Hoppa till sidans innehåll

Garkast blev Stendörren, övningar i vind och vågor.


Deltagare. Hasse M, Mattias M, Johan S och Roger N. 12-13/8.

Vi bedömde att det var dumt ta sig så långt ut som till Garkast med tanke på den vind som var och att även prognosen var som den var. Det blev i stället en övning i vind och vågor mera inomskärs.
Vi startade vid kanotbryggan strax innan Stendörren och tog oss ut till Brännskär. Där slog vi upp tälten för att sedan ta oss ut bland vågorna för att öva i rel hårt väder i vind och vågor.
Vi paddlade fram mot vågorna och vände vilket bara det är en viktig övning, att just kunna vända om något skulle hända, tex om någon tippar. Avslutning med att paddla runt själva Brännskär och åter till vårt läger. Det friskade i men nyttig paddling.
Promenad runt ön, enligt mig nästan ett måste, enl några den farliga biten, att hoppa runt på hala klippor. Det är väldigt många fina klippor på denna så närliggande och vackra ö. Sedan mat och även några dopp. Kvällsfika och kajak planer för framtiden, turer man har i huvudet mm.

Sönd fin morgon, frukost i sol på vackra klippor. Nu tog vi oss söder om den lilla arkipelagen och över till den stora lagunen på västra sidan av Ringsö även ny lite vågor och vind. Det är en stor och mycket skyddad vik. Lunch och sedan åter rakt över till Griskär. Kort bit, knappa 2 km med hård motvind, också detta en bra övning, vi försökte även putsa på vår paddelteknik, det gick sisådär för några, bättre för en del. Vi fortsätter med att snirkla oss fram bland öarna och åter till kanotbryggan.

Det blev en trevlig och nyttig tur, fina övningar och vi är tända på detta även nästa år, då väntar även kantring och räddningsövningar.

Uppdaterad: 08 DEC 2020 11:09 Skribent: Hasse Mälberg
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Eskilstuna KS - Kanot
Vilstavägen 10
63229 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: berit.lisjo65@gmail....

Se all info