Hoppa till sidans innehåll

Lennartsson tycker till om förlusten i Bankeryd

2017-11-12 18:52
- Den här matchen förlorade vi på grund av 29 stycken turnovers. Det är alldeles för många och när Bankeryd gör poäng på de flesta, så blir det tungt för oss att ta tillbaka den ledning vi hade i första halvlek säger EB:s center Pontus Lennartsson
  • Uppdaterad: 2017-11-29 15:08

Det var en tung hemresa från Bankeryd utanför Jönköping på lördagskvällen. Dels på grund av snö och  ruskväder, men framförallt så var det en tung förlust då EB ledde med 36-43 i halvtid. Det startade jämnt, 8-8 efter fem minuter. Då kom ett ryck av EB. På två minuter gjordes sju poäng och Bankeryd tog timeout. 16-21 inför andra perioden. EB hade en ledning på tolv poäng som mest, men inför halvtidsvilan stod det 36-43.

 - Vi gjorde en bra början, passade runt, attackerade korgen och rörde oss mycket. Det kändes väldigt bra säger Pontus.

I början av tredje perioden sätter Bankeryd allt och på två minuter är det 45-45. Willie tar en timeout, men det ger tyvärr inte önskad effekt. Bankeryd håller ledningen. Inför fjärde perioden står det 73-65. Bankeryd spelar bra och EB försöker förgäves. Varje gång EB börjar närma sig, så lyckas Bankeryd ta sig igenom försvaret och gör enkla två-poängare. Matchen slutar 100-87.

- Bankeryd gör det bra och sätter upp en 3-2 zone mot oss. Vi får svårt att bli fria för passningar och det kändes som vi alltid stod bakom vår kille. Vi lyckades hitta luckor vid några tillfällen, men det räckte inte, så vi började skjuta treor, som tyvärr inte satt tillräckligt ofta säger Pontus. Skulle tro att Willie ger oss en intensiv vecka med fokus på defens, så vi är redo för nästa match mot Huddinge fortsätter Pontus.

Pontus Lennartsson 24 år ung startade sin basket karriär i moderklubben Falu Basket. Till EB kom han hösten 2013 från Borlänge BK, så han är inne på sin femte säsong i EB. En mycket sympatisk och omtyckt person som alla med EB-anknytning tycker mycket om.

Du känns nästan som en egen EB-produkt?

 - Haha ja det har blivit några år. Jag trivs jättebra i klubben. I år är det en otroligt bra stämmning i laget. Jag har alltid ett leende på läpparna när jag träffar "mina bröder" på träningarna säger Pontus och skrattar. Det här är första året utan min tvillingbrorsa Simon, så det är lite speciellt och annorlunda.

Vad skiljer laget i år från förra året?

- Vi är ett yngre lag i år utan nyckelspelare som förra årets Franco och Hannes. Nu har vi ett ganska fritt spel vilket pssar mig. Jag är en center, men vill coach Willie att jag ska spela point guard så gör jag det säger Pontus och skrattar.

Hur är formen?

 - Både och! Jag har lagt på mig 20 -25 kilo över sommaren. Hoppar inte lika högt som förra säsongen , men känner att jag har ett litet övertag under korgen istället.

Hur är Willie som tränare?

 - Mycket bra! En av de bästa jag haft och äldsta, säger Pontus och fortsätter, 69 år och fortfarande aktiv. Det är imponerande.

 - Nya hallen i Stiga Sports Arena är kanonfin, men det är jätte dålig fjädring i korgarna. Kommer en kille som Franco hit och dunkar och hänger kvar, så kommer korgen snart att gå sönder avslutar Pontus.

Läs mer om matchen mot Bankeryd på ekuriren

Skribent: Holger Sandeberg Du gillar väl Eskilstuna Basket på Facebook?

 

Våra sponsorer

 

 volvo

 


 

 SBBF:s hemsida. Öppnas i nytt fönster.

Hjälp oss utveckla hemsidan!
Maila dina förslag till
This is a mailto link

 

Postadress:
Eskilstuna BBK - Basket
Bollhuset, Prästängsgatan 8
63346 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016-124100
Fax: 016-124288
E-post: This is a mailto link