Hoppa till sidans innehåll

Ellenö IK - Hogstorps IF

20 JUL 2020 16:36
Referat från Norra stå Träningsmatch mellan EIK - Hogstorp Målskyttar EIK: Brattberg och Ebbe
  • Uppdaterad: 20 JUL 2020 16:36

Matchen spelades på en fin gräsplan, som av moder natur fått både sol och regn om vartannat.

Matchen inleds bra av EIK som håller positioner och börjar med lågt press i försvarsspelet. Motståndarna kommer inte direkt igenom backlåset och drar längre bollar på kanterna. Dessa tas om hand utan större missöden.
Framåt skapas en del lägen. Dessa kommer antingen genom gedigna uppspelsfaser, där bollen rullas upp från backlinjen, vidare till forward som enkelt lägger tillbaka bollen till en rättvänd mittfältare som kan fördela ut bollen till någon av kanterna. Vackert.
Annars är vi som farligast på kontringar där vi använder yta för att löpa på, snarare än att driva boll. Detta resulterar i ett friläge till Ponta, där målvakten lite turligt fick en touch på bollen, och 0-0 kunde stå sig.

Gästerna gör 0-1 genom att väggspela sig förbi backlinjen. Det viskades på läktaren om en tveksam offside, men läget borde aldrig uppstått. Bollen skall väck.

Innan halvtid kan dock EIK kvittera. Hörna från höger. Dålig resning ut av motståndarna och bollen ligger i luften. Brattberg -vem annars säger ni- ångar fram och drämmer till bollen med en sträckt höger och bollen susar genom en hel hop av människor i straffområdet, och letar sig in i mål. Mer än vackert!

I andra halvlek sätter EIK fart direkt och skapar lägen. Motståndarna tappar positioner och markeringar. Ebbe kommer farande från ett inspel från vänster och sätter det berömda skallbenet till, och 2-1 är ett faktum. EIK har matchen.

Detta håller, tyvärr, inte någon längre stund, utan nu är rollerna ombytta. Det tidigare kompakta laget blir lång och splittrat. När EIK väl erövrar bollen står bollhavaren allena utan alternativ, och långbollarna går i repris. Kruxet är att långbollarna inte är långa, utan fångas upp av motståndarna som skam börja om. De gör både 2-2, 3-2 och 4-2 innan domaren bryter av matchen. EIK vara på hugget kan det bli en rolig säsong!

/Braxen

EIKEIKEIK!

Skribent: Christofer Jansson
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

dalsbank

Postadress:
Ellenö IK - Fotboll
Östbergsvägen 9
45134 Uddevalla

Kontakt:
Tel: +46707466642
E-post: This is a mailto link

Se all info