Hoppa till sidans innehåll

Kändishoppet


När diskussionen om ridsport skulle vara friskvård eller inte började, kom några medlemmar från Hylte Ryttarförening och Eksätra Ryttarsällskap på idén med att visa politiker hur bra hästar och tiden i stallet kan vara. Alla vi som har turen att få spendera tid i stallet, vet ju hur bra man mår efter att man fått spendera några timmar med dessa vackra djur.

Vi ville visa politikerna att ridsport verkligen är friskvård, ville visa upp våran fina sport. Även nu, efter att dikussionen är avslutad och hästsporten nu räknas till friskvård bestämdes ändå att tävlingen skulle hållas, för att få visa upp delar av vår sport och för att visa vilket bra beslut det var. 

Vi frågade politiker i Hylte kommun att ställa upp i en tävling, som döptes till Kändishoppet. Kändisarna skulle fick några månader på sig att lära sig rida, och i sommar hålls en hopptävling där dom ställs mot varandra på den höjd som dom klarar av. 

På Hylte Ryttarförening, under 2 av 3 dagar i veckan, kan politikerna välja att träna för Hyltes ridlärare med Hyltes hästar. Med hjälp av sponsonrer får ryttarna ridutrustning och medlemskap i Hylte Ryttarförening så de har försäkring om olyckan skulle vara framme. Sponsorpengarna går även till att hålla tävlingen. 

Vinnaren i Kändishoppet vinner en summa att donera till valfri välgörenhet som hjälper barn och ungdomar.  

Följ politikernas framfart på deras facebooksida Kändishoppet

Uppdaterad: 17 MAR 2018 19:44 Skribent: Ingela Johansson
Epost: Adressen Gömd

 

eksatra_huvud

 Följ oss på Facebook

 

 

 

 Klubbmästarna 2017!

Postadress:
Eksätra RS - Ridsport
Turnåsvägen Drängsered
31498 Torup

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: agge_carola_k@hotmai...

Se all info

logga

Våra sponsorer:

X_xNmAA3tMnlrkOdoG3x
 
rVKegDeiL1uKu_d1IgjM
 loggany-3
 
 Sverkers_20El
 
eksätra
 
olympia
 
top-cventreprenad