Hoppa till sidans innehåll

Fågelhällan


FågelHällans skidbacke

Välkommen till FågelHällan eller Klappen som den även kallas i folkmun. Här har de flesta som kommer från Enånger med omnejd gjort sina första slalomsvängar. Men många som har sina fritidhus i Enångersbygden har också tagit tillfället i akt att prova backen vid sina ferier.

Fågelhällan ligger några kilometer söder om Enånger. Ta av E4an vid Ångersjöns Trafikplats och åk västerut så är det skyltat.

FågelHällan består av en släplift, två nedfarter på ca 375 meter med en fallhöjd på 75 meter. När backen är öppen finns värmestugor och kiosk vid liftens början och servering i toppstugan.. Grillplatser finns också.

Vid FågelHällan finns inga snökanoner, här är det natursnö som gäller, det gör att det inte finns några klara öppettider utan det beror på hur mycket snö som fallit. Därför finns aktuella öppettider här på hemsidan, telefon 0650-550 193 och på EIKs Infotavla i Enångers Centrum.

Fågelhällan är i regel öppen lördagar, söndagar och helgdagar. Men vid skollledigheter även på vardagar och kvällsåkning kan även förekomma. Skolklasser och andra grupper som vill hyra backen vid friluftsdagar och liknande kan ringa EIKs kansli tel 0650 – 550 166.

Gör gärna ett besök på FågelHällan även när det inte är skidsäsong. Från dess topp har man en underbar utsikt över kusten. Runt berget finns unika rullstensåsar som vätter åt tre väderstreck. Gökotta brukar hållas tidigt på morgonen varje kristihimmelsfärdsdag.

Sedan 1991 ägs och drivs Fågelhällan av Enångers IK. Givetvis med hjälp av en rad frivilliga krafter.

Under fliken öppettider finns dagar och tider uppdaterade under säsongen.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 19:12 Skribent: Ann-Sofie Oscarsson

Enangersik_herrar
Enångers IK Herrar

Enångers IKs Officiella Facebooksida

Tvitter ‎@enangersik

Enångers IKs webshop med

föreningskkläder.

Enångers IKs webshop med  föreningskkläder.

 

Postadress:
Enångers IK - Fotboll
Stationsvägen 9 - Brovallen
82596 Enånger

Kontakt:
Tel: 0650550166
E-post: This is a mailto link

Se all info