Hoppa till sidans innehåll

Nytt år -

2016-01-12 18:08
- Åter och framåt
  • Uppdaterad: 2017-11-29 15:09

Damerna fortsätter spela i div 2 Södra Svealand, med fyra matcher på hemmaplan. Först ut är mot Arvika den 23 januari kl 15:00 i Årbyhallen. Damerna ligger i dagsläget på en tredjeplats på 7 vinster av 10 försök, bakom Hammarby och Solna. 

Herrarna har kvalificerat sig för Superettan, där de två starkaste lagen av åtta möjliga går till kval om två platser i Basketligan. I första matchen blev det en knapp men välspelad förlust mot en av favoriterna- LF Basket. På lördag 16 january är det dags igen mot den andra favoriten - Solna vikings - kl 16:00 i Årbyhallen. 

HU17 (P99) går starkt fram i sin serie och har kammat hem nio av nio möjliga. En stark favorit att ta hem final four i april. De spelar dessutom USM, och den andra omgången kan du bevittna i Bollhuset 23-24 januari då killarna ställs mot HW Basket och Nässjö Basket.

Div 3 herrar gör också avtryck i sin serie, och parkerar i dagsläget på en andra plats (sex vinster och tre förluster) bakom suveräna Arvika Basket som leder serien med åtta raka segrar. 

PU16 (P00) kämpar i toppen med Norrköping Dolphins, där båda lagen har  lika många segrar (sju) och förluster (en). Vem vinner serien?

I FU15 (F00-01) spelar många av spelarna i år mot jämnåriga och har därmed fått ett mer jämbördigt motstånd och mer jämna matcher. De har anammat Stevens Read and Read offense och tycker sig se framsteg i samarbetet, med en mittenplacering i tabellen. 

PU15 (P01) har haft många aktiviteter på agendan, med matcher i Östsvenskan, URM och Regionsläger. Varje helg finns någon aktivitet inbokad för de baskettokiga grabbarna som i en tuff serie har två segrar upp till en mittenplacering. 

FU14 (F02) har kämpat mot skador och sjukdomar under en längre period. Det fiffiga med idrott är däremot att du kan lära dig av båda framgång och motgång. Så de stretar på med chans på framgång och nya lärdomar under säsongens andra halva med förväntat flera jämnspelade matcher.

PU14 (P02) kompletterar en lagfattig serie med att delta på olika turneringar, hittills Borås Open och Telge Open på hösten samt lägger in ett antal träningsmatcher mot bland andra Örebro och Södertälje. Nästa grej på schemat är U14-regionsläger i Oskarshamn 14-16 januari. 

Östsvenskans Final Four spelas 16-17 april. 

Bland Kuriren Cup-lagen och Basketkul-grupperna ökar intresset stadigt för basketsporten, och i dagsläget finns det runt 200 mini-lirare.Den 9-10 april spelas Kuriren Cup finalerna. 

Sist men inte minst så spelas Eskilstuna Basket Cup 22-24 april, med hittills 250 anmälda lag. 

Häng med Eskilstuna Basket på: 

Spelschema och resultat för Eskilstuna Baskets lag

Facebook 

Skribent: Kansliet Du gillar väl Eskilstuna Basket på Facebook?

 

Våra sponsorer

 

 volvo

 


 

 SBBF:s hemsida. Öppnas i nytt fönster.

Hjälp oss utveckla hemsidan!
Maila dina förslag till
This is a mailto link

 

Postadress:
Eskilstuna BBK - Basket
Bollhuset, Prästängsgatan 8
63346 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016-124100
Fax: 016-124288
E-post: This is a mailto link