Hoppa till sidans innehåll

Ny seger för EB:s herrar mot Brahe

2017-10-30 10:30
EB startade den första av fyra bortamatcher på rad mot Brahe i Huskvarnahallen. Brahe hade innan matchen 4 förluster, EB hade 3 vinster och så den försmädliga förlusten mot Haga Dolphins i premiären. Ett 15-tal EB-supportrar fick se ett starkt EB.
  • Uppdaterad: 2017-11-29 15:08

Matchen startade med ett ganska jämnt spel och ledningen skiftade ett par gånger i början. Efter sex minuters spel gör EB ett ryck och avslutar första perioden med en 10 måls ledning. 19-29.

Johan Luu som var mycket bra denna kväll startar andra perioden med en trea. Brahe och EB gör åtta poäng var i inledningen, men sen kommer ett mäktigt ryck från EB. När Brahe tar timeout 6.38 in i perioden leder EB med 27-44. Brahe lyckas inte göra några fler poäng i perioden och EB leder med 27-54 i halvtid. EB-killarna var i det här läget så segervissa, så två enkla layups byttes ut mot dunkförsök, vilket tyvärr inte lyckades denna kväll. 

Tredje perioden fortsätter med ett spelövertag för EB och alla elva killar hade gjort poäng i det här läget av matchen. 46-82 efter tredje perioden.

I den fjärde tappar EB lite fart och koncentration och Brahe vinner perioden med 20-16, matchen slutar 66-98 till EB efter en gedigen laginsats.

Erik Flood blev poängbäst i EB med 17 poäng och Albin Sandeberg blev matchens lirare i EB.

Noterbart är att planens kortaste spelare, Kalle Sundkvist i Brahe gjorde hela 32 poäng. Kanske honom coach Willie har i tanken när han anser att EB måste förbättra försvarsspelet.

 - Vi gör en mycket bra match i anfall, men måste vara snabbare i försvaret och hjälpa varandra, säger Willie. En coach är aldrig nöjd, fortsätter han och skrattar, då jag nämner Brahes åtta poänglösa minuter i andra perioden.
- Det var kul att alla fick göra poäng och att även bänkkillarna kom in och levererade på ett bra sätt avslutar Willie.

Om två veckor åker grabbarna ner mot Småland igen för match mot Bankeryd. 

Läs e-kurirens artikel om matchen

Skribent: Holger Sandeberg Du gillar väl Eskilstuna Basket på Facebook?

 

Våra sponsorer

 

 volvo

 


 

 SBBF:s hemsida. Öppnas i nytt fönster.

Hjälp oss utveckla hemsidan!
Maila dina förslag till
This is a mailto link

 

Postadress:
Eskilstuna BBK - Basket
Bollhuset, Prästängsgatan 8
63346 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016-124100
Fax: 016-124288
E-post: This is a mailto link