Hoppa till sidans innehåll

USM i helgen! Här presenterar vi järngänget från EB´s U19-lag

2017-11-24 23:52
När USM HU19 omgång 1 drar igång den 25 november, så är det nio laddade grabbar från EB som ska ge de övriga lagen en match. Några har redan presenterat sig, nu är det Aken, Alexander, Kevin, Abdallah och Thomas tur.
  • Uppdaterad: 2017-11-29 15:08

Aken

Aken är 18 år och 194 cm lång. Han började med basket, så sent som för fyra år sedan.

-Jag provtränade med 99/00-laget, men eftersom jag var nybörjare tyckte tränarna att jag borde börja med ett annat lag, så jag har spelat med 00-laget till förra säsongen då jag spelade med U 19-laget säger Aken.
När jag var yngre spelade jag fotboll, men nu är det bara basket som gäller. Jag blev inspirerad att börja med basket av mina kusiner som spelar och jag har även kusiner som spelar collegebasket i USA fortsätter Aken.

Aken tycker att Dennis Yaro är en väldigt bra tränare som tar sig tid att förklara för honom om vad han gör bra och vad han kan förbättra.

-Vi har en bra stämning i laget, vilket mycket är Thomas Chammas förtjänst skrattar Aken. Thomas är den som hörs mest på plan, så vi kallar honom ofta för coachen skrattar Aken.

Formen är bra tycker Aken och det kommer att behövas då motståndet vi möter i helgen är ganska tufft.

-Jag hoppas jag kan bjuda alla som kommer till Stiga Sports Arena i helgen på en dunk avslutar Aken. 

Aleksander Engström

Aleksander som är 16 år och gör sin första säsong i U19-laget. Han känner sig som en rookie i gänget. Basket har han spelat sedan 2005, då han började i bollskola med Kicki Palmborg Westermark som tränare. Kicki har varit Alexanders tränare i alla år och han är mycket glad för all basket han lärt sig av henne.

-Jag har provat olika sporter, men basket blev mitt val. Det är sporten jag alltid älskat säger Aleksander. Vi har en väldigt bra stämning i laget och vi kommer bra överens med varandra. Vi nya grabbar har kommit bra in i laget och blivit mycket väl omhändertagna av de ”gamla” killarna fortsätter Aleksander. Jag tycker det är kul att spela med alla killarna och speciellt med Albin Sandeberg då vi ofta får ett bra flyt i spelet.

Aleksander tycker att utmaningen i år är att utvecklas i den takt som serien kräver. Det är tuffare matcher och det är bara att ge allt. Det gäller även i USM i helgen avslutar Aleksander.

Har du någon rolig anekdot från dina basket år?

-Jag minns när jag började i bollskolan. Kicki frågade oss vad man inte fick göra på en basketplan. Bilnörd som jag var redan då, så svarade jag att man inte får spruta varm motorolja i ögonen på varandra. Det har jag fått höra några gånger. 

Kevin Lieu

Kevin är 18 år har spelat basket i åtta år.

-Jag har testat olika sporter och fastnade för basket. Utövar också karate de dagar jag inte tränar basket.

Jag har haft flera tränare genom åren och nu är det Dennis Yaro som coachar oss. Han har fått till en bra stämning i laget. Alla killar är positiva och duktiga och det är inget tjafs i laget vilket är skönt.

Kevin känner sig i bra form, men har lite problem med gamla knäskador som hämmar honom lite.

Hur ska det bli att spela USM?

-Det kommer att bli kul. Hoppas det kommer mycket folk till vår kanonhall. Den är jättebra. Gott om plats och alltid rent och snyggt avslutar Kevin.

Abdallah Alhamdany

-Ska bli fett roligt att spela USM tycker Abdallah. Vi har en riktigt bra stämning i laget och vi har roligt tillsammans, så vi hoppas det kan leda långt i USM säger Abdallah.

Abdallah kom till Sverige från Irak för två år sedan. Han trivs bra i Sverige och känner sig trygg här. Han har spelat basket i Irak i tre år. Där hade de samma tränare från barn till A-lag, så det blev inte så bra tycker Abdallah.

-Nu har vi ett väldigt bra lag. Jag tycker vi har roligt tillsammans och trivs jättebra säger Abdallah. Jag tycker vår tränare Dennis Yaro är jättebra. Han har lärt mig mycket om basket och gett mig bra självförtroende.

- Det är synd att George Sabbagh inte kan vara med i USM. Han är för gammal, men en mycket bra spelare i vår U19-serie, avslutar Abdallah.

Thomas Chammas

Thomas är 17 år och har spelat basket i EB sedan 2006. Thomas har också varit en aktiv simmare, men valde basketen för att det var den roligaste sporten.

-Jag har fått uppleva så många härliga stunder under min basketresa med 00/99-laget. Vi har varit på många cuper och höjdpunkten med laget och mina underbara coacher Patrik Findén och Helena Haglund var när vi 2015 blev topp sju i Sverige. Vi var ett fint gäng och några av det gamla gänget spelar i U 19-laget.

Enligt Thomas möter de några av de tuffaste lagen i Sverige nu i USM. Det ställer höga krav på EB´s spelare. Vår nuvarande coach Dennis Yaro har en vision om att vi ska kunna bli riktigt bra och han pushar oss för att vi ska nå våra mål.

-Vi måste spela som ett lag om vi ska ha någon chans, men det ska bli spännande och vi kommer ge allt säger Thomas.

Skribent: Holger Sandeberg Du gillar väl Eskilstuna Basket på Facebook?

 

Våra sponsorer

 

 volvo

 


 

 SBBF:s hemsida. Öppnas i nytt fönster.

Hjälp oss utveckla hemsidan!
Maila dina förslag till
This is a mailto link

 

Postadress:
Eskilstuna BBK - Basket
Bollhuset, Prästängsgatan 8
63346 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016-124100
Fax: 016-124288
E-post: This is a mailto link