Hoppa till sidans innehåll

Drogpolicy

17 NOV 2019 18:50
Läs och ta del av vår drogpolicy, för ett friskare och hälsosammare liv.
  • Uppdaterad: 17 NOV 2019 18:50

 

DROGPOLICY

Målsättning

För att värna om våra ungdomars hälsa och välbefinnande vill Eslövs Badmintonclub vara ett föredöme och arbeta för drogfria verksamheter och miljöer. Vi tillåter ingen användning av doping, alkohol, narkotika och tobak i vår idrottsutövning.

 Verksamhet

Föreningens verksamhet skall vara helt drogfri där barn och ungdomar under 18 år deltar. Ledare, föräldrar, tränare och spelare över 18 år skall uppträda på ett sådant sätt att det blir naturligt för ungdomarna att avstå från droger. Att undvika rökning och inte snusa i anslutning till idrottsanläggningarna, tänka på riskerna med alkohol, inte minst dagen efter, då det kan vara aktuellt att ställa upp som bilförare.

 Tobak och alkohol

Om vi upptäcker att någon inom vår verksamhet använder tobak, snus eller alkohol informerar ledaren styrelsen och berörda om vår drogpolicy och om den skadliga påverkan som alkohol, snus och tobak har för vår hälsa och vårt idrottsutövande. Om personen är under 18 år tar vi också föräldrakontakt. Om enskild ledare inte kan eller vill konfrontera personen i fråga, kontaktas styrelsens ordförande.

 Doping och narkotika

Allt bruk och hantering av dopingpreparat och narkotika är förbjudet enligt svensk lag. Om vi upptäcker att någon inom vår verksamhet brukar doping eller narkotika gör styrelsen polisanmälan och kontaktar Svenska Badmintonförbundet. Om personen är under 18 år kontaktas även förälder.

 Medicinering

Vi vill uppmärksamma att vissa mediciner kan innehålla ämnen som klassas som doping och/eller narkotika. Om sådana mediciner måste användas skall läkarintyg uppvisas. Även kosttillskott kan innehålla förbjudna substanser.

 Information och aktivitetsplan

Policyn revideras årligen av styrelsen och fastställs på årsmötet i maj månad samt skickas därefter ut till alla medlemmar i samband med säsongsstarten i augusti månad. Styrelsen skall också ta del av den information i ämnet som tillhandahålls av idrottsförbund och kommun. Informationen förs vidare till medlemmarna via vår hemsida och annat lämpligt tillfälle t ex träningsläger.

 Ansvar

Styrelsen har det yttersta ansvaret att policyn efterföljs, men även ledare, andra medlemmar och föräldrar har ett stort ansvar för detta. 

Eslöv 2008-08-10                     Behandlad och godkänd 2020-06-15                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Eslövs Badmintonclub                                 

Styrelsen            

Skribent: Jan-Åke Larsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Eslövs BMK - Badminton
Sven Grönvall, Hantverkarevägen 3
24138 Eslöv

Kontakt:
Tel: 041313747
E-post: This is a mailto link

Se all info