Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska Tennisförbund


Pokalen stannar kvar i Stockholm. Tennis Stockholm vann helgens Pirres Pokal-final mot Öst.
 
 
Förra veckan vann Johanna Larsson karriärens 13:e WTA-titel i dubbel. Nu är svenskan en match från en ny dubbelfinal, i Luxemburg.
 
Senast 2 november kan klubbar söka arrangörskap för nya JSM Race 2019.
 
Elias Ymer pressade 18-rankade Jack Sock, men föll i skiljeset i andra omgången av Intrum Stockholm Open. ”Det hade varit så kul att spela kvartsfinal här. Jag hade chansen i dag men tog den inte”, säger svensken efteråt.
 
Om tre veckor inleds årets elitserie på herr- och damsidan. Vi går igenom trupperna inför premiären.
 
Mikael Ymer är utslagen i Intrum Stockholm Open-singeln. Tidigare världstian Ernests Gulbis satte stopp för hemmahoppet i tisdagens match.
 
Precis som de tre tidigare upplagorna av USIF Swedish Open stod världsstjärnan Stefan Olsson högst upp på prispallen i den internationella rullstolstennistävlingen i Uppsala.
 
Elias Ymer är vidare i Intrum Stockholm Open. Sverigeettan vann i tre set mot 67-rankade Maximilian Marterer.
 
 
Här är nya junior-SM utomhus! 2019 går startskottet för JSM Race – en rad deltävlingar som leder till ett slutspel där Sveriges bästa juniorer gör upp om medaljerna.
 

Christer har ordet

(2018-10-12 15:46)
"Att synliggöra vår idrott kommer att vara ett av de prioriterade områdena för oss att sjösätta satsningar inom framöver", skriver generalsekreterare Christer Sjöö i sitt månadsbrev.
 
Nästa år tar vi nästa steg mot bättre tävlingstennis: ett nivåbaserat rankingsystem. I början av 2019 tas det nya systemet i bruk.
 
Tennis på gatan har under året gett flera hundra barn chansen att prova på vår idrott. Nu får de som blivit riktigt ”tennisbitna” chansen att spela ännu mer genom stipendium för utrustning och träning i en klubb.
 
En positiv trend för årets Idrottslyftet är de många ansökningarna om ”utvecklingsbanor” – ett konkret grepp för att uppgradera träningsmiljön och som lockar fram en höjd aktivitetsnivå.
 

 

 

 

Postadress:
Eslövs TK - Tennis
Ringsjövägen 2C
24138 Eslöv

Kontakt:
Tel: 0707-92 76 55
E-post: eslovs.tk@telia.com

Se all info