Hoppa till sidans innehåll

Nyckelön runt. 16/5 2019


Nyckelön runt 16/5 2019

 

9 st iväg från Vilsta strax efter 17, 2 anslöt direkt vid Sandabadet. Detta blir 11 st Paddlare. Strålande väder med sol och mycket lite vind.
Börjar traditionsenligt norrut och följer kanten upp mot Mellansundet och in i passagen där. Många fina hus att titta på efter vägen. Tacksam att det inte är några döda skarvar uppspikade på pinnar som har förekommit tidigare.
De flesta av oss paddlar vidare men vi är några som stannar till vid Åholmen och tar en snabb titt på Linne´-Paviljongen, den som bl a är vinjett på vår Fb sida. Vi kollar även in Linne`-Stenen med skriften.

”CAROLO A LINNÉ
SI QUERAS MONUMEN-TUM GIRGUMSPICE”
”åt Carl v. Linné
Söker du ett monument, skåda omkring dig.)

 

Detta är så sant när man är där, naturen i sin bästa prakt. Kort titt innan vi paddlar vidare. Vi snirklar oss vidare mellan vad jag förstår är några prov bassänger för hur man ska komma tillrätta med växten sjögull som har en tendens att sprida sig ohämmat. Under väg 56 och så ansluter vi till de andra för fika ungefär när vi kommit halvvägs, strax innan Roparudden. Fåglarna väsnas men vi kan ändå ha det bra i solskenet, värmen och kaffet.


Vi tar oss innanför Rasholmen, otäckt namn! Detta kanske inte var så klokt för ett träd låg över passagen men detta går trots allt rel bra. Och nu ut i Mälaren och mot Kvicksundsbron. Mycket vacker med solen som håller på att gå ner. Ännu bättre på Galten sidan där vi har solnedgången framför oss. Vi skymtar ett uns av ett moln med lite regnbågsflagga i sig, passar bra mitt i Spring Prideveckan.
Fin paddling förbi de lustiga badhytterna, eller vad det nu är och åter Sandabadet för avslut. Ung 10 km paddling blir en perfekt kvällstur.

 

En mycket fin vårtur med ett sagolikt väder och avslut i skymningen med en dalande sol.

Hasse M

 

Uppdaterad: 19 MAJ 2019 10:52 Skribent: Arne Ahlqvist
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Eskilstuna KS - Kanot
Vilstavägen 10
63229 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: berit.lisjo65@gmail....

Se all info