Hoppa till sidans innehåll

Ellenö IK - Kroppefjäll IF

10 JUL 2020 00:01
Referat från torsdagens träningsmatch mot Kroppefjäll på Håmulevallen. Resultat 5-1 (2-1).
  • Uppdaterad: 10 JUL 2020 00:01

Vår referatskrivare verkar ha gått i ide så jag fick order av coach Jonas att skriva några rader om dagens match och fick tydliga order om att INTE nämna något om kvällens 3 målsskytt (se bild nedan).

Det var två lag som inte kunde mönsta sina ordinarie elvor pga navigeringsproblem, sjukdomar, barnafödanden mm. Båda bänkarna var också ganska tomma då återbuden hade kommit in med kort varsel.

Ellenö är det bättre laget matchen igenom, och skapar chanser för att ta ledningen i matchen. Kvällens första mål gör dock Kroppefjäll på ett skott utifrån 16-metarn som seglar över Rasmus i högra burgaveln och därmed bortaledning. Inte så rättvist, men Ellenö har svårt att få upp passningstempot och har dålig skärpa med de avgörande passningarna samt i avsluten.

I slutet på halvleken blåser det dock lite medvind för Ellenö som gör både 1-1 och 2-1 inom loppet av några minuter. 1-1 gör Wiro med en rökare utanför straffområdet och 2-1 pangar Max in på ett inlägg från högerkanten. Frustrationen släpper lite och vi kan gå in i omklädingsrummet med halvtidsledning, SKÖNT!

De flesta känner att det finns mer att hämta från EIK:s pågar till kommande halvlek. Första kvarten av andra halvek så tar jag mig en dusch (pga skada), men får rapporter på att Kroppefjäll inlett ganska piggt, även om det fortfarande är EIK som håller i taktpinnen. 

I matchminut 60 får Kroppefjäll sin bästa chans till kvittering då de tilldöms straff efter en luftduell mot Hank. Rasmus räddar första straffen, men pga att han tar ett steg ut slås den om. Återigen räddar Rasmus straffen och EIK behåller ledningen i matchen. 5 minuter senare i matchminut 65 punkteras matchen när Joel nickar in 3-1 på ett inlägg i en duell med målvakten. 

Inann domaren blåst av matchen så ska vår glädespridare (pajas) Max Hollertz få göra sitt livs första hattrick (har ingen fakta på detta, men högst troligt :)). Max gör sina två mål via fina framspelningar i djupled och fastställer slutresultatet till 5-1.

Så här nöjd är lille Max efter kvällens match :).

Denna match var kanske ingen värdemätare inför seriespelet i div 5, där vi troligvis kommer bjudas på tuffare motsånd. Men en vinst är alltid en vinst och det behövde vi efter de två senaste förlusterna i träningsmatchspelet.

Nästa lördag väntar Hogstorp på Håmulevallen, förhoppningsvis är vår ordinare referatskrivare på plats och kan ge rapporter från matchen.

Vid pennan:

Christofer Jansson, spelade ordförande i Ellenö IK

Skribent: Christofer Jansson
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

dalsbank

Postadress:
Ellenö IK - Fotboll
Östbergsvägen 9
45134 Uddevalla

Kontakt:
Tel: +46707466642
E-post: This is a mailto link

Se all info