Hoppa till sidans innehåll

Nya RIKTLINJER & INSTÄLLD verksamhet

28 OKT 2020 20:18
Träningarna för födda 2004 eller tidigare kommer INTE att återupptas under HT 2020. Klicka in för mer info. Uppdaterat 18/11.
  • Uppdaterad: 28 OKT 2020 20:18

2020-11-18

Idag har vi haft ett extrainsatt styrelsemöte med anledning av att Folkhälsomyndigheten och Region Skåne har förlängt restriktionerna till den 13 december.

Vi har beslutat att vi INTE återupptar träningen för personer födda 2004 eller tidigare under höstterminen 2020. Är man född 2005 eller senare fortsätter träningen som vanligt.

Eftersom vissa träningsgrupper är inställda finns det just nu banor att boka för eget spel. Gå in på vår bokningssida www.matchi.se.

Kompensation missad träning

Styrelsen har också beslutat att spelare födda 2004 eller tidigare kompenseras för de sju missade spelveckorna under höstterminen 2020 på följande sätt:

  • Vi förlänger vårterminen 2021 med fem veckors extra tennisträning som sätts in vecka 1, 8, 13, 24 och 25.
  • Två veckors träning ersätts med gratis banbokning via vårt bokningssystem Matchi*

*Den träningstid man har totalt under dessa två veckor kommer att sättas in på alla berörda spelares Matchi-konton. Ex. spelar man en timme per vecka får man boka två timmar gratis, spelar man två timmar per vecka får man boka fyra timmar gratis o.s.v. Mer information om detta och hur ni skaffar era Matchi-konton kommer på vår hemsida inom kort. Speltimmarna kan man börja utnyttja från och med 1/12.

Skulle vi inte komma igång igen med träningen efter jul och nyår kommer styrelsen att fatta nytt beslut om kompensation för HT 2020.

Har ni frågor, maila till This is a mailto link.

 

2020-11-17

Nyss meddelade FHM och Region Skåne att de förlänger restriktionerna till och med 13 december.

Träningarna för födda 2004 eller tidigare som skulle återupptas imorgon (onsdagen 18/11) kommer INTE att återupptas.

Träningarna för födda 2005 eller senare fortsätter som vanligt.

Imorgon kväll, onsdag, kommer styrelsen att hålla ett extrainsatt styrelsemöte för att avgöra hur vi ska gå vidare med tennissäsongen HT 2020. Direkt efter mötet kommer information publiceras på hemsidan och mejlas ut till alla medlemmar.

 

2020-10-28

Nya riktlinjer påverkar vår träningsverksamhet

För första gången sedan coronapandemins utbrott påverkas också vi som tennisklubb. Enligt riktlinjerna från Tennis Syd och Tennisförbundet kommer Eslövs Tennisklubb stänga ner träningsverksamheten för alla över 15 år under i första hand tre veckor (t.o.m 17/11)

Efter den senaste veckans drastiska ökning av antalet coronafall har Folkhälsomyndigheten i samråd med Region Skåne infört skärpta restriktionerna som bl.a. innebär följande för tävlings- och träningsverksamheten i Skåne:

  • ”Idrottsverksamhet för personer födda tidigare än 2005 bör inte genomföras – Gäller träning, matcher och tävling”

 

Ni kan läsa mer om de nya riktlinjerna här;

FHM - https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/oktober/beslut-om-skarpta-allmanna-rad-i-skane-lan/.

Svenska Tennisförbundet - https://www.tennis.se/information-om-coronavirus/.

 

Vad gäller hos ETK?

Från och med den 29 oktober 2020 är all verksamhet för personer födda 2004 eller tidigare d.v.s. 16 år eller äldre INSTÄLLD.

Träningen för er som är födda 2005 eller senare fortsätter precis som vanligt (med vissa undantag, se stycket nedan) tillsammans med riktlinjerna för covid-19 på ETK som ni hittar här;

https://idrottonline.se/EslovsTK-Tennis/Nyheter/nyheterfranetk/covid-19coronavirus.  

 

Det finns juniorer som är 15 år eller yngre som tränar i vuxengrupper. I nuläget kommer även dessa träningar att bli inställda för er trots att ni har rätt ålder för att få träna.

Det finns även spelare som är 16 år eller äldre som tränar i juniorgrupper, ni får tyvärr inte delta på era pass, även om passet kommer att fortgå.

Även vissa äldre juniorgrupper stryks helt, glöm inte att dubbelkolla ifall ert pass blir av eller inte.

Här finner ni fullständigt schema för vilka grupper som är inställda; https://idrottonline.se/EslovsTK-Tennis/Nyheter/nyheterfranetk/schemainstalldatraningar.

 

FÖRÄLDRAR, SYSKON & ÅSKÅDARE får INTE vistas i hallen längre. Undantag är minitennisen, tisdagar 18-19, där får man ha EN som följer med.

Vi räknar med att köra igång igen som vanligt onsdagen den 18 november om inte restriktionerna utökas. Håll er uppdaterade på vår hemsida.

 

Kompensation missade träningstillfällen

Vi försöker utforma en ersättningsplan som blir bra för alla och vi gör allt som står i vår makt för att det ska bli så rättvist som möjligt för alla som missar träningar. Redan i våras satte vi in extraträning under påsklovet för att kompensera en ev. nedstängning som aldrig behövdes genomföras.

Nu planerar vi bl.a. att köra en extra kostnadsfri ordinarie träningsvecka, vecka 1, 2021. Med andra ord kommer den ordinarie tennisträningen för VT 2021 att starta måndagen den 4 januari istället för en vecka senare.

Håll dig uppdaterad

Om restriktionerna kvarstår efter 17 november kommer vi att fatta nya beslut. Meddelas via mail och hemsida. För frågor maila till This is a mailto link.

 

Till er som inte kan komma och utöva denna fantastiska sport med oss just nu hoppas vi att vi ses på tennisbanan snart igen!

Hälsningar

Eslövs Tennisklubb

Skribent: Martin Nilsson
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

Postadress:
Eslövs TK - Tennis
Postbox 15
24121 Eslöv

Besöksadress:
Ringsjövägen 2C
24138 Eslöv

Kontakt:
Tel: 0707927655
E-post: This is a mailto link

Se all info