Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsanmälan 2019/20


Riktlinjer kring tävlingar och test

  • Det är viktigt att åkaren har en dialog med tränaren, som avgör om man är redo att tävla. Detta gäller särskilt om man har klarat ett test som innebär att man byter tävlingsklass och behöver göra ändringar i programmet. Det gäller också om man har varit borta från träningen en tid (t.ex om man varit sjuk, skadad, bortrest ). Gör man ett  helt nytt program ska man vara klar med detta ca 3 veckor innan planerad tävlingstart och få klartecken från huvudtränaren att delta på tävling.
  • Inför nytt konståkningsprogram ska åkaren prata och komma överens med sin huvudtränare om vem som skall koreografera programmet. 
  • Om det är färre än tre åkare från klubben som är intresserade av att delta i planerad tävling, avstår vi från att deltaga i just den tävlingen. (Undantag: A-tävlingar, Elitserien, DM, Sveacup och Internationella tävlingar)
  • Anmälningar och avanmälningar till tävlingar och test görs endast genom att kontakta EIK. Föräldrar/åkare ska alltså inte ha direktkontakt mot andra klubbar utan klartecken från EIK.

 

  • Vänligen respektera  EIK:s utsatta datum för  sista dag för anmälan till tävling eller test, annars riskerar åkaren att inte bli anmäld till tävlingen eller testet (de som sköter anmälan måste hinna kontakta kassören samt registrera anmälan i dataprogrammet).
  • På tävlingar och test är det tränaren som sköter kontakten med arrangörer, funktionärer och domare (det är ej tillåtet för domare att ingå i diskussioner med tex föräldrar).
  • Det är alltid tränaren som avgör när åkaren är redo att genomföra test.
  • Vi åker på test med en grupp åkare och tränare från EIK
  • Åkaren måste vara beredd på att erbjuda tränare skjuts till och från tävling eller test

Övrigt

Vi informerar via mail när det är dags att anmäla sig till respektive tävling, 

Avgiften för att delta i en stjärntävling är 390 kr. Avgiften för att delta i en klubbtävling är 510 kr för ett program (om inget annat anges). Anmälan skickas till EIK:s klubbmejl : This is a mailto link

Anmälningsavgiften sätts in på klubbens bankgiro 548-1452 i samband med anmälan.

Observera att anmälan inte kommer att vara giltig förrän anmälningsavgiften är betald.

 

Ansvariga för anmälningar till tävlingar och test säsongen 2019/20:

 

SVENSKA KONSTÅKNINGS FÖBUNDETS TÄVLINGS- OCH UPPVISNINGSREGLER

§ 119 Anmälningsavgifter

1. Anmälningsavgifter fastställs av förbundsstyrelsen och framgår av Allmänna tävlingsregler för aktuell tävlingssäsong.

2. Anmälan till tävling är bindande och avgift skall betalas till arrangören senast sista anmälningsdag, som anges i inbjudan.

3. Betalning efter anmälningstidens utgång betraktas som efteranmälan.

4. Vid efteranmälan skall dubbel avgift betalas.

5. Regler för återbetalning a) Hela avgiften återbetalas om anmäld åkare inte får deltagandet bekräftat eller om tävlingen blir inställd. b) Vid avanmälan efter anmälningstidens utgång, men före kl 24.00 två dagar före första tävlingsdagen återbetalas halva avgiften. Dock sker ingen återbetalning efter fastställande av startordning, som vid Stjärntävlingar kan ske tidigare (se § 207). c) Vid avanmälan efter kl 00.00 dagen före första tävlingsdagen, eller efter fastställande av startordning om den skett tidigare, sker ingen återbetalning. d) Återbetalning ska göras senast 10 dagar efter avslutad tävling.

 

 

Uppdaterad: 05 JUL 2020 11:44
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

Postadress:
Eskilstuna IK - Konståkning
Lennart Holmqvist, Mossebovägen 30
63362 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 0703707540
E-post: This is a mailto link 

 

 

 

 

 

Sparbanksstiftelsen