Hoppa till sidans innehåll

KLUBBSERIESPEL 2019

04 MAR 2019 16:27
Grupperna och schemat är omgjorda pga miss av spelare. Klicka in för NYA grupper och NYTT spelschema!
  • Uppdaterad: 04 MAR 2019 16:27

NYA SPELGRUPPER OCH NYTT SPELSCHEMA 2019/03/05! SE NEDAN FÖR SCHEMA OCH GRUPPER SOM GÄLLER! 

Spelgrupper, spelschema och telefonlista ligger under textinfon! 

Klubbseriespel 2019

Då var det dags att dra igång årets klubbseriespel, period ett, vårperioden. Det är en helt fantastisk uppslutning i år igen med över 30 anmälda, det innebär att det blir 8 pooler med matcher.  Vi hoppas att ni tycker det är lika roligt och spännande som ETK att köra igång detta ännu ett år!

Läs igenom detta informationshäfte NOGA, svaret på de flesta frågor ska finnas här och finner ni inte det ni söker så MAILAR ni till This is a mailto link. Vid _AKUTA_ ärenden angående klubbseriespelet ringer ni till 0707927655.

Första spelperioden är vår (mars, april och maj)

Andra spelperioden är sommar (juni, juli och augusti)

Tredje spelperioden är höst (september, oktober och november)

VI ber er att RESPEKTERA alla regler, datum/tider och att dyka upp I TID till alla matcher. Mer om detta bland reglerna.

I december kommer vi att fira väl genomförda matcher med en stor fest för alla som deltar i klubbseriespelet. På festen kommer även den slutliga segraren att utses! Förutom det stora priset kommer där även att vara lite roliga extrapriser.

Hoppas ni får välspelade matcher och att ni har roligt!

Regler:

Inför spel:

Det är den som står FÖRST i spelschemat som är ansvarig för att ta kontakt med sin motståndare angående speldag och tid. Detta måste man göra SENAST den 7 varje månad. Ni kommer sedan tillsammans överens om när ni ska spela matchen. Ifall man inte är ansvarig och behöver spela den tidigt på månaden får man ta kontakt med sin motståndare själv.

Den som står FÖRST ansvarar också för att boka bana och ta med bollar till matchen.

Det är uppdelat så jämnt det går med ansvar för matcher.

Banor:

Boka bana gör man genom att logga in på vår vanliga bokningssida via hemsidan med kundnr: 171227 och lösneord: 1010. Denna kod får endast användas för klubbseriespelet. INGA UNDANTAG! Används denna kod till annat spel debiteras en avgift på 500kr. Passa på att spela längre när ni ändå ska dit och spela, men då måste du eller din motståndare boka timme två i ert eget namn.

Bollar:

Bollarna ska vara hyfsat nya. Man får inte använda ÄLDRE bollar än två månader. Tiden räknas från att man öppnar metallocket och gasen försvinner. Vi spelar bara med GASBOLLAR. Bollar finns att köpa väldigt billigt hos ETK men finns även i de flesta sportbutikerna eller på nätet.

Motståndare svarar inte:

Har inte er motståndare återkommit till er angående match den sjunde dagen in på månaden så hör ni av er till This is a mailto link. Börja gärna så tidigt som möjligt på månaden att höra av er till er motståndare så ni inte väntar till den sista dagen. Telefonnr och mail till alla finns i detta häfte. Svarar inte motståndaren när ni ringer, lämna gärna ett sms eller ett mail och be dem återkomma så fort som möjligt. Ni ska helt enkelt få kontakt med varandra innan den sjunde varje månad. Behöver ni spela i början på månaden hör ni av er månaden före.

Spelregler:

Matchen spelas på tid. Fem minuter in på timmen startar matchen (fem min inbollning) och man spelar 45 minuter. Har klockan passerat tio i (50) startar man inga fler game som räknas till matchresultatet MEN man spelar klart sista gamet även om klockan passerat tio i. Spela/träna gärna timmen ut men det räknas som sagt inte till slutresultatet, den regeln finns för att vi ska hinna spela klart sista gamet ifall det är ett långt och jämnt game.

Man spelar vanliga game men bryter inte för set, så det kan med andra ord sluta 4-2, 9-5 eller 2-13 i game.

Blir man försenad så straffas man med ett game för varje fem minuter man är sen. Dyker man upp 10 över så startar matchen efter fem minuters inbollning klockan kvart över med 0-2. Man träffas alltid 10 min innan utsatt speltid. VÄNLIGEN RESPEKTERA TIDERNA!

Efter matchen:

Efter matchen rapporterar ni resultatet så snabbt som möjligt till This is a mailto link. Det är den som är ansvarig för matchen som rapporterar resultatet.

Sista speldatum:

Den tredje och sista matchen i varje pool måste vara FÄRDIGSPELAD senast den 23dje dagen den månaden. Så t.ex. måste alla matcher i första spelperioden vara spelade SENAST den 23 maj. Sista spelmånaden i varje spelperiod är bara tre veckor lång. Det är så för att där ska finnas tid för att göra om grupperna och släppa spelschema inför nästa period. Har man inte spelat klart matcherna innan den 23 den sista spelmånaden bestraffas man med WO. Det är den som är ansvarig för matchen som förlorar.

Upp och nedflyttning:

Efter varje spelperiod så flyttas den som vinner gruppen upp och den som kommer sist flyttas ner en grupp. För vinst får man två poäng och för lika får man en poäng.

Om två spelare har lika många poäng gäller inbördes möte.

Om tre spelare har lika många poäng gäller gameskillnad. (Så varje vunnet game är viktigt)

Segrare 2019:

Det är inte den som vinner grupp ett som är den slutliga segraren. Alla har chans att vinna oavsett vilken grupp man är i. Den som har vunnit flest perioder under 2019 vinner. (Det spelas tre perioder)

Har fler än en spelare vunnit tre perioder så är det den spelare med bäst gameskillnad totalt över alla perioderna som vinner. Detta gäller även om ingen vinner tre perioder och där är fler än en som vinner två perioder. Så ännu en gång är varje game i varje match viktigt!

Joker i spelfältet: 

Mert Altinalev kommer att spela i grupp ett oavsett resultat. Han kan inte vinna någon grupp utan bara försvåra för spelarna som är där. Så i grupp ett flyttas den som är först/sist förutom Mert upp och ner. Mert kan med andra ord inte heller bli total segrare.

Nytt spelschema och grupper:

Målet är att släppa nästkommande spelschema minst 5 dagar innan nästa period. Håll er uppdaterade i hallen, på hemsidan och på facebook.

REGLER ANGÅENDE AVANMÄLAN:

Anmälan till en spelperiod är bindande. Har man otur och blir skadad får man lämna WO i sina återstående matcher.

Vill man inte spela nästkommande period måste man AVANMÄLA sig via mail till This is a mailto link senast den 15 maj (inför sommaromgången) och senast den 15 augusti (inför höstomgången).

Avanmäler man sig inte senast de datumen så kommer man med i nästa spelschema och så får man lämna WO om man inte kan spela. Spelperioden kommer även att debiteras. INGA UNDANTAG!

Skribent: Anders Svensson
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

Postadress:
Eslövs TK - Tennis
Postbox 15
24121 Eslöv

Besöksadress:
Ringsjövägen 2C
24138 Eslöv

Kontakt:
Tel: 0707927655
E-post: This is a mailto link

Se all info