Hoppa till sidans innehåll

ETKs Drogpolicy


Målsättning

För att värna om våra ungdomars hälsa och välbefinnande vill Eslövs Tennisklubb vara ett föredöme och arbeta för drogfria verksamheter och miljöer. Tennisklubben tillåter ingen användning av doping, alkohol, narkotika och tobak i vår idrottsutövning.

 

Verksamhet

Föreningens verksamhet skall vara helt drogfri där barn och ungdomar under 18 år deltar. Tränare, ledare, föräldrar och spelare över 18 år skall uppträda på ett sätt så att det blir naturligt för ungdomarna att avstå från droger. Att undvika rökning i anslutning till idrottsanläggningar, tänka på riskerna med alkohol, även dagen efter, då det kan vara aktuellt att ställa upp som bilförare till och från matcher.

 

Tobak och alkohol

Om vi upptäcker att någon inom vår verksamhet använder tobak eller alkohol informerar ledare/styrelse berörda om vår drogpolicy och om den skadliga påverkan som alkohol och tobak har för vår hälsa och vårt idrottsutövande. Om personen är under 18 år så tar vi också föräldrakontakt.

 

Doping och narkotika

Allt bruk och hantering av dopingpreparat och narkotika är förbjudet enligt svensk lag. Om vi upptäcker att någon inom vår verksamhet brukar doping eller narkotika tar styrelsen kontakt med social myndighet och Svenska Tennisförbundet. Om personen är under 18 år kontaktas även föräldrar.

 

Medicinering

Vi vill uppmärksamma att vissa mediciner kan innehålla ämnen som klassas som doping. Om sådana mediciner måste användas skall läkarintyg uppvisas. Även kosttillskott kan innehålla förbjudna substanser.

 

Information

Policyn revideras årligen av styrelsen samt skickas därefter ut till alla medlemmar i samband med säsongsstarten. Styrelsen ska också ta del av den information i ämnet som tillhandahålls av idrottsförbund och kommun. Informationen förs vidare till medlemmarna via vår hemsida och vid andra lämpliga tillfällen som träningsläger.

 

Ansvar

Styrelsen har det yttersta ansvaret att policyn efterföljs, men även ledare, andra medlemmar och föräldrar har ett stort ansvar för detta.

 

Eslöv 2008-09-07

Styrelsen

Eslövs Tennisklubb

Uppdaterad: 07 FEB 2011 11:34 Skribent: Styrelsen

 

 

 

Postadress:
Eslövs TK - Tennis
Postbox 15
24121 Eslöv

Besöksadress:
Ringsjövägen 2C
24138 Eslöv

Kontakt:
Tel: 0707927655
E-post: This is a mailto link

Se all info