Hoppa till sidans innehåll

Drog och Alkoholpolicy


Drog och alkoholpolicy för Eksätra Ryttarsällskap

Vår förening är måna om våra ungdomars hälsa och utveckling inom idrotten och ser det som en viktig uppgift att vi har en uttalad drogpolicy. Vi arbetar aktivt för att ungdomar ska välja hästarna istället för droger.

Alkohol
Vi tillåter inte våra ungdomar under 18 år att dricka alkohol. Om vi upptäcker att någon under 18 år druckit alkohol har vi ett samtal med berörd och kontakt med berörds vårdnadshavare. Vid misstanke om problem får vår kontaktperson bedöma vilka åtgärder som ska vidtagas.

Tobak
Tobak innefattar både snusning och rökning. Vi tillåter inte våra ungdomar under 18 år att använda tobak under eller i anslutning till träning eller annan föreningsverksamhet. Vi försöker uppmuntra ungdomarna till nikotinfria miljöer och en ungdomskultur utan tobaksrökning och snusning. Under föreningsaktiviteter försöker vi se till att alla över 18 år föregår med goda exempel angående tobaksbruk.

Doping och narkotika
Användning av narkotika och prestationshöjande medel enligt ICO:s dopinglista är förbjuden. Om vi i vår föreningsverksamhet misstänker eller upptäcker att någon av medlemmarna hanterar eller brukar dopingpreparat eller narkotika har vi ett enskilt samtal med medlemmen och kontakt med vårdnadshavarna i det fall att medlemmen är under 18 år. Vår ansvarige kontaktperson tillsammans med styrelsen bedömer kontakt med sociala myndigheten eller polis.

Ansvaret för att följa föreningens policy är gemensamt för föreningens medlemmar. Det yttersta ansvaret ligger på klubbens kontaktperson och styrelsen dit man som ungdom, förälder eller ledare kan vända sig vid behov.

Vår förening arbetar för en levande drogpolicy genom att:

·         Styrelsen har vid möte varje kvartal drogpolicy på dagordningen.

·         Föreningens kontaktperson håller ungdomssektionen informerad.

·         Varje år ses drogpolicyn över och revideras om det behövs.

 

Kontaktperson för klubben är Thomas Magnusson.

Uppdaterad 2010-04-22

Uppdaterad: 22 APR 2010 17:04 Skribent: Carolin Arvidson

 

eksatra_huvud

 Följ oss på Facebook

 

 

 

 Klubbmästarna 2017!

Postadress:
Eksätra RS - Ridsport
Turnåsvägen Drängsered
31498 Torup

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: agge_carola_k@hotmai...

Se all info

logga

Våra sponsorer:

X_xNmAA3tMnlrkOdoG3x
 
rVKegDeiL1uKu_d1IgjM
 loggany-3
 
 Sverkers_20El
 
eksätra
 
olympia
 
top-cventreprenad