Hoppa till sidans innehåll

Ellenö IK - Vikens IF

16 MAR 2020 12:26
Referat från Färgelanda konstgräsplan 2020-03-14. DM-match mellan Ellenö IK och Vikens IF. Resultat 0-8 (0-5).
  • Uppdaterad: 16 MAR 2020 12:26

Inför helgens matcher så fick klubbarna avgöra om det skulle spelas DM-matcher eller ej pga coronaviruset som breder ut sig i Sverige. Nya besked och riktlinjer kommer under dagen från DFF och Svenska Fotbollsförbundet.

På fredag kväll hade återbuden haglat in och frågan där och då var om matchen skulle spelas eller ej. Vi valde att ragga tag i lite gubbar och genomföra matchen!

Matchen slutar 0-8, ett resultat som vi inte tycker speglar matchen som helhet, då Ellenö har många fina kombinationer på mittfältet och gör Vikenspelarna osäkra. Men återbuden i Ellenölägret gör att stabiliteten saknas och några av Vikens individuellt skickliga spelare uttnyttjar detta till fullo. Vi får nämna Vikens Rasmus Facht som gör 5 mål idag och är planbäst. 

Första halvleken slutar 5-0 till Viken, men vi ligger inte så långt efter spelmässigt, men individuella misstag och att vi ibland aviker från vår matchplan gör att det trillar in några extra bollar bakom Tro som vaktade buren idag.

I halvlek så pratar vi om att täta till luckorna och ligga mer kompakt med laget och inte ge Facht och övriga Vikenkillar så stort utrymme. Ny halvlek och nya möjligheter! Vi får också ett superläge att spräcka nollan i andra halvlek då Pontus Larsson kommer helt ren mot Vikens målvakt, men vad hände sen herr Larsson? 

Vikens tre sista mål kommer i matchen sista 10 minuter. Tyvärr såg det då lite uppgivet ut i EiK-lägret som nog helst hade sett att domaren blåst av matchen några minuter tidigare. 

Vi tar nu en vecka med matchuppehåll och träningsläger i Kviberg (beroende på DFF:s rekommendationer) för att svetsa samman laget och få upp självförtroendet i gruppen! Som tur är det inte nu vi skall vara på topp utan sedan när serien startar. 

/Katten

 

 

Skribent: Christofer Jansson
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

dalsbank

Postadress:
Ellenö IK - Fotboll
Östbergsvägen 9
45134 Uddevalla

Kontakt:
Tel: +46707466642
E-post: This is a mailto link

Se all info