Hoppa till sidans innehåll

Eslövs AI - Friidrott


Välkommen till Eslövs AI - Friidrott

Eslövs Allmänna Idrottsförening bildades den 10 maj 1908 och redan från starten fanns friidrotten med. Den första tävlingen i ”allmän idrott”, som det hette på den tiden, arrangerades den 26 juli. 

Någon idrottsplats värd det namnet fanns ej då, utan man fick hålla till på Trollsjögatan och i Ekenäsparken, eller ”kuta” runt Sallerup, för de som föredrog längre distanser. En tävling som hölls i augusti några år senare genomfördes på ett område som sedermera utlades som idrottsplats. På denna vår fina idrottsplats Ekevalla, tränar och tävlar vi än idag.

Nuvarande verksamhet

I föreningen har vi engagerade och meriterade tränare/ledare som tar hand om barn, ungdomar och seniorer på bästa sätt oavsett om man vill tävla eller inte. Alla är välkomna! 

Vår ambition är att locka så många som möjligt till friidrotten. Vår förhoppning är att vi kan stimulera och sporra dem som kommer att fortsätta med sitt utövande längre upp i åldrarna oavsett vilken ambition de har med sin träning. Vi strävar också hela tiden efter god utveckling och kompetens genom utbildning och utbyte över klubbgränser samt lokala verksamheter.

Träning bedrivs på nyrenoverade Ekevalla IP och i direkt anslutning ligger den nybyggda inomhusträningshallen De aktiva är indelade i ett antal olika träningsgrupper som har olika inriktning och/eller ålderssammansättning. Beroende på ålder och intresse ser föreningen till att barnen/ungdomarna ges de bästa förutsättningarna för att utvecklas som friidrottare, men poängterar också att det skall vara roligt på träningarna. Friidrott är och skall vara kul. 

På tävlingar ger tränarna de aktiva stöd så att de som vill tävla kan lyckas så bra som möjligt och glädjas åt sina prestationer, oavsett om det är ett personligt rekord eller en guldmedalj.

Vi arrangerar även gemensamma aktiviteter vid sidan om friidrotten, som till exempel grillkvällar efter träningen, och vi stärker gemenskapen mellan de olika träningsgrupperna genom flertal tränings- och tävlingsläger varje år. 

Verksamheten stöttas av föreningen Friidrottens Vänner som årligen bidrar med ekonomiska medel för att stimulera de aktivas utveckling.

Några ledare i föreningen har aktuella meriter från uppdrag för det svenska landslaget i friidrott, samtidigt som andra regelbundet engageras av Skånes Friidrottsförbund. Olika tränare och ledare har under åren erhållit pris som Årets ungdomsledare i Eslövs kommun och/eller blivit utsedda som Årets ledare av Skånes Friidrottsförbund. Andra har uppmärksammats för mångåriga insatser av Svenska Friidrottsförbundet. 

Välkommen till EAI Friidrott! Vi tar hand om alla!  

 

Uppdaterad: 03 JAN 2019 21:22 Skribent: Michael Nilsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
EAI Friidrottsförening - Friidrott
Box 155, Odengatan
24122 Eslöv

Kontakt:
Tel: 0707547932
E-post: This is a mailto link

Se all info