Hoppa till sidans innehåll

Återträff

19 AUG 2018 16:21
  • Skapad: 19 AUG 2018 16:21

Återträff på Brovallen efter 60 år.

I år den 10 augusti spelade EIK – Trönö IK seriematch i div 5 på Brovallen (2-1). Det var då precis på dagen 60 år sedan första matchen spelade på Brovallen. Eller fotbollsplan i Brännmo som benämningen var då, Brovallen blev namnet vid invigningen året efter.  Matchen för 60 år sedan slutade med en 4 – 0 seger över Norrala IF även det i div. 5.

Till ”årsdagen” hade EIK inbjudit de spelare som var med i den allra första matchen och de gamla lirarna från 50-talet som kom till träffen var Roland Broberg, som gjorde det första målet på Brovallen. Roland gjorde come back i enångerslaget efter en utflykt till Ljusne AIK där blev  Norrländsk juniormästare året före. Med på träffen var också Sven Olov Zettlin som fick priset som matchens bästa spelare i matchen för 60 år sedan, Rune Olsson, Lennart Zättlin, Arne Hedlund och Lennart Settlin.

Hur gick det då för EIK och Trönö IK i serien för 60 år sedan. För det första var det en lång serie med 27 matcher, Det på grund av omläggning i seriesystemet. Från att man spelat höst – vår gick man över till vår och höst vilket innebar att för att komma i fas spelade höst 57 samt vår och höst 58 i en serie. I början av hösten turades lagen om att ligga tabelletta men Trönö drog till slut det längsta strået och vann serien och gick för första gången upp i div. 4. Något som EIK fick vänta med till 1966 då man gick upp i ”HälsingeAllsvenskan” för första gången.

I år är det mittenregionerna i div. 5 som gäller för båda lagen.

Skribent: Hans Persson
E-post: Adressen Gömd

Enangersik_herrar
Enångers IK Herrar

Enångers IKs Officiella Facebooksida

Tvitter ‎@enangersik

Enångers IKs webshop med

föreningskkläder.

Enångers IKs webshop med  föreningskkläder.

 

Postadress:
Enångers IK - Fotboll
Stationsvägen 9 - Brovallen
82596 Enånger

Kontakt:
Tel: 0650550166
E-post: This is a mailto link

Se all info