Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Det svenska laget var bra med från början i dagens mixstafett i EM, men det var först sedan Sebastian Samuelsson skjutit fullt på 22 sekunder i sista stående som segern var i hamn - Sveriges andra EM-guld!
 
Efter en stabil insats blev Anna Magnusson och Jesper Nelin tvåa i torsdagens singelmixstafett i EM. Duon sköt bäst av alla tillsammans med Frankrike och höll dessutom fin fart i spåret.
 
Det var blåsigt värre på skjutvallen under onsdagens distanslopp i EM när Hanna Öberg lyckades ta hem segern i damernas tävling trots tre bom, men med bästa tid i spåret. Dessutom hade Sverige ytterligare två åkare bland de 15 främsta.
 
Arrangören av IBU Junior Cup i Torsby tvingades nyligen ställa in de planerade tävlingarna 1-2 mars på grund av snöbrist. Nu har IBU beslutat att flytta tävlingarna till Sjusjøen, Norge.
 
Den 1-2 mars är det dags för IBU Cup i Otepää, Estland. Vilka som ingår i det svenska laget är nu klart.
 
Att skidskytte blir allt mer populärt och växer snabbt i södra Sverige kunde man snabbt notera vid årets upplaga av Kimstadträffen, 84 startande från hela 10 klubbar från Mälarö SK i nordöst till Landehof Biathlon i sydväst!
 
Det reservbetonade svenska laget överraskade genom att bli så bra som femma i söndagens mixstafett i Världscupen, tack vare stabil åkning och näst bästa skytte i startfältet.
 
Johanna Skottheim och Gabriel Stegmayr stod för en imponerande insats i söndagens singelmixstafett i Världscupen med en överraskande sjundeplats, men duon var näst bäst på skjutvallen.
 
Elisabeth Högberg hade chans på en ny topp 10-placering inför det avslutande skyttet i dagens jaktstart, men missade det allra sista skottet och blev 16:e åkare i mål. Peppe Femling hamnade på 40:e plats och lyckades också ta poäng.
 
Det var tunga spår och luriga vindar i herrarnas världscupsprint i Soldier Hollow. Peppe Femling var bäst av svenskarna på 50:e plats, trots tre bom. Han får sällskap i lördagens jaktstart av Gabriel Stegmayr som sköt fullt och blev 59:a.
 
Mona Brorsson är en trygg person som gillar att koppla bort idrotten med svamp- och bärplockning. Nu ser hon fram emot VM på hemmaplan. – Jag tror att man kommer att känna lite sug i magen när väl man står där.
 
Alva Sköld, Erika Österman, Oscar Andersson och Anton Ivarsson avslutade Ungdoms-OS med att bli femma i fredagens mixstafett i Sarajevo. Det var bara segrande Norge som sköt bättre än det svenska laget.
 
Elisabeth Högberg tog ett fast grepp om den sista VM-platsen genom en fin niondeplats i torsdagens sprint, efter två nollor och stark åkning. Johanna Skottheim sköt också fullt och får också åka i lördagens jaktstart.
 

Wolfgang Pichler i Skavlan

(2019-02-14 15:49)
I morgon fredag 15 februari kan ni se Wolfgang Pichler i Skavlan!
 
Den 1-2 mars är det dags för IBU Junior Cup i Torsby. Nu är uttagningen av skidskyttarna som ska representera Sverige klar.
 

Postadress:
Ekshärads SF - Skidskytte
Ekesbergsvägen 9
68360 Ekshärad

Kontakt:
Tel: 056341285, 056341214
E-post: asa.jonasson@telia.com

Se all info