Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Igår försvann möjligheten för barn och ungdomar att tävla i sin idrott i enstaka matcher eller tävlingar. Idag är RF:s ordförande Björn Eriksson väldigt tydlig: - Tävlingar är inte tillåtna, punkt slut.
 

Vad är form?

(2021-02-25 11:41)
När någon spelar bra hör vi ofta att de är i bra form, eller när någon spelar dåligt kan de skylla på att de är ur form. Men vad är det egentligen? Swebowl försöker reda ut begreppet form.
 
Den första kvalgränsen är dragen på PBA Tournament of Champions, och den enda svensken i tävlingen: Jesper Svensson, Team Pergamon, är vidare som femte spelare i majorn som 26-åringen vann 2016.
 
Den amerikanska proffstouren PBA kommer de närmaste månaderna att avgöra 8 tävlingar och flera svenskar åker över för att vara med och slåss om de stora prispengarna. - Jag tror att vi har bra chanser, säger Jesper Svensson.
 
Den 29-årige amerikanen Kyle Troup vann i natt $250 000 när han tog hem PBA Players Championships genom att slå Dick Allen i finalen med 257 – 212. - Jag kände mig inte nervös alls, sa segraren till pba.com.
 
Enligt rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet påpekar Svenska Bowlingförbundet att tävlingar inte är tillåtna. - Däremot är träning OK under vissa förutsättningar, säger Michael Granström.
 
Under de två konferensträffar vi nyligen genomförde med Norrlandslagen, kom vi fram till att vi skulle prova att bjuda in till en öppen diskussion, en gång i månaden.
 

Information från SK

(2021-02-18 08:46)
Igår kväll beslutade ett extra förbundsmöte att den innevarande säsongen i den nationella serien ska avbrytas helt. Till hösten, eller när det är möjligt utifrån Coronasituationen, kommer istället en ny säsong påbörjas med en ny serieindelning.
 
Varje onsdag kväll samlas det svenska damlandslaget framför sina skärmar. Sen tränar de styrketräning tillsammans. - I och med att vi inte kan ha några läger och träffa varandra anser jag det här viktigt för lagkänslan, säger Josefin Hermansson.
 
Under tisdagskvällen beslutade det extra förbundsmötet att avsluta säsongen 2020/2021 och påbörja en ny säsong 2021/2022 när så är möjligt. - Klubbarna vill lägga ner, sa Thomas Ramsell, Västerbotten.
 

Hur mår bowlingsverige?

(2021-02-16 09:17)
För ungefär ett år sedan kom en världsomspännande pandemi och förändrade världen. Efter så lång tid med Coronaviruset, hur mår bowlingsverige? - Jag tror att det är svårt att säga hur många hallar som försvinner, säger Johan Rundgren.
 
Imorgon kväll, 16/2, genomförs en historisk ordförandekonferens, på distans. Dessutom kommer ett extra årsmöte att besluta om seriesegrarna i div 3 ska gå upp, och besluta kring slutförandet av säsongen 20/21.
 
Toppseedade Jesper Svensson var en enda serie från ett avgörande finalspel i årets PBA Players Championship. Men en ödesdiger ruta i stegfinalen mot amerikanen Dick Allen förstörde Jespers möjlighet till vidare avancemang.
 
Dam-EM skulle ha spelats i Ålborg i juni 2020, nu har det flyttats för tredje gången. - Vi hoppas snart se bättre tider, skriver ETBF.
 
Jesper Svensson är en enda serievinst från att ta sig till finalen i PBA Players Championship 2021. På söndag 14 februari sänds stegfinalen för den Södra regionen på FOX FS1 där Jesper är toppseedad efter sitt fina kvalspel.
 

Vi sponsrar Eksjö bowlingklubb

JL Byggtjänst
Bruzaholms Bruk
Ingarps Trävaror
Elektro Service
Optimera
Eksjö Montage
Eksjöhus
JH Måleri
Bilkers måleri
Connys Bygg & Takservice
Bodafors Plåt
Rörbolaget
Eksjö Plåtslageri
Eksjö Elteam
Elbutiken Torbjörn Johansson

 

 

Postadress:
Eksjö BK/EBOK - Bowling
Hans-Peter Streiby, Castmans väg 120
57537 Eksjö

Kontakt:
Tel: 0702159500
E-post: eksjobowlingklubb@gm...

Se all info