Hoppa till sidans innehåll

EKS nybörjarkurs i havspaddling 2021


FULLBOKAT!

Kursen riktar sig till de som är nya inom havspaddling och inte gått kurs för mig tidigare. Likt tidigare år har jag satt samman en kurs med 6 kvällstillfällen som avslutas med en tvådagars tur med tältövernattning i Sörmlands skärgård i början av Augusti.

Vi börjar med 6 tillfällen kvällstid (torsdagar) i maj-juni (se datum nedan) där vi bekantar oss med kajaken och tränar grundläggande manövrar och teknik först på lugnt vatten i Eskilstunaån och sedan på förhoppningsvis lite stökigare vatten i Mälaren. Målet är att alla deltagare ska nå kunskaper motsvarande nivå 2 Grön (kajak) i paddelpasset

Kurstillfällen
13 maj 18:00 Vilsta
20 maj 18:00 Vilsta
27 maj 18:00 Vilsta
3 juni 18:00 Vilsta
10 juni 18:00 Vilsta eller ev. Mora
17 juni 18:00 Mora
2 Augusti 18:00 planeringsträff inför övernattningsturen hemma hos undertecknad
7-8 Augusti Havstur och kursavslut

Kostnaden för denna kurs är 700kr/person (deltagare måste vara medlem i EKS). Utöver detta tillkommer ev. kajakhyra (150kr/dygn) i samband med den avslutande tvådagarsturen, övriga tillfällen utgår från kanothusen i Vilsta resp. Mora där man som medlem kan låna klubbkajak gratis.

Jag kommer boka upp kajaker för hela gruppen till kvällstillfällena och kommer vara med och dela ut kajaker till er deltagare så att ni får testa lite olika modeller och förhoppningsvis hittar den som passar er bäst. Flytväst, paddel och kapell kan också lånas av klubben.

Anmälan sker genom att skicka ett mejl eller ett meddelande via FB-messenger till undertecknad, 7 platser finns på kursen, först till kvarn gäller.

Kursen kommer bedrivas på ett sätt så att den följer FoHMs riktlinjer med avseende till Covid-19, läs mer om hur EKS anpassar verksamheten på vår hemsida.

mvh
Mattias Meldert

(fotografer: Pia Vestergaard, Peter Ehrenstråhle och Johan Severinsson från tidigare kursomgångar)

Uppdaterad: 14 MAR 2021 21:44 Skribent: Mattias Meldert
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Eskilstuna KS - Kanot
Vilstavägen 10
63229 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: berit.lisjo65@gmail....

Se all info