyna utan tvekan Josefine Larsson på Bruden, då hon vann både dressyren och hoppningen för ponnyna!!!! Stort grattis!

För hästarna var det liiiite mer spännande, men i slutändan tog blev det Martina Andersson på Sweet Maggie som med sin 2a plats i hoppning och 1a plats i dressyr som tog hem vinsten här med!! Grattis, grattis!

martina kombo

V. 34

Under söndagen var Martina Andersson och Sweet Maggie och dressyrade hos Simlångsdalens ryttarförening. Hon red LB1, och red ihop hela 71.071%, och slutade då på en 2a plats!

Sedan red hon även LA1, red ihop 71,278%, vilket var bra nog för inget mindre en guldmedaljen! 

Martina Simlångsdalen

V. 32

Denna helg var det dags för våra TMAC cup! En kombinationscup för storhästar, som sponsrades av TMac.

Under lördagen var det dressyr. Sanna Wedenström red LC1 men Edith du Loup, dom fick 67.963% och slutade på en 3 placering! I LB1 red dom, trots ett hällregn, ihop 68,929%, och slutade även i denna klass på 3de plats! Stort grattis Sanna! 

 

Ingela Johansson på Lovely Heart var också på plats, men hade en lite sämre dag. 62% i LC1 och 63% i LB1.

Lina Andersson red LC1 på Zelda RG och red ihop 65,926%, ett fint reslutat för hoppekipaget!

I LB1 red Martina Andersson, efter en kort paus pga blixtar och ett rejält regnoväder, på Sweet Maggie och fick ihop 68,75%, tyvärr precis utanför placering. 

Pga det dåliga vädret var vi tvungna att ställa in LA klassen.

På söndagen var det då dags för hoppdelen i kombinationen. Vi körde klasserna 85cm-1m. I 90 cm, där kombinationen ingick, såg vi Lina Andersson på Zelda RG. En snygg och felfri runda som slutade på en 2a plats! Grattis! 

I kombinationen slutade Lina också på en 2a plats!

Lina Tmac

 

Ronja Berntström hoppade sin Cassandra i 90 cm avd B, med ett felfritt resultat!

 

V. 31

Under söndagen denna vecka var Sanna Wedenström och tävlade på Jonstakas dressyrtävlingar på Edith du Loup. En LB2a, där dom red ihop 60%. Ett bra resultat på en unghäst! 

V. 30

Stor tävlingsvecka denna vecka. Laholmortens ryttarförening hade sin långa sommartävling i dressyr. Under veckan kunde man se Lisa Andersson på Hera från Jägersborg som på onsdagen tävlade LB2, hade en bra känsla hela programet, men domaren hade lite andra tankar. Slutade på 61,333%. Under torsdagen fick dom en ny chans i LB2. Tyvärr visade det sig att Hera brunstade, och ston är inte alltid lätta under denna vecka. Men trots en del fel, problem med galoppen och seg häst i värmen, så slutade dom ändå på 60%, så en nöjd Lisa åkte hem även efter tosrdagen.

Lisa tävlade mot Sanna Wedenström på Edith du Loup. Dom hade en bra dag under onsdagen, 63.333% och inte långt från placering. Under torsdagen var Sanna väldigt taggad, gjorde hon bra ifrån sig låg hon bra till att placera sig i cupen, som dessa två klasserna var. Men även här var hormonerna emot dom. Edith hade även hon börjat brunsta och var inte jätterolig. Men Sanna är inte speciellt ledsen för det, Edith är fortfarande väldigt ung och det kommer bara bli bättre!

Under torsdagens värme var också Martina Andersson på Sweet Maggie och red LA3. Värmen är rätt jobbig, men dom slutade ändå på fina 62,857%. På fredagen gjorde dom ett nytt försök i LA3, tyvärr gick det inte lika bra då.

Lina Andersson var i Munka-Ljungby under lördagen och hoppade Zelda RG. I 90cm klassen gör dom en snygg, felfri och snabb runda och slutar på en 4 plats! Grattis! I andra klassen gick det tyvärr lite sämre, men man kan inte placera sig alltid.

Lina MunkaLjungby 

 Denna helg var det även dags för vår egna tävling! För andra året i rad körde vi ponnytävlingen Hööks-kombinationen.

Under lördagen såg vi många fina dressyrponnyer i klasserna LC1, LB1och LA1.

Vår egna Josefine Larsson på c-ponnyn Bruden red LC1 med 61,667%.

Bland d-ponnyna såg vi Ebba Edvinsson på Tellwell i LC1, som fick 63.889% och hamnade precis utanför placering. 

Sen kom söndagen. I våran kombinationstävling tävlar man LC1 i dressyren på lördagen och LD i hoppning under söndagen. Josefine Larsson kämpade för Eksätras räkning med sin Bruden, fick en felfri runda i LD och slutade på en delad 3e plats! Grattis!!! Nu stod det mellan Josefine och tjejen hon delade 3de platsen med, i kombinationstävlingen. Tyvärr hade den andra tjejen högre % i dressyren, men en 2a plats är inte dåligt!

Ebba Edvinsson på Tellwell gjorde även hon en felfri runda, men farten fattades för en placering denna gång. Men det tog hon igen i kombinationstävlingen! Med den fina dressyrritten i ryggen också lyckades hon ta hem guldet i våran kombinationstäling!! Stort grattis

Förutom kombinationsklassen så tävlade Josefine Larsson och Bruden även LD+, där hon med en felfri och snabb runda tar hem 1a plats!!! 

Ebba Edvinsson tävlade även LE+, med 4 fel och LC där hon gör en felfri runda och blir 2a, tyvärr var det bara en pristagare i den klassen.

I övrig såg vi Annie Carlsson med B-ponnyn Akleja hoppa LE+, med 4 fel och LD avd B även där emd 4 fel, ett bra resultat då det bara var hennes 2a tävling i sitt liv! Dom kommer bli farligare med mer erfarenhet!

Det är så kul att se alla dessa duktiga, unga ponnyryttre, ska bli kul att se hur de utvecklas! 

V. 28

Tävling i Olsegården under lördagen. Där såg vi Sanna Wedenström på sin unghäst Edith du Loup. En trevlig ritt, med en nöjd ryttare, som slutade på 61,667% i LC1! Bra jobbat!

Ingela Johansson var också på plats med sin Lovely Heart. Red LC1 och LB1. I båda klasserna slutade dom på 62%, inget dåligt resultat för ett hoppekipage!

Ingela olseården

Under söndagen var Martina Andersson och Sweet Maggie och tävlade LA3. En snygg runda som gav 67,714% och en 3de plats! Bra jobbat!

Dom red även MSVC1, där dom fick 63.810%. Bra jobbat!

Martina olseården

V. 27

Under helgen var det många ryttare på Hylte ryttarförening ch tävlade hoppning. 

Josefin Larsson hoppade sin C-ponny Bruden i LE+. Blev en snygg, fefri runda!

Sen gick hon in och gjorde en lika snygg runda i LD+, och slutade då på en fin 3:de plats! Härligt jobbat Josefin!!

Josefin Hyte

V 26.

Under veckan var Ingela Johansson och Lovely Heart på Björbäck ridklubb och tävlade sitt första meeting. under torsdagen tävlade dom 110, dom hade en bra dag med en felfri runda och slutade på en 3:de plats! Bra jobbat!

På fredagen blev det lite missförstånd på framridningen, där dom ramlade genom oxern. Dom tog sig över utan problem, men Ingela hade tappat sitt fokus. Inne på banan gick det inte som det skulle, 12 fel i grunden slutade dom på.

På lördagen debuterade dom 115. Efter fredagens jobbiga runda hade Ingela tuffat till sig, men Lovely Heart var nog lite trött. Dom slutade även i denna klass på 12 fel, men känslan runt banan var skön för ryttaren, så en lite seger blev det ändå! 

ingela björbäck

 

V.24

Och så var det dags för hopplagen att göra upp i sista omg! Under lördagen skulle storhästarna gått, men tyvärr så har laget haft en enorm otur och tyvärr hade vi inget lag för denna omg. I de andra omg har Lina Andersson, Ingela Johansson, Hilda Bengtsson, Martina Andersson och Eva Berqvist ridit. 

Men Lina Andersson var på plats ändå och hoppade 1 m individuellt med Zelda RG. En dubbelnolla som ledde till en 2A plats! Härligt jobbat, Lina!

Lina Ätrabygen

 

Ingela Johansson var också där, hon hoppade Lovely Heart i 110. Sin andra avd A. Dom gör en snygg grundomgång, men blir lite för exalterade i omhoppningen och fick där 3 ner. Så 12 fel i omhoppningen och en 10 plats. Tyvärr baa 7 placerade, men ändå bra jobbat!

Ingela ätrabygden

Under söndagen var ponnylaget på plats och tävlade. I laget såg vi våra duktiga ponnyryttare, Ebba Edvinsson, Ellen Norrman och Josefin Edvinsson

Först ut i lagklassen var Ellen Norrman på sin b-ponny Jamies Girl. Dom hade lite otur och fick 8 fel i lagklassen, men red ändå väldigt snyggt, och fick ihop poängen 21,6. Hon red sen LC klassen, där hon slutade på 5 fel i grunden. Men kämpa vidare, Ellen!

Näst ut var Josefin Larsson på sin c-ponny Bruden. Dom hade ingen bra start för dagen utan blev tyvärr uteslutna i laget. Efter lagklassen red även dom LCklassen. Här hade dom lite bättre tur, men slutade med 4 fel i grunden.

Sist ut var Ebba Edvinsson på sin d-ponny Tellwell. I förklassen hade dom otur och slutade med 15 fel i grunden. Med det tog dom igen i lagklassen, med måtta! En felfri runda, med poängen 24.0, gav henne inget mindre än en 1a plats!! Stort grattis till Ebba!

Ebba ätrabygden

Dessa 3 tjejer har kämpat hårt under hela div 3! Tillsammans har dom verkligen visat vår klubbs bästa sida! Stor eloge till er, och till Ronja Bernström, som var med ryttarna och hjälpte till, stöttade och hejade som lagledare! 

V. 23

I helgen var det dags för sista omgången för dressyrlaget. På Forfs banor kämpade laget i den jobbiga värmen. Först ut var hylteryttaren Agnes Sturedahl som red LB2. Hon slutade på fina procenten 64,000%, och gav vårat lag en fin start för dagen! 

Näst ut var Ingela Johansson på Lovely Heart, denna gång i LC2. Trots ett smått irriterat fuxsto, och lite småfel slutade dom på 66.000%! 

Pga skada var Hilda Bengtsson tvungen att avstå från denna omg, istället hoppade en av våra fantastiska lagledare in, och näst ut i laget var Lisa Andersson på Hera från Jägersborg i LB2. Trots ett varmt ekipage, med svart häst, drar dom ihop snygga 65.000%!

Sist ut, i LC2, var Jenny Andersson från Hylte RF. Hon kämpar på i den jobbigaste av värme och får ihop 64.000%. Men trots dessa fantastiska ritter och bra procent, så tävlade vi mot många duktiga ryttare, och laget slutade på en 7 plats, både för dagen och i div 3. Härligt kämat för de som var med, Hilda, Ingela och Lisa, och ett stort tack till Hylteryttarna Agens och Jenny som kunde ställa upp och hjälpa vårat lag!

Ett stort tack till Lisa Andersson och Agneta Karlsson som var med och hjälpte till, stöttade och peppade oss i alla omgångarna! Ni är underbara! 

Förutom laget så var Martina Andersson på Sweet Maggie som red LB2, fick ihop 68.667% och hamnade, lite irriterande, första utanför placering. Men bra kämpat! Dt var som sagt väldigt, väldigt många fina och duktiga ekipage under dagen!

Sanna Wedenström red Cassandra i LC2 och red ihop 65.667%.

Tillsist red Lisa Andersson även LC2. Även om hon kände för att avstå från klassen, pga värmen så gjorde hon det rätta valet, för hon red ihop 68.500% och en 6e plats! Grattis!

Lisa Forf

V. 22

Denna vecka var det inte många tävlingar vi syntes på. Men en som var ute, för er som var på våran hästshow Kändishoppet under lördagen och fick se politiker tävla, såg isf våran duktiga ordförande Thomas Magnusson tävla med Hylte rfs fina ridskolehäst Cabell. Han började rida i år, har suttit på hästryggen ca ett dussintal gånger. Och i lördags visade han hur snabblärd han har varit, när han gör en felfri runda! Dom tävlade i stilbedömning och Thomas poäng gav honom en fantastisk 2:a plats! Stort grattis! 

 

För er som är nyfikna över resultatet, vill se lite filmer från dagen eller deras utveckling, kan ni gå in på Kändishoppet, där finns länk till tävlingens Facebooksida. 

V. 21

I den fantastiska värmen var det några duktiga ryttare ute även denna helg! 

Under lördagen var det flera ryttare i Ätrabygden och red dressyr. 

Sanna Wedenström red Cassandra i LC2. Deras första start tillsammans, som dom genomförde riktigt bra. En fin runda som slutade med 64,333% och en 7e plats av 14 starter. 

Lisa Andersson red även hon LC2, på hästen Hera från Jägersborg. Dessa två hade en väldigt bra dag, och efter en snygg runda blev det 65, 167% och en 6e plats. Tyvärr så hamnade både Sanna och Lisa bara precis utanför placering, men det var nära för dom båda!

Lisa 

Någon som hade en ännu bättre dag, var Martina Andersson! På hästen Sweet Maggie red hon i LB1 ihop 70,536%och en fin 3e plats! Stort grattis! Senare under dagen red hon även LA3. Fick ihop 66,174% och hamnade även hon precis utanför placering.

En bra dag för våra dressyryttare helt enkelt!

I Hermanstorp startade Ingela Johansson på Lovely Heart i hoppning både lördag och söndag. Under lördagen hoppade dom 1 m. Efter en tråkig miss i kommunikationen blev det 1 rivning, 4 fel i grundomgången. På söndagen starade dom sin första avd A i 110. En runda som såg lovande ut slutade tyvärr med 4 fel även här, efter att hästen bestämde sig för att sura ihop och plötsligt stå och studsa på stället. Vilket resulterade i att hon rev hindret dom red an på. Tråkigt slut på En annars snygg runda, men det kommer nästa gång. 

 Ingela

V. 20

Ny helg, nya tävlingar! Denna helg var det dags för våra hopplag i div 3 igen. 

Under lördagen hoppade storhästarna på Harplinges fina gräsbana. I laget denna gång var Lina Andersson på Zelda RG, Eva Bergqvist på Graf Zeta, Martina Andersson på Sweet Maggie och Ingela Johansson på Lovely Heart.

Först ut var Eva, en av årets nya ryttare. Hon red på fm en förklass, med 5 fel. I laget gjorde hon en snygg och felfri runda, men tyvärr red hon lite långsamt, och fick 3 tidsfel. Men den snygga rundan gav 21,4 poäng i stilbedömning. 

Där efter var det Martinas tur. I förklassen gjorde Martina en snygg och felfri runda! Tyvärr stämde det inte till lagklassen, där dom slutade med 18 fel. Men domaren verkade gilla vad hon såg, trots felen, och stilpoängen hamnade på 22.3.

Näst i tur var Lina. Även hon hade ridit förklass, tyvärr var inte hästen med på noterna där och resultatet blev 19 fel. Till lagklassen åkte tt par sporrar på med förhoppning om att det skulle skärpa hästen lite. Och Lina visste vad hon gjorde, en snygg runda, med ett retligt stopp på sista hindret. Helt okej pong också, 21.3, men vi tyckte väl alla att hon var värd mycket mer med den annars så fina runda!

 

Sist ut var Ingela, som bara red lagklassen. Hon gjorde en snygg runda, felfri och med stilpoängen 23.9, vilket gav henne en fin 4:e plats individuellt. Stort grattis!

Med många fina och duktiga ekipage under dagen hamnade laget på en 5:e plats för dagen, av 8 lag. Nu får vi hålla tummarna till nästa omg! 

 

Under söndagen var det ponnytävling i Harplinge också. I ponnylaget var våra 3 duktiga tjejer, Ellen Norrman med Jamies girl, Josefine Larsson med Bruden och Ebba Edvinsson med Tellwell. 

Först ut i laget red Ellen, på sin B-ponny. En fin, felfri runda med poängen 23.2 blev det, och hon hamnade precis utanför placering individuellt. Bra jobbat! Efter lagklassen hoppade hon även en LC klass. En fefri grundomg, med 8 fel i omhoppning blev resultatet i klassen, och även här precis utanför placering!

Ellen harplinge

Näst ut var Josefine med sin C-ponny. Även hon gör en fin felfri runda, med poängen 22.8 som gjorde att även hon hamnade precis utanför placering. Lite retligt såklart, men snygg jobbat, tjejen!

Sist ut var Ebba Edvinsson med sin D-ponny. I laget blev det tyvärr 4 fel, men med poängen 22.2 var det såklart en snygg runda ändå! Bra jobbat! Efter lagklassen red även hon LC klassen, men här hon dom otur. 15 fel i grunden blev det för dom där. 

Ponnylaget mötte svårt motstånd, och hamnade bara på en 10 plats av 12  lag i denna omg. Men det tar dom igen till nästa omg, det är jag säker på! Heja er tjejer!

V. 19

Så var det dags för andra omg i div 3 dressyr! Under lördagen var storhästlaget i Kvibille, där Lyngåkra höll i tävlingen. I laget ser vi ännu en gång Hilda Bengtsson på Playing Amber, Ingela Johansson på Lovly Heart och de två Hylteryttare Agnes Sturedahl och Jenny Andersson.

Hilda hade ingen jättebra dag, en väldigt oengagead häst och lite annat runt omkring gjorde framridningen riktigt jobbig. Men trots att det ett kort tag verkade som hon var på väg att hoppa av, gick hon in på banan och red genom programet LC1, vilket för henne är en stor seger bara det! Och med den framridningen var slutresultatet ändå riktigt bra! 

Ingela red LB1. Och idag gick det riktigt bra för ekipaget! Tyvärr tyckte domaren inte riktigt samma sak, resultatet blev 60 %

 

Våra duktigt, inlånade ryttare Agnes och Jenny hade mycket bättre tur! Med 66% och 63% lyfte dom laget, tyvärr räckte det bara till en 8 plats av 10 bland lagen.

I Kvibille var även Sanna Wedenström och Edith du Loup och red LC2 med det fina resultatet 66%, precis utanför placering!

Martina Andersson hade en ännu bättre dag när hon red LB1 individuellt på sin Sweet Maggie. Med resultatet 70% slutade hon på en 4 plats! Stort grattis Martina!

I Laholm, på Hallands Equestrians Ridsportsförening kunde man se våra duktiga ryttare Marie Magnusson på sin fina häst Baltimore. Dom red en regional MsvC2, årets första tävlingen för dessa två, och deras resultat, 63%, räckte till en fantastik 1 placering! 

Marie Baltimore

Under söndagen var Ebba Edvinsson och red dressyr hos Lyngåkra tävling i Kvibille. Tyvärr har vi ju inget lag för ponnyer i div 3 dressyr, så hon var där för en individuell start med sin ponny Tellwell. Ett fint resultat blev det i LC1.

I Halmstad var Ellen Norrman och kämpade i värmen. Där var det hoppning som gällde, en LC och en LB. I LC var dom felfria i grunden, men satsade lite för hårt i omhoppningen och fick lite fel där. Men dom hamnade bara precis utanför placering, dom var väldigt nära! I LBblv resultatet tyvärr lite sämre, med det är bara att kämpa på!

Härligt att se så många ute och visar upp vår fina klubb! Ni är så duktiga allihopa! Väldigt kul att se!

 

V. 18

Under tisdagen, den 1 maj, var det ponnynas tur att rida div 3 hoppning. 

Även ponnylaget fick bara ihop 3 ryttare till första omgången. Med i laget red Josefine Larsson med Bruden, Ellen Norrman med Jamies Girl och Ebba Edvinsson med Tellwell.

Josefine Larsson red förklass och hoppade där felfritt! Klassen var en bed A, vilket betyder att det inte finns några placerade, utan felfria ritter blir belönade med rosett.

I laget red hon sen felfritt igen och fick stilpoäng 23.9, vilket blev en 3 placering! Grattis!!

 

 

 

Ellen Norrman på sin B-ponny hoppade även hon felfritt i lagklassen! Tyvärr räckte inte stilpoängen, 21,5, till någon placering denna gången. Bättre lycka nästa gång. 

Efter lagklassen red hon en LC, där hon fick ett tråkigt stopp. Men, akta er där ute, hon kommer snart tillbaka igen! Och hon kommer vara revanchsugen! ;)

Sist i laget, eftersom hon rider D-ponny, var Ebba Edvinsson. Ebba satsade hårt, eftersom hon bara red i laget. Och hon lyckades vääldigt bra! En felfri runda och stilpoäng 24,2 gav henne en 2a plats! bara 0,1 poäng från första platsen! Härligt jobbat!!!

 

Med dessa fina rundor i laget, så var det inte alls konstigt att de även kom placerad! En fantastisk 3e placering blev det för dom duktiga ponnyryttarna!

 

Under lördagen kunde man hitta Eksätraryttare på Hermanstorps tävling. 

Lina Andersson var där med sin häst Golden Raibann XX. Hans första tävling slutade med 8 fel i 90 cm, vilket är ett riktigt bra resultat! 

Lina Golden

Ingela Johansson var på plats med Lovely Heart. Dom hoppade 90 & 1.10 m. I 90 blev det en lugn, fin och fefri runda. Efter en lång väntan hade dom hämtat energi och gick in ocg gjorde en fin runda i 110 också, tyvärr med lite slarv från både ryttare och häst, så det blev 12 fel, med 3 rivningar. Men Ingela är nöjd ändå, rundan var trots rivningarna väldigt snygg.

ingela Hermanstorp

V. 17

Denna helg var det dags för första omgången i div 3 hoppning för storhästarna. Efter mycket tråkigheter, med skadade hästar, kom 3 Eksätra ekipage till Kungsbacka för att tävla. 

Lina Andersson hoppade sin häst Zelda RG i förklassen, 90 cm. En snygg runda, dubbelnollad och hamnade precis utanför placering. I lagklassen är hon först ut och sätter även här nollan!, och en stilbedömning på 21.3.

Hilda Bengtsson red igen Playmo Amber. Hon hade mycket att kämpa med, inte mist ett uppstissig häst, och fick 2 stopp på banan. Stilbedömningspoängen blev 18.

Sist ut i laget red Ingela Johansson med Lovely Heart. Ett tråkigt pet för ryttaren blev bekväm. Stilpoängen blev 19.6. 

Laget slutade då på sista plats, eftersom vi bara hade 3 ryttare så slutade vi på 16 fel. Men vi hade inte sämst stilpoäng, så vi kommer förhoppningsvis igen i nästa omg!

V. 16

Då var det dags för första omgången i div 3 dressyr! Under söndagen var storhästlaget i Halmstad och red. I laget red Hilda Bengtsson på sin häst Playing Amber. Första gången detta ekipaget är ute på tävlingsbanan, både tillsammans och var för sig. Men, det var inget som syntes! Hilda red LC1 och fick 60,9%! Riktigt bra!

Andra ryttaren i laget var Ingela Johansson på sin häst Lovely Heart. Dom hade ingen bra dag, med spänd häst och småirriterad ryttare slutade det med 57,5%i LB1. Men ibland har man såna dagar också. 

Med i laget hade vi två inlånade Hylteryttare, Agnes Sturedahl och Jenny Andersson. Tyvärr inga bilder på dessa två, men dom fick till bra resultat, så laget hamnade ändå på ett bra slutresultat för dagen.

På plats för dagen var var även Sanna Wedenström med sin häst Edith du Loup och red LC1 individuellt. Sanna slutade på 63.8%.

V. 11

I helgens fina väder fick vi se många Eksätraryttare på banorna.

Ebba Edvinsson var på Styringe och tävlade dressyr. Hennes första riktiga dressyrtävling, hoppryttare som hon är ;) Men idag visade hon sin bästa sida i dressyren, slutade på delad 5:e plats på 61,852 %! Stort grattis!

Ebba Edvinsson

Ellen Norrman var också på Styringe och tävlade. Även detta ekipage ett hoppekipage egentligen. Sessan var lite spänd inne på banan, 55% slutade dom på. Men övning ger färdighet, vi vet att Ellen och Sessan är mycket bättre än så här, så kämpa på! 

Ellen Norrman

Uppdaterad: 30 SEP 2018 20:33 Skribent: Ingela Johansson
Epost: Adressen Gömd

 

eksatra_huvud

 Följ oss på Facebook

 

 

 

 Klubbmästarna 2017!

Postadress:
Eksätra RS - Ridsport
Turnåsvägen Drängsered
31498 Torup

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: agge_carola_k@hotmai...

Se all info

logga

Våra sponsorer:

X_xNmAA3tMnlrkOdoG3x
 
rVKegDeiL1uKu_d1IgjM
 loggany-3
 
 Sverkers_20El
 
eksätra
 
olympia
 
top-cventreprenad