Hoppa till sidans innehåll

PRESSRELEASE 2020-05-19

19 MAJ 2020 09:41
Eskilstuna BTK tar steget upp i Superettan Herrar
  • Skapad: 19 MAJ 2020 09:41

Eskilstuna BTK tar steget upp i Superettan         Pressrelease   (pdf)

 

Eskilstunas herrlag ledde division 1 Östra när serien avbröts på grund av coronapandemin. Nu står det klart att laget tar steget upp i Superettan, Sveriges näst högsta serie. Det är första gången på 35 år som Eskilstuna har ett lag så högt upp i seriesystemet.

Det är en fantastisk möjlighet för våra unga spelare att få utvecklas i en tuff miljö, säger Martin Björkryd, sportsligt ansvarig för EBTK.

 

På grund av coronapandemin spelades bara 12 av 14 omgångar i division 1 Östra färdigt i våras. Men när Svenska Bordtennisförbundet beslutade att alla serier skulle sluta i aktuell ställning betydde det att Eskilstuna BTK blev seriesegrare och flyttas upp till Superettan. En plats klubben nu har tackat ja till.

– De var självklart för klubben att ta den här möjligheten. Vi har flera unga och hungriga spelare från de egna leden som vill framåt i sina karriärer och det här är ett bra steg i deras utveckling, säger Martin Björkryd.

 

På samma sätt som för klubbens damlag, som nyligen blev klara för ytterligare en säsong i Pingisligan, så väntar nu tuff konkurrens. Det gör att spelartruppen behöver ses över.

– Men precis som för damerna finns intressanta nyförvärv på ingång. Jag hoppas att vi kan presentera något inom kort.

En spelare som redan har skrivit på för klubben är Charlie Carlsson. 16-åringen, som tidigare bara representerat EBTK i seriesammanhang, skrivs nu över från Nyköpings Oxelösund BTK. Charlie Carlsson är i dagsläget rankad som nummer två bland 16-åringarna i landet och har meriter från flera juniorlandslagsuppdrag. Värt att notera är att Sverige-ettan för 16-åringar, David Björkryd (som är 13 år), också finns med i truppen.

– Vi är mycket glada att knyta Charlie till oss. Han är en av Sveriges mest lovande ungdomar som har haft en grym utveckling det senaste året. Vi hoppas att han ska trivas och framförallt utvecklas hos oss i Eskilstuna, säger Martin Björkryd.

 

Steget upp i Superettan gör också att Eskilstunapubliken kommer att kunna se förstklassig pingis från nära håll. BTK Rekord, som åkte ur Pingisligan förra säsongen, blir ett av lagen som gästar Munktellarenan.

– Vi hoppas förstås att killarna i laget ska få ett härligt stöd från publiken under matcherna. Det är över 35 år sedan en Eskilstunaklubb var uppe på den här nivån så är det någon gång man ska man se pingis så är det nu, säger Martin Björkryd.

 

Kontrakterade spelare 20/21:

Viktor Görman

David Björkryd

Charlie Carlsson

 

För mer information:

Martin Björkryd

Sportsligt ansvarig EBTK

073-398 33 88

 

 

Så spelas Superettan herrar 20/21

Serien kommer att bestå av åtta lag som förutom Eskilstuna BTK är BTK Rekord, Köpings BTK, Lyckeby BTK (B), Söderhamns UIF (B), Vetlanda BTK, Västers BTK och Ängby SK. Serien spelas i hemma- och bortamöten, totalt 14 matcher.

Eskilstuna BTK spelar sina matcher i Munktellarenan.

 

Det är Eskilstuna BTK

Eskilstuna Bordtennisklubb bildades 1987 och har i dag 400 medlemmar. Klubben gör nu sin första sejour i Superettan.

 

Skribent: Joacim Zetterling
Epost: Adressen Gömd

PingisPlay


Hemsida
:

    www.ebtk.se

E-post:
Allmän info/styrelsen.
    This is a mailto link
För ekonomiärenden.
    This is a mailto link
För träningsärenden.
    This is a mailto link
För tävlingsärenden och anmälan.
    This is a mailto link
För Pingisskolaärenden.
    This is a mailto link

 

Sponsorer & partners

 

Postadress:
Eskilstuna BTK - Bordtennis
Munktellarenan, Verkstadsgatan5
63342 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info