Hoppa till sidans innehåll

Albin "You´re not jumping" Sandeberg

2017-11-23 18:31
I presentationen av U19-spelare inför USM HU 19 i Eskilstuna i helgen har turen kommit till Albin Sandeberg. Den lilla vesslan som väntar på att all träning ska göra honom tyngre.
  • Uppdaterad: 2017-11-29 15:08

-Det stämmer, min form är bra när det gäller kondition och snabbhet, men jag skulle behöva bli större och starkare, så inte motståndarna kan pusha mig inside säger Albin.

Han har lirat basket i åtta år. Han bestämde sig att prova en träning och efter det har det blivit basket för hela slanten och innebandyklubban hamnade på hyllan.

-Inget jag ångrat. Basket är det bästa som finns. Jag har haft flera bra tränare genom åren bland annat Patrik Findén och Helena Haglund som jag hade som coacher under flera år. De lärde mig mycket om defense och även offensiv rörelse vilket hjälpt mig mycket nu när jag spelar i Basketettan.

Har alltid spelat point guard och mer av en passnings-point-guard, men tränar mycket på att ta mer plats och ansvar i laget och att gå mer på avslut mot korgen fortsätter Albin.

Albin gör sin första riktiga A-lags säsong i år. Han fick träna med laget förra året och vara med på några matcher.

-Jag trivs jättebra i EB och med laget. Det är bra grabbar och lätt för oss nya att komma in i gänget. Det gäller för Basketettan också, som är en perfekt nivå när vi har så många unga spelare i laget.

Vi är ju ganska korta spelare i laget, så det är kul att vi har Pontus Lennartsson med sina 198 cm med i laget. Det är kul att spela med honom, för han är tuff och gör sig stor säger Albin. 

Albin tycker det är skönt med en erfaren tränare som Willie och säger att det märks att Willie kan alla positioner i laget vilket gör att alla får en väldigt bra träning och utveckling.

-Kom till underbara Stiga Sports Arena och kolla på basket i helgen  avslutar Albin.

Förresten - varför smeknamnet ”You´re not jumping”? 

-Det är inget smeknamn. Bara en grej vi kör med hemma. Hade extraträningar med Franco Kouagnia förra säsongen. Varje gång vi hade skotträning, så sade Franco de orden. Det blev ganska många "You´re not jumping" under ett träningspass. Fast jag tyckte alltid jag hoppade skrattar Albin.

Skribent: Eva Sandeberg
Epost: This is a mailto link Du gillar väl Eskilstuna Basket på Facebook?

 

Våra sponsorer

 

 volvo

 


 

 SBBF:s hemsida. Öppnas i nytt fönster.

Hjälp oss utveckla hemsidan!
Maila dina förslag till
This is a mailto link

 

Postadress:
Eskilstuna BBK - Basket
Bollhuset, Prästängsgatan 8
63346 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016-124100
Fax: 016-124288
E-post: This is a mailto link