Hoppa till sidans innehåll

Covid-19 åtgärder & nyheter

28 OKT 2020 20:18
Löpande uppdateringar ang covid-19, uppdaterat 13 april. Här sparas alla utskick till medlemmar angående covid-19.
 • Uppdaterad: 28 OKT 2020 20:18

2021-04-27

Som vi informerat om tidigare insjuknade en av våra tränare i Covid-19 förra veckan.

Efter en veckas nedstängning och negativa test från all övrig personal återupptar vi träningen som vanligt igen fredagen den 30/4.

2021-04-21

Träningen inställd på grund av Covid-19 fall på Eslövs Tennisklubb

Hej!

Tyvärr har en av våra tränare blivit smittad av covid-19.

Vi ber därför alla som tränat tennis med oss

 • Fredagen den 16/4
 • Söndagen den 18/4
 • Måndagen den 19/4

att testa sig för covid-19.

De flesta av våra tränare måste nu testa sig och invänta svar. Det innebär att vi tvingas ställa in all träning fram tills torsdagen den 29/4 pga personalbrist.

Om vi kan komma igång igen fredagen den 30/4 återstår att se, under nästa vecka kommer vi att komma ut med uppdaterad information.

För frågor mailar ni till This is a mailto link.

2021-04-13

Hej,

Eslövs kommun låter oss ännu inte bedriva träning i tennishallen så därför har styrelsen beslutat att kreditera/återbetala corona-inställda träningar från hösten 2020.

Vi kommer att kreditera samtliga sju missade veckor på er nästkommande faktura.

Det är en komplicerad process att betala tillbaka till bankkonto men om ni ändå önskar detta så skicka uppgifter om bank, clearing och kontonummer till This is a mailto link och kopia till This is a mailto link.

De Matchi-krediter som vi delade ut till er när kommunen stängde hallen i höstas får ni behålla som en gåva från oss i dessa tråkiga tider. Tänk på att ni måste utnyttja dessa innan 31/5.

Ha en skön vecka,

hälsningar Eslövs Tennisklubb 

2021-02-18

Nästa vecka är det sportlov, i vanliga fall har vi ingen ordinarie tennisträning men eftersom vi ska ta igen inställd träning sedan i höstas kommer vissa grupper att träna trots att det är lov.

Det är INGEN ORDINARIE tennisträning på sportlovet, endast träning som ska tas igen från hösten 2020.

Alla juniorer som spelade precis som vanligt hela hösten har INGEN TRÄNING under sportlovet.

 • Spelare födda 2005 eller senare tränar INTE på lovet.

Äldre juniorer och tonåringar som hade inställda pass i höstas HAR träning på sportlovet.

 • Spelare födda 2004 till 2002 tränar efter HÖSTENS träningsschema. Länk med schema finns nedan.

Här hittar ni ALLA grupper som SKA träna under v.8; https://idrottonline.se/EslovsTK-Tennis/Nyheter/nyheterfranetk/traningsgrupperv.8.

Vuxna spelare & vuxengrupperna;

Vuxna spelare får tyvärr fortsatt inte delta i organiserad träning, därför kommer ni att missa en veckas inplanerad kompensationsträning. Även nästa inplanerade kompensationsvecka (v.13) är antagligen i fara.

Dessa en/två veckor kommer nu att kompenseras antingen i krediter i vårt bokningssystem Matchi eller genom att få pengarna tillbaka, det väljer ni själva. Ifall det blir en eller två veckor beror ju på ifall vi kan ta igen en vecka under påsklovet, v.13. Mer information om det kommer inom kort.

De tre veckor vi ska ta igen i sommar, v.24-26 kommer att genomföras även för vuxna eftersom det är utomhus.

Den slutgiltiga kompensationsplanen för vuxna är följande; (7 veckors inställd träning från hösten)

 • 2 veckor kompenserades direkt i höstas till alla berördas Matchi-konton.
 • 1 eller 2 veckor kompenseras i Matchi-krediter eller pengarna tillbaka, man väljer själv. (Beror på om vi kan spela på påsklovet, v.13)
 • 3 veckors träning kommer att tas igen under vecka 24-26.

2021-02-04

Idag kom det nya besked från regeringen, restriktionerna för vuxna förlängs men ungdomar födda 2002 eller senare får återuppta sina idrottstillfällen.

För födda 2001 eller tidigare kommer säsongen att starta när regeringen ger klartecken, TIDIGAST 22/2.

Detta innebär för oss på ETK att:

 • Fler grupper kommer att starta från och med måndagen den 8 februari.
 • Alla födda 2002 eller senare får delta på organiserad träning.
 • Alla våra junior/ungdoms grupper är igång från och med 8 februari.

Tänk på att om ni är födda 2001 eller tidigare och deltar på ett juniorpass som är igång får ni ändå INTE komma och träna.

Nedan ser ni en lista på alla våra inställda pass: (just nu bara vuxenpass)

https://idrottonline.se/EslovsTK-Tennis/Nyheter/nyheterfranetk/schemainstalldatraningarvt

2021-01-21

Idag gav regeringen klartecken att på måndag 25/1 starta idrott för barn & ungdomar födda 2005 eller senare. Med andra ord har de förlängt idrottsförbudet i kommunala hallar för födda 2004 eller tidigare fram tills den 7/2.

På dessa premisser avslutade vi höstsäsongen och det är precis på samma vis vi nu startar vårterminen.

Kortfattat innebär det för oss på ETK att;

 • Vårterminen för barn och ungdomar födda 2005 eller senare startar måndagen den 25/1.
 • Tennishallen är öppen för bokningar från och med måndagen 25/1.
 • Det kommer inte att bli organiserad träningsverksamhet för födda 2004 eller tidigare förrän regeringen ger klartecken för det. (Tidigast 7/2)

Det finns juniorer som är 16 år eller yngre som tränar i vuxengrupper. Även dessa träningar är inställda trots ni har rätt ålder för att få träna.

Det finns även spelare som är 17 år eller äldre som tränar i juniorgrupper, ni får inte heller delta på era pass, även om passet kommer att fortgå.

Även vissa äldre juniorgrupper stryks helt. Glöm inte att dubbelkolla ifall ert pass blir av eller inte.

Här finner ni fullständigt schema för vilka grupper som är inställda; https://idrottonline.se/EslovsTK-Tennis/Nyheter/nyheterfranetk/schemainstalldatraningarvt.

2020-12-22

Utvecklingen har svängt snabbt på kort tid. Sist ni hörde från oss hade idrottsvärlden fått positiva besked från myndigheterna.

Nu har regeringen gått ut med nya, tuffare restriktioner, och många kommuner har valt att stänga alla sina idrottsanläggningar inomhus. Eslövs kommun valde idag (22/12) att stänga alla idrottshallar mellan den 24/12 och 24/1. Ni kan läsa mer om det här; https://eslov.se/nyheter/regeringen-skarper-restriktionerna-infor-julhelgen/.

Detta innebär att det inte kommer att tillåtas någon verksamhet överhuvudtaget i tennishallen. Varken för eget spel eller i träning med oss på ETK.

Bokningsschemat är stängt från och med 24/12. Alla ni som har bokat därefter har blivit avbokade, mail med info har gått ut till er.

Alla privatpass den 28 & 29/11 är inställda, era betalningar är på väg tillbaka till er via Matchi, det kan ta ett par bankdagar innan det når er.

Den ordinarie träningen för vårterminen 2021 som var tänkt att starta den 4/1 kommer antagligen att skjutas upp. Det är just nu väldigt svårt att förutse hur vårterminen kommer att bli, styrelsen kommer att ta nya beslut efter nyår och det mailas ut till alla direkt.

2020-11-18

Idag har vi haft ett extrainsatt styrelsemöte med anledning av att Folkhälsomyndigheten och Region Skåne har förlängt restriktionerna till den 13 december.

Vi har beslutat att vi INTE återupptar träningen för personer födda 2004 eller tidigare under höstterminen 2020. Är man född 2005 eller senare fortsätter träningen som vanligt.

Eftersom vissa träningsgrupper är inställda finns det just nu banor att boka för eget spel. Gå in på vår bokningssida www.matchi.se.

Kompensation missad träning

Styrelsen har också beslutat att kompensera de sju inställda spelveckorna under höstterminen 2020 på följande sätt:

 • Inställd träning krediteras och kan användas under vårterminen som extraträning. Dessa planeras v.1, v.8, v.13, v.24, v.25
 • Motsvarande två veckors träning sätts in som klippkort för banbokning via vårt bokningssystem Matchi*

*Den träningstid man har totalt under dessa två veckor kommer att sättas in på alla berörda spelares Matchi-konton. Ex. spelar man en timme per vecka får man boka två timmar gratis, spelar man två timmar per vecka får man boka fyra timmar gratis o.s.v. Mer information om detta och hur ni skaffar era Matchi-konton kommer på vår hemsida inom kort. Speltimmarna kan man börja utnyttja från och med 1/12.

Skulle vi inte komma igång igen med träningen efter jul och nyår kommer styrelsen att fatta nytt beslut om kompensation för HT 2020.

Har ni frågor, maila till This is a mailto link.

 2020-11-17

Nyss meddelade FHM och Region Skåne att de förlänger restriktionerna till och med 13 december.

Träningarna för födda 2004 eller tidigare som skulle återupptas imorgon (onsdagen 18/11) kommer INTE att återupptas.

Träningarna för födda 2005 eller senare fortsätter som vanligt.

Imorgon kväll, onsdag, kommer styrelsen att hålla ett extrainsatt styrelsemöte för att avgöra hur vi ska gå vidare med tennissäsongen HT 2020. Direkt efter mötet kommer information publiceras på hemsidan och mejlas ut till alla medlemmar.

 

2020-10-28

Nya riktlinjer påverkar vår träningsverksamhet

För första gången sedan coronapandemins utbrott påverkas också vi som tennisklubb. Enligt riktlinjerna från Tennis Syd och Tennisförbundet kommer Eslövs Tennisklubb stänga ner träningsverksamheten för alla över 15 år under i första hand tre veckor (t.o.m 17/11)

Efter den senaste veckans drastiska ökning av antalet coronafall har Folkhälsomyndigheten i samråd med Region Skåne infört skärpta restriktionerna som bl.a. innebär följande för tävlings- och träningsverksamheten i Skåne:

 • ”Idrottsverksamhet för personer födda tidigare än 2005 bör inte genomföras – Gäller träning, matcher och tävling”

 

Ni kan läsa mer om de nya riktlinjerna här;

FHM - https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/oktober/beslut-om-skarpta-allmanna-rad-i-skane-lan/.

Svenska Tennisförbundet - https://www.tennis.se/information-om-coronavirus/.

 

Vad gäller hos ETK?

Från och med den 29 oktober 2020 är all verksamhet för personer födda 2004 eller tidigare d.v.s. 16 år eller äldre INSTÄLLD.

Träningen för er som är födda 2005 eller senare fortsätter precis som vanligt (med vissa undantag, se stycket nedan) tillsammans med riktlinjerna för covid-19 på ETK som ni hittar här;

https://idrottonline.se/EslovsTK-Tennis/Nyheter/nyheterfranetk/covid-19coronavirus.  

 

Det finns juniorer som är 15 år eller yngre som tränar i vuxengrupper. I nuläget kommer även dessa träningar att bli inställda för er trots att ni har rätt ålder för att få träna.

Det finns även spelare som är 16 år eller äldre som tränar i juniorgrupper, ni får tyvärr inte delta på era pass, även om passet kommer att fortgå.

Även vissa äldre juniorgrupper stryks helt, glöm inte att dubbelkolla ifall ert pass blir av eller inte.

Här finner ni fullständigt schema för vilka grupper som är inställda; https://idrottonline.se/EslovsTK-Tennis/Nyheter/nyheterfranetk/schemainstalldatraningar.

 

FÖRÄLDRAR, SYSKON & ÅSKÅDARE får INTE vistas i hallen längre. Undantag är minitennisen, tisdagar 18-19, där får man ha EN som följer med.

Vi räknar med att köra igång igen som vanligt onsdagen den 18 november om inte restriktionerna utökas. Håll er uppdaterade på vår hemsida.

 

Kompensation missade träningstillfällen

Vi försöker utforma en ersättningsplan som blir bra för alla och vi gör allt som står i vår makt för att det ska bli så rättvist som möjligt för alla som missar träningar. Redan i våras satte vi in extraträning under påsklovet för att kompensera en ev. nedstängning som aldrig behövdes genomföras.

Nu planerar vi bl.a. att köra en extra kostnadsfri ordinarie träningsvecka, vecka 1, 2021. Med andra ord kommer den ordinarie tennisträningen för VT 2021 att starta måndagen den 4 januari istället för en vecka senare.

Håll dig uppdaterad

Om restriktionerna kvarstår efter 17 november kommer vi att fatta nya beslut. Meddelas via mail och hemsida. För frågor maila till This is a mailto link.

 

Till er som inte kan komma och utöva denna fantastiska sport med oss just nu hoppas vi att vi ses på tennisbanan snart igen!

Hälsningar

Eslövs Tennisklubb

Skribent: Martin Nilsson
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

Postadress:
Eslövs TK - Tennis
Postbox 15
24121 Eslöv

Besöksadress:
Ringsjövägen 2C
24138 Eslöv

Kontakt:
Tel: 0707927655
E-post: This is a mailto link

Se all info