Hoppa till sidans innehåll

Play ball!


Play Ball - spela baseboll och softboll i skolan!
Gillar era elever att spela brännboll? Då kommer de att älska baseboll och softboll!

Baseboll och softboll tillhör världens största idrotter, spelas i över 130 länder, på alla kontinenter i hela världen - men är relativt små idrotter i Sverige. Idrotterna kan för den oinvigde verka komplicerade till sin natur och kanske svåra att lära sig, men är liksom cricket baserade på de lokala traditionella slagbollspelen i Europa, brännboll (Sverige), pesäpallo (Finland), och rounders (Irland). Grunderna finns således redan i den traditionella brännbollen!

Här följer kortfattad information om hur ni kan anpassa brännbollen i skolan till att bli en skolvariant på baseboll - som passar alla, är lagom utmanande och utvecklar barnen!
Introduktion

För att göra det enklare att anpassa brännbollspelet i skolan till baseboll och softboll har SBSF tagit fram ett introduktionshäfte till baseboll och softboll i skolan. Där finns enkla pedagogiska tips och idéer om hur ni enkelt kommer igång med att utveckla brännbollen till baseboll och softboll i skolan.
Ladda hem introduktionshäftet (pdf, 484 kb)
- eller en anpassad variant för skrivarutskrift (pdf, 3 631 kb)

Material

SBSF har två olika skolpaket att erbjuda skolor. Ett i samarbete med Internationella Softboll Förbundet där ett komplett paket endast kostar 4 000 kr plus frakt, och omfattar allt du behöver för att komma igång att spela baseboll och softboll i skolan.
Läs mer om detta skolpaket!

Det andra alternativet är Major League Baseball’s Play Ball! paket - där utrustningen är kompletterad med lärarmanualer, material till barnen, affischer och mycket, mycket mer. Paketet är också det anpassat för ungdomar i grundskolan, de lägre åldrarna, och med start våren 2008 kommer materialet att finnas på svenska!

Instruktion

SBSF har även möjlighet att skicka ut instruktörer till er skola, antingen centralt genom någon av våra förbundsinstruktörer - eller lokalt/regionalt i samverkan med någon av våra föreningar. Då finns det finansieringsmöjligheter för samverkan med skola genom Idrottslyftet att söka från i första hand de lokala Distriktsförbunden.
Läs mer om våra instruktionstillfällen!

Vill ni ha en instruktör eller lärarutbildning - kontakta vårt kansli!

Uppdaterad: 26 JAN 2009 23:52
Skribent: John Pettersson

Nästa match

Vets

VS

Vets

2015-08-23 KL.13.00

Balsta

Varje gång du beställer något via Sponsorhuset så tillfaller ett sponsorbidrag till Eskilstuna Hammers


 

SBSF

 

MLB.com


eskilstuna.cc är en stadsguide och portal för Eskilstunas invånare och företag.


 

 

 

 

 

Räknare
Antal besökare
sedan 21 dec. 2008

 

Webmaster

John Pettersson

© Eskilstuna Hammers 2011 

Postadress:
Eskilstuna B C - Baseboll och Softboll
Claes Bidebo, Hagalundsgatan 34
16964 Solna

Kontakt:
Tel: 0762285490
E-post: This is a mailto link

Se all info