Hoppa till sidans innehåll

Verksamheten 2014


Styrelsen för Eslövs Tennisklubb avger härmed följande berättelse över verksamheten under 2014, klubbens 97: de verksamhetsår.

 

Under det gångna året har styrelsen haft följande sammansättning:

 

 

Ordförande

Anders Svensson                 2014

 

Kassör                                 Vakant

 

Ledamöter                           mandatperiod 2/3år                                                       

Håkan Sandbring                 2014-2015

Ingrid Persson                     2013-2014

Mari Jönsson                      2014-2015

Roger Olsson                      2014-2016

 

Ledamöter mandatperiod 1 år

Marie Lingegård                  2014

Anette Sandström               2014

Ulf Landin                          2014

Zoran Karadak                    2014

 

Suppleanter för 2 år (mandatperiod 2 år)

Emma Bondza                2014-2015

Monika Sjöbeck              2013-2014

Ljubomir Stankovic         2013-2014

 

 

 

Övriga funktioner har haft följande ledamöter:

 

Revisorer                           Göran Lindstedt

                                          Jan Kulle

 

Valberedning                      Christian Kulle

                                         Martin Nilsson

 

Vi blev 236 medlemmar vilka är fördelade på följande sätt: Pojkar/juniorer 106st (45 %), Flickor/juniorer 51st (22 %), Seniorer kvinnor 25st (10 %) och seniorer män 53st (23 %).

Tennisintresset är överlag vikande. Vi hoppas kunna öka intresset med sammarbete med skolorna med prova på timmar på skoltid.

 

Klubben och våra spelare har under året uppmärksammats i pressen vid ett par tillfällen

Förutom årsmötet har styrelsen haft 11 protokollförda sammanträden under året.

 

Inkomsternas och utgifternas fördelning framgår av balans- och resultaträkning.

 

Träningsverksamheten

Träningsverksamheten 2014 har fortsatt flutit på bra med ungefär lika många i träning som föregående år.  Speciellt är det vuxentennisen som är oerhört populär och har under 2014 ökat ytterligare och så mycket som 70 vuxna tränar i vår verksamhet varje vecka. I förra versamhetsberättelsen  2013 nämndes att vi flyttat upp barn från minitennisen för att spela med maxiboll, det är något som vi fortsatt göra under 2014 och dessutom har de visat fina framsteg som förhoppningsvis kommer leda till fler tävlingsspelare i framtiden. 2014 har varit ett starkt år angående aktiviteter sidan om den ordinarie träningen. Vi har haft matchspelsdagar, privatträningsdagar, våra tre stående tävlingar, klubbmästerskap, bowling för barn och ungdomar, vuxenläger i Karlskrona, juniorläger i Ängelholm, samt frukosttennis.  

 

 

Eslöv around the clock

 

Vår dygnetrunt-tävling tappade mycket i deltagarantal under 2014 med ca 60 deltagare jämfört med föregående år. Anledningen till detta är förmodligen en allmänt nedåtgående trend för antal spelare som tävlar, samt att detta år hade vi ingen klubb som bodde över i tennishallen. Det som är positivt är att allt fler spelare från Eslöv är med och tävlar, och det är genomgående för samtliga av våra tävlingar 

 

 

Eslöv Open

 

Faktum är att Eslöv open gjorde ett litet uppryck 2014 med 115 deltagare. Visserligen fem deltagare färre än 2013, men då hade vi inte Herrsingel elit med i år. Givetvis är det tråkigt att behöva slopa elitklassen, men då det är relativt stora prispengar och anmälningarna är för få kostar det mer för klubben än vad det smakar. Ur sportsliga sammanhang kan nämnas att Eslövs Henrik Feldman vann den vanliga Herrsingelklassen 

 

Eslövs Cup

 

Eslövs Cup lockade dessvärre betydligt färre deltagare än 2013. 2013 hade vi ca 130 deltagare och 2014 så lite som 75 stycken. Förutom den generella nedgången av tävlingsspelare kan detta förklaras med att det arrangeras fler tävlingar i skåne under denna perioden, och det förklarar givetvis en viss nedgång.

Blixttennis

Under 2014 har vi fortsatt med vår blixttennis. Det har främsta varit för våra vuxna medlemmar men ibland har det dykt upp någon av våra duktiga juniorer. Vi spelar alltid dubbelmatcher och lagen lottas. Vi brukar också fika efter matcherna och allt detta kostar endast 25:-

Under vårterminen spelade vi en gång i månaden och det var oftast på lördagseftermiddagar mellan 14.00-17.00. Som mest var vi 12 deltagare.

Under hösten låg blixten nere men vi spelade en annandagsblixt den 26 december och då brukar många vilja spela tennis efter all julmat, så även i år.

Att spela blixttennis är ett utmärkt tillfälle att få spela många matcher och att träffa andra vuxna i klubben som man aldrig träffar annars.

Till 2015 har vi ändrat speltid så då ska vi träffas på söndagar mellan 10.00-14.00 för att se om detta kan locka fler som vill spela

 

Blixtkommittén

Mari Jönsson och Ingrid Persson

 

 

Vuxenläger

Som alla andra år blev vuxenlägret en riktig vinnare! Hela tjugo vuxna åkte med oss till Karlskrona där vi spelade mycket tennis, bodde på Scandic vid vattnet och var ute och åt en underbar middag på kvällen mellan de två olika speldagarna.

 

Junior läger

I Maj månad åkte vi till Ängelholm för ett träningsläger med ca 20 barn och ungdomar. Två nätter bodde vi i stugor intill både tennisanläggningen och havet. Det var underbart väder hela helgen och lägret var en riktig succé! Massor av tennis och olika aktiviteter fyllde helgen.

Klubbmästerskap utomhus

Totalt deltog 12 spelare i 2014 års klubbmästerskap utomhus, uppdelat på två klasser. En seniorklass och en juniorklass. Segrade i Seniorklassen gjorde Calle Stjernfeldt efter att ha slagit Niklas Westerling i finalen och i juniorklassen vann Walter Wiik efter att ha besegrat Viggo Thordin. Dessvärre var vädret inte det allra bästa under tävlingen och en del matcher fick spelas inomhus

 

Klubbmästerskap inomhus

Vårt inomhus klubbmästerskap är ett populärt inslag i vår verksamhet, och 2014 års upplaga var inget undantag. Sammanlagt deltog 34 spelare i både senior- och juniorklasser. Nytt för i år var ETK-Open där samtliga spelare fick vara med oberoende av ålder och kön. Rutinerade Niklas Persson vann klassen efter att ha finalbesegrat Richard Månsson i finalen. Den äldre juniorklassen vanns av Viggo Thordin som besegrade Kristian Stojkovic i finalen och den yngsta klassen vanns av Fabian Wahlgren som efter en lång och välspelad match besegrade Liam Thordin.

 

Sportcamp

Som vanligt hade vi tur med vädret under vår sportcamp-vecka. 16 deltagare deltog under veckan och tennisträningen varvades med andra spännande aktiviteter. Fotboll och brännboll stod på schemat och vårt obligatoriska besök på Karlsrobadet var givetvis också inbokat. Helt enkelt en fantastiskt trevlig vecka som är väldigt uppskattad

 

 

 

Sommarträning

I vanlig ordning bedrev vi vår sommarträning som en intensivträning uppdelad på tre veckor. Det var valfritt att välja antal veckor man ville träna, och sammanlagt deltog 35 spelare under dessa veckor. Vissa tränade en vecka, medan andra tränade samtliga tre

 

Sportlovsträning

Under sportlovet hade vi tre olika aktiviteter för våra medlemmar. Måndagen hade vi tenniskul med våra juniorer där vi värvade tennis med andra fysiska aktiviteter, tisdagen hade vi privatträningsdag där medlemmar fick möjlighet att slipa på sin teknik med tränare och under onsdagen hade vi matchspelsdag med våra juniorer. Uppslutningen var helt ok, men vi har lärt oss av tidigare erfarenheter att under sportlovet är det överlag få som aktiverar sig i tennishallen, kanske beroende på att många åker iväg på semester.

 

Höstlovsträning

Helt nytt för i år var att vi provade på intensivtennisträning under höstlovet, alltså samma upplägg som under sommarträningen. Uppslutningen var relativt dålig då endast 8 spelare deltog, men samtidigt en bra service och ett bra tillvägagångsätt för de spelare som vill träna lite extra

 

 

Seriespel

 

Herrar

Utomhus blev det en liten serie med endast tre matcher iom att Kristianstad drog sig ur. Tyvärr var hela vårt lag skadedrabbat så vi hade problem att genomföra serien. Med en man mindre i två av tre matcher spelade vi dock färdigt serien. Det blev förluster i alla matcher. Johan Sjöstrand och Henrik Feldman spelade alla matcher medan Martin Nilsson endast kunde komma till start i en match som han dessutom fick avbryta pga sin skada.

Inomhus spelades sex matcher. Stommen som består av Martin, Johan och Henrik sedan många år tillbaka hade samma problem som under utomhusserien. Ett skadat ETK hade svårt att hävda sig i serien. Inga vinster, en oavgjord och fem förluster. I många matcher fick vi ta in spelare från våra vuxengrupper och det är tyvärr för tufft för dom i A-lags serien.

 

 

Herrar skåneserien

 

Utomhus spelades det fem matcher. Tyvärr blev det fem förluster men två av dem var väldigt jämna. För ETK spelade Johan Vikerskog, Jesper Bengtsson, Johan Malmros och Carl Stjärnfeldt.

Inomhus är i skrivande stund inte färdigspelat men efter sex omgångar har vi inte lyckats vinna än. Det återstår två matcher. Förutom spelarna som spelade utomhus har även Niklas Persson och, Niklas Westerling och Robin Thordin spelat.

 

P12-laget.

Utomhus vann de tre matcher och förlorade två. Förutom Walter Wiik och Viggo Thordin spelade även Ameli Stankovic som fått dispens från förbundet för att spela i pojkserien eftersom vi inte har något flicklag.

Inomhus slogs man om andraplatsen i serien efter Lugi, alla resultat har i skrivande stund inte kommit in än så vi vet inte riktigt hur ETK slutar. Viggo Thordin och Raphael Kvist Reimer har spelat alla matcher. Man vann två, och förlorade två.

 

P14-laget

Utomhus spelade Magnus Andersson, Benjamin Olsson och Kristian Stojkovic. En vinst, två jämna förluster och en storförlust summerar deras serie.

Inomhus har laget efter sex spelade matcher skrapat ihop tre vinster och tre förluster. Det återstår en match att spela i skrivande stund. Förutom spelarna som spelade utomhus har Viggo Thordin spelat.

Ordförande sammanfattar tennisåret 2014 

 

Under 2014 löpte kontraktet som vi hade med Bergaskolan ut. Eftersom elevantalet har sjunkit på gymnasiet som föranleder stora sparbeting för gymnasiet så var de inte beredda att förlänga hyresavtalet. Efter många möten mellan klubben och Eslövs Kommun så kom vi fram till en lösning där Eslövs kommun tar över ägandeskapet och därmed alla lån medan Eslövs Tennisklubb i fortsättningen sköter städning, löpande underhåll samt fortsätter med att sköta hallbokningar.

 

Resultatmässigt så blev 2014 ett tufft år eftersom ETK fick beskosta alla utgifter under några månader efter det att kontraktet med skolan löpt ut och tills Eslövs Kommun tog över hallen. Detta gör att klubben går rejält med minus 2014. Dock har vi en budget som ligger på ett litet plus för 2015.

 

De minskade intäkterna har gjort att vi måste säga upp en av våra vaktmästare som kommer att sluta 1 Juni-2015. Vi jobbar aktivt med att hålla nere alla kostnader så att vi i varje fall inte kommer att göra ett minusresultat.

 

En stor utmaning som vi har är att fylla upp dagtiderna med verksamhet. Troligtvis kommer Källebersskolan att hyra fler timmar i framtiden men dock tidigast 2016.

Vi har fantastiskt mycket aktiviteter och våra medlemmar börjar också hitta dessa. Vuxenlägret blir fulltecknat direkt. Juniorlägret likaså. Vi har dragit igång en intern serieverksamhet där våra medlemmar får spela matcher.

 

I styrelsen jobbar vi mycket med att försöka hitta nya väga för att få in mer intäkter till klubben. Ledstjärnan är att vi jobbar för att klubben ska ha en stabil ekonomi och därigenom kan satsa långsiktigt på en skicklig och engagerad tränarstab samt vaktmästare som ser till att anläggningen är i toppskick.

Jag vill avslutningsvis tacka alla tränare, vaktmästare, lagledare och styrelsen och som på ett aktivt sätt bidragit till att driva vår verksamhet under 2014. Jag vill också passa på att tacka alla som valt att bli medlemmar i klubben och på så vis vill stötta vår verksamhet.
Utan er finns inte Eslövs Tennisklubb.

Anders Svensson
Ordförande

 

Uppdaterad: 13 APR 2015 18:37 Skribent: Anders Svensson

 

 

 

Postadress:
Eslövs TK - Tennis
Ringsjövägen 2C
24138 Eslöv

Kontakt:
Tel: 0707927655
E-post: This is a mailto link

Se all info