Hoppa till sidans innehåll

Tränare


Christina Hansson Halmi

Huvudtränare

FullSizeRender

Åkte konståkning själv som liten och var med i juniorlandslaget.
Är enligt SKF steg 4 utbildad tränare och har varit del i landslagledarteamet. Representerat som tränare på SM, Nordiska mästerskapen och Junior VM.
Hon har en bakgrund som domare i 17 år, aktiv på högsta nationella nivå, aktiv i 10 år som nationell Technical Controller. Läst både projektledning och ledarskap, samt personalvetare.
Under de senaste sex åren varit huvudtränare i DKA och byggt upp klubben från start till en framgångsrik klubb med 100 medlemmar.
* Hon brinner för nytänkande, utveckling och att hitta sätt för varje enskild åkare att utvecklas på bästa sätt. Vill utveckla en sund förening där varje åkare räknas och kan prestera efter egen förmåga.

 

Jessica von Rosen

Steg 4B utbildad enligt SKF. Hon började åka konståkning som 5-åring och slutade som åkare vid 17-årsåldern då tränaryrket tog över mer och mer. Under sina aktiva år tävlade hon som A-åkare och tränade främst för Madeleine Holmgren Elf. Hon fick även möjligheten att träna för flera andra svenska och internationella tränare på läger som alla har präglat hennes tränarroll på varsitt sätt. Flera somrar spenderades på läger i Los Angeles för Irina Rodnina och Frank Carroll, bl.a Michelle Kwans tränare.  Dessa har varit otroligt inspirerande och utvecklande för henne. 

Jessica har arbetat som tränare och koreograf sedan 2001. Hon har även läst ett treårigt tränarprogram på GIH med inriktning på elitidrott. Som tränare jobbar hon med åkare på alla nivåer, från nybörjare till elit. 

Hon har, i och med sina åkares framgångar, fått chansen att stå bredvid ryska topptränare Viktor Kudriavtsev och Alexander Vedenin, men även Sveriges främsta tränare. Jessica brinner för koreografi och har gjort många tävlingsprogram och uppvisningsprogram under åren, både i och utanför klubben.

 

Erica Ring

 

Har steg 2B i utbildning enligt SKF, läser tränarprogramet på GIH samt har domarutbildning. Som liten var hon själv tävlingsåkare, men avbröt pga. skador, vilket har fått henne att låta lägga del av fokus på åkarnas hållbarhet inom konståkningen.
Hon visar stor entusiasm och engagemang som tränare.
Att få vara en del av varje åkares utveckling ä'r inspirerande och givande.

 

Rosanna Fondin

Danslärare

Rosanna_fondin

Jag heter Rosanna och är examinerad Dansare och Performanceartist från Stockholms Konstnärliga Högskola (Dans- och Cirkushögskolan), men har även genomgått professionell dansarutbildning på Iwanson Contemporary Dance School i München samt Balettakademien i Stockholm.

Jag har i många år arbetat inom barn- och ungdomsomsorg i kombination med kreativt och konstnärligt arbete. Jag har bl a arbetat som barnflicka hos Nanny.Nu och som danspedagog och ledare i Täby Församling, Kulturskolan Stockholm, Stepz Dansskola Täby och tillsammans med etablerad danspedagog Anna Lafvas startat upp ett Dans & Målarläger för barn i åldrarna 7-12år i Danderyd sommaren 2013. Sedan 2015 undervisar jag även i Pilates Matwork och Reformer (apparat) samt flexibilitet på pilatesstudion Balance for You i Täby.
Jag undervisar främst i Modern Dans, Jazz och Improvisation och har personligen starkast teknisk bakgrund i Modern teknik, Jazz och Balett. Jag dansar och koreograferar helst stort och organiskt med tekniska kvalitéer och detaljer för att nå maximal längd och uttryck av rörelsen.

På mina ordinarie dansklasser kan en förvänta sig att först och främst ha roligt men även få teknikträning och placering, styrka och stretch inbakat i en organisk uppvärmning följt av mycket koreografi, dans och/eller improvisation. Jag brukar som oftast skräddarsy min klass beroende på grupp, ålder och specifika mål vilket är självklart för kommande klasser med EIF Konståkningsgrupper. Dessa klasser kommer bli intensiva med fokus på förlängningar, kroppskontroll, flexibilitet och så självklart danssekvenser med mål att stå på scen på isen med slående scenuttryck!

Jag ser fram emot att få dansa med åkarna i EIF Konståkning!

 

SKRIDSKOSKOLETRÄNARE

Alyona

 

Hjälptränare skridskoskolan

Lovisa

Minna

 

Uppdaterad: 28 AUG 2016 15:50

grasroten-peter-forsberg-2015 

Registrera ditt spelkort och stöd Konståkningen

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Enebybergs IF - Konståkning
Konståkningssektionen, Box 4009
18204 Enebyberg

Kontakt:
Tel: 087582120
E-post: This is a mailto link

Se all info