Hoppa till sidans innehåll

Damerna fortsatt obesegrade

2017-12-18 15:40
Lördagseftermiddagens seriefinal mellan Eskilstuna Basket och Arvika blev precis så jämn och oviss som befarades. Gästerna var i ledning fram till början av sista perioden då äntligen poängen började ramla ner för hemmalaget.
  • Uppdaterad: 2017-12-18 15:47

Fortsatt obesegrade 6/0! 

Matchen startade trevande där bägge lagen hade det svårt med poängtillverkningen. Arvika lyckas dock rycka åt sig en ledning men tack vare framförallt ett hårt jobb i försvaret lyckas EB hämta tillbaka försprånget till underläge 12-14 efter första perioden. 

Om period ett var motig offensivt så var det tyvärr bara början. EB fortsatte att ha det förtvivlat svårt att stoppa i bollarna framåt och bakåt hade man det svårt att få tag i motståndarna som sakta men säkert drog ifrån med några tunga 3:or. Trots en tung andra period var EB bara ner med 8 poäng, 23-31. 

EB får ett visst häng i början av tredje, inte på grund av bra spel utan mer på grund av en bra inställning. Arvika håller ändå undan fram till slutet av perioden då bollarna äntligen bestämmer sig för att gå i och underläget reduceras till minus 1, 41-42.

I sista perioden står matchen och väger och när EB för första gången går upp i ledning så börjar spelet stämma på ett bättre sätt. Med ett tufft och uppoffrande försvar så stänger EB till slut matchen sista 4 minuterna och segersiffrorna skrivs till slut till 61-53. 

Idag hade vi det oerhört svårt framåt, vi fick inte igång spelen och vi hade det jobbigt med skyttet men det är en sak som kan hända när vi har så få matcher. Det är ändå skönt att se hur vi agerar matchen igenom försvarsmässigt. Vi nöter ner Arvika som i slutet inte orkar med att stå emot den press och tempo som vi spelar med i försvar avslutar coacherna Aronsson/Finden.

Matchen i siffror: 12-14, 11-17, 18-11, 20-11

Poäng EB

Lisa Carlsson 18

Lina Aronsson 13

Sofia Johansson 9

Mona Israelsson 8

Ida Bergman 7

Sara Johansson 4

Fanny Aronsson 2

Stort tack till våra sponsorer som gjorde det möjligt att erbjuda fri entré till alla åskådare:

Gustafslunds Handelsträdgård
Janelings Konditori
Papas Tapas
Bossman El
Falu Svets och Smide
KFL Bilcenter
ICA Gillbergaplan
Vilsta Sporthotell
Athletic Merch
Malma El
Torshälla Fasadrenovering
Structor
AB Alatalohus
Troggs
Luu Travel
Cejm
Clijo Fashion
ABC Medical
Tuna trafik

Skribent: Sara Aronsson Du gillar väl Eskilstuna Basket på Facebook?

 

Våra sponsorer

 

 volvo

 


 

 SBBF:s hemsida. Öppnas i nytt fönster.

Hjälp oss utveckla hemsidan!
Maila dina förslag till
This is a mailto link

 

Postadress:
Eskilstuna BBK - Basket
Bollhuset, Prästängsgatan 8
63346 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016-124100
Fax: 016-124288
E-post: This is a mailto link