Hoppa till sidans innehåll

IFK Lane - Ellenö IK

07 MAR 2020 10:26
Referat från Undavallen Arena 2020-03-06. Träningsmatch mellan IFK Lane och Ellenö IK Resultat 5-0 (3-0)
  • Uppdaterad: 07 MAR 2020 10:26

Som resultatet visar hade Ellenö en jobbig fredagkväll på Undavallen när man mötte ett duktigt IFK Lane med många individuellt skickliga spelare.

Under träningsveckan som har gått hade flera av våra gubbar insjuknat i magsjuka. Det var också spelare på resande fot så Jonas hade mycket att fundera över när han skulle spika sin startelva.

Första tio minutrarna får grabbarna från Dalsland en helt ok start. Rullar bollen från backlinjen och ligger på rätt sida. Men resten av halvleken vill man nog helst glömma om man tittar med EIKglasögonen. Vi tappar boll, och har en hög felprocent i vårt passningsspel över hela banan. Vi hotar heller inte deras backlinje som vi vill göra.

Lane är duktiga på att droppa ner med sina forwards mellan Ellenös backlinje och mittfält, och hotar med flera alternativ i djupled. Det är också så de gör sina mål i första halvlek, dock så kunde nog något av målen förhindrats om skärpan och inställningen varit bättre.

I andra halvlek så sätter vi högre press på Lane och vi får en positiv start på halvleken. De får inte lika mycket utrymme som i första, och glappet mellan mittfält och backlinje täpps till. Tempot är också lägre i andra halvlek där båda lagen gör lite byten för att lufta spelare. Vi spelar oss fram via backlinjen och till mittfältet men där tar det tyvärr stopp och vi har fortsatt väldigt svårt att skapa målchanser. 

Lane är inte lika farliga som i första halvlek men skapar några farliga lägen och vinner också andra halvleken rättvist. De gör mål på en tilltrasslad situation efter hörna (skulle dock vara inspark) och en bjudning efter felpass där en Lanegubbe frispelas.

Som vi har pratat om innan så är träningsmatcherna till för att utveckla vårt spel och träna på olika saker. Tyvärr så finns det inte så många ljusglimtar vi tar med oss från matchen. 

För att vinna fotbollsmatcher krävs det inställning, fokus och skärpa! Det tar vi me oss till nästa helg när vi möter Viken från div 4 i DM.

 /Katten

Skribent: Christofer Jansson
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

dalsbank

Postadress:
Ellenö IK - Fotboll
Östbergsvägen 9
45134 Uddevalla

Kontakt:
Tel: +46707466642
E-post: This is a mailto link

Se all info