Hoppa till sidans innehåll

Tufft motstånd i helgens USM för HU19

2017-11-28 20:10
Då var första omgång av USM avklarad. Tyvärr gick det inte vår väg då vi förlorade samtliga matcher. Vi förlorar mot tre bra och rutinerade lag. I sin helhet gör vi en bra insats mot dessa lag.
  • Uppdaterad: 2017-11-29 15:08

De lag vårt HU19 killar ställdes mot var AIK, Fryshuset och Wetterbygden.

I varje match som man spelar finns det alltid något positivt och negativt. Det finns även bra och mindre bra saker man kan göra under matchens gång, både som individ och som lag. Olyckligtvis går denna helg emot oss där våra misstag väger tyngre, vilket leder till samtliga tre förluster.

Vi spelar bra stundvis och visar att vi kan spela basket mot bra lag, vilket är roligt och underhållande att titta på. Det vi faller på är intensiteten i vårt försvarsspel och våra korta anfall. Vi vill gärna utmana vårt motstånd i spel 1 mot 5 allt för ofta, då vi är för passiva i våra rörelse. Vi har ingen kontinuitet i vårt spel, vilket leder till att vi tar snabba avslut. Vi pratar mycket på träningen om att skapa rörelse och ha tålamod i offens. I helgen visade vi tyvärr motsatsen.

Defensivt hamnar vi efter alltför många gånger då spelarna på planen inte riktigt vet vad dem ska göra. Men även väljer att inte kliva upp på sin spelare, vilket i sin tur leder till att motståndaren får ligga steget före. I stället för att agera och få motståndet att reagera, blir det tvärtom. Vi blir tvungna att reagera!

När vi väl spelar det vi tränat på, får vi ett positivt resultat. Vi ser att när vi väl ökar intensiteten i vårt spel, ger det en utdelning till vår fördel. Vi ser då ut som ett helt annat lag och spelarna blir som maskiner. Varför man inte fortsätter med det, är och kommer att förbli bli ett mysterium inom basketen.

Dessa tre förluster är egentligen för oss tre vinster. Vi får ett facit på vad det är vi behöver träna mer på och förbättra, både som individ och som lag. Förhoppningsvis är killarna taggade på att jobba hårdare dem kommande månaderna så att omgång två ger en annan utdelning med tre vinster istället.

Alla i laget gör en bra insats, vi kliver in på planen och kämpar. Vi ger aldrig upp trotts vad resultatet på tavlan visar. Nu måste vi bara jobba vidare på våra svagheter och förbättra det vi är bra på.

Förhoppningsvis kunde vi trots tre förluster bjuda publiken på underhållande basket och vill därigenom tacka alla som kom och stöttade oss.

Skribent: Dennis Yaro Du gillar väl Eskilstuna Basket på Facebook?

 

Våra sponsorer

 

 volvo

 


 

 SBBF:s hemsida. Öppnas i nytt fönster.

Hjälp oss utveckla hemsidan!
Maila dina förslag till
This is a mailto link

 

Postadress:
Eskilstuna BBK - Basket
Bollhuset, Prästängsgatan 8
63346 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016-124100
Fax: 016-124288
E-post: This is a mailto link