Hoppa till sidans innehåll

Lyckad helg för P02

2017-12-05 17:18
Eskilstuna Basket P02 spelade i helgen RM omgång 2 i Östersund. Trots en lång resa och tuffa motstånd slutade helgen riktigt bra för Eskilstunakillarna.
  • Uppdaterad: 2017-12-05 19:13

Laget började redan helgen på fredagsmorgonen med en lång resa upp till Östersund, för att på kvällen spela sin första match mot värdlaget. Matchen spelades i hallen där ligalaget Jämtland spelar sina hemmamatcher och där inne var det en riktigt bra atmosfär. Kanske var det just den atmosfären som fick killarna att fokusera, för efter bara några minuter in i matchen ledde EB med 20-1. Just fokus är något som laget har pratat mycket om de senaste veckorna vilket nu gav resultat, matchen slutade 104-55 och coach Slobo var nöjd med killarnas insats i helhet men försvaret ville han att de skulle förbättra.

På lördagen var det dags för match nummer två mot Haga, som EB tidigare inte har vunnit mot. Haga är ett lag som ligger bra till i Stockholms högsta serie (som även EB spelar i) och de har även vunnit en del cuper. EB la upp en plan på hur de skulle vinna matchen och när matchen var i gång drog killarna upp ett våldsamt tempo och spelade återigen riktigt bra. Denna match var även försvaret bra, man-man och hjälpen för varandra fanns där. EB vinner matchen med 91-47 och får beröm för deras vinst även utifrån bl.a. av FIBA-domare, kul för laget!

Senare samma dag väntade Huddinge som motstånd. Ett oschysst spel genom hela matchen där Huddinge provocerade för att få EB-killarna ur balans. EB behöll lugnet och spelade deras spel och vann då med 84-61. Coach Slobo var imponerad av killarna som kunde vara lugna trots knuffar, fasthållningar och provokationer.

Fjärde och sista matchen var på söndagen, gruppfinal mot Alvik som också hade vunnit sina tre matcher. Alvik spelade 3-2 zon hela matchen och EB hade svårt att få till sitt spel då Alvik täppte till bra. En bit in i matchen började distansskyttet sitta för EB som hjälpte dem att hålla matchen vid liv. Matchen var jämn och när ordinarie tid var slut stod det lika. Det blev förlängning och när det är sju sekunder kvar slarvar EB bort bollen i anfall. Alvik tar till vara på läget och lyckas göra poäng precis när slutsignalen går och vinner matchen med 77-75. En hård förlust som enligt coach Slobo borde ha vunnits av EB.

 

Efter insatsen denna helg så är Eskilstuna Basket P02 vidare till omgång 3. Coacherna är stolta över killarnas prestation och tyckte de var kul att se dem spela på en hög basketnivå. På träningarna framöver kommer laget nöta på detaljer i både anfall och försvar för att förbereda sig inför omgång 3. Heja EB!

Skribent: Linn Sahlberg
Epost: This is a mailto link Du gillar väl Eskilstuna Basket på Facebook?

 

Våra sponsorer

 

 volvo

 


 

 SBBF:s hemsida. Öppnas i nytt fönster.

Hjälp oss utveckla hemsidan!
Maila dina förslag till
This is a mailto link

 

Postadress:
Eskilstuna BBK - Basket
Bollhuset, Prästängsgatan 8
63346 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016-124100
Fax: 016-124288
E-post: This is a mailto link