Hoppa till sidans innehåll

Verksamheten 2015


Verksamhetsberättelse för 2015


Styrelsen för Eslövs Tennisklubb avger härmed följande berättelse över verksamheten under 2015, klubbens 98: de verksamhetsår.


Under det gångna året har styrelsen haft följande sammansättning:


Ordförande
Anders Svensson 2015


Ledamöter mandatperiod 2 år
Håkan Sandbring 2015-2016
Ingrid Persson 2015-2016
Mari Jönsson 2015-2016
Roger Olsson 2015-2016
Marie Lingegård 2015-2016
Anette Sandström 2015-2016
Johan Vikerskog 2015-2017
Jesper Bengtsson 2015-2017
Robin Trnovski 2015-2017


Övriga funktioner har haft följande ledamöter:


Revisorer

Göran Lindstedt
Jan Kulle


Valberedning

Christian Kulle
Martin Nilsson
Martina Kvist Reimer

 

Vi blev 235 medlemmar vilka är fördelade på följande sätt: Pojkar/juniorer 106st (45 %), Flickor/juniorer 51st (22 %), Seniorer kvinnor 25st (10 %) och seniorer män 53st (23 %).


Tennisintresset är överlag vikande. Vi hoppas kunna öka intresset med sammarbete med skolorna med prova på timmar på skoltid.


Klubben har under året uppmärksammats i pressen vid ett par tillfällen
Förutom årsmötet har styrelsen haft 11 protokollförda sammanträden under året.


Inkomsternas och utgifternas fördelning framgår av balans- och resultaträkning.


Träningsverksamheten:
Under årets gång har vi försökt styra träningsverksamheten så att varje träning har ett syfte och är personlig utifrån varje individ. Vi har tränat lite extra på serven för att förbereda såväl stora som små för riktig tennis. Vi ser framsteg på många håll och känner att vi är på rätt väg.


Enligt konceptet ”Play and stay” har vi för de minsta spelarna maximerat träningarna med många tillslag och eget spel vilket har gett förbättrade resultat. Vi har ingen annan än klubbens bästa sparringpartner att tacka, väggen.


Eslöv Around The Clock:
Tävlingen som är tänkt att spelas dygnet runt steg i deltagarantal jämfört med 2014. Från 50 till 71. Allmänna Tennisklubben Lund gästade oss och bodde i hallen under tävlingen.


Eslöv Open:
Deltagarantalet i vår påsk-tävling som steg 2014 sjönk åter igen 2015. Från 112 till 78. Det är svårt att spekulera i varför deltagarantalen skiljer sig så olika från år till år men vissa år ligger där fler tävlingar i samma region under samma helg och det påverkar inte bara vår tävling utan alla tävlingarna. Tyvärr är det nog en nedåtgående trend just nu i tävlingstennisen där deltagarantalen sjunker i de flesta tävlingarna runt om i Sverige.


Eslöv Cup:
Vår enda nationella utomhustävling på året. Tyvärr fick vi spela hela tävlingen inomhus på grund av att vi var tvungna att hålla våra utebanor stängda under större delen av sommaren. Vi trodde att det skulle påverka tävlingen negativt men snarare tvärt om, deltagarantalet steg från 74 till 97.


Vuxenläger:
Det är svårt att beskriva hur trevlig helgen i Karlskrona var. Man måste nästan uppleva ett vuxenläger för att förstå. Precis som under 2014 så blev det fulltecknat direkt. 20 deltagare från Eslövs tennisklubb fyllde Karlskronas topmoderna tennisarena. Förutom att vi spelade mycket tennis så åt vi en gemensam middag och sov gott på Scandic precis vid vattnet.


Juniorläger:
Precis som vuxenlägret så var juniorlägret helt fullt. Boendes i stugor precis vid havet och banorna så var Ängelholm en perfekt plats att hålla lägret på. Tyvärr var inte vädret bra under alla passen och vi fick spela inomhus några timmar en av dagarna. Förutom några regndroppar så var det en fantastisk helg med mycket tennis och andra aktiviteter.


Sportcamp:
Sportcampen som är ett slags utomhusläger på hemmaplan var lyckat precis som föregående år. 20 juniorer i olika åldrar samlades varje morgon i en vecka för att träna tennis, spela fotboll, bada och utöva andra aktiviteter tillsammans.


Blixttennis:
En tradition som sträcker sig många år tillbaka. En slags intern dubbeltävling som spelas en gång i månaden, man samlas och lottar ihop lag. Sedan spelar man en turnering under ett par timmar. Vissa år har det varit väldigt populärt, andra år mindre.
Under våren var det inte mycket deltagare och efter sommaren startades blixttennisen om på ett lite annorlunda sätt. Fasta datum, anmälningslista, bättre information till medlemmar men framför allt alltid en tränare som är på plats har gjort susen.
Vid första tillfället efter sommaren var det så många som 21 deltagare på plats.
Aktivitet förebygger:
Aktivitet förebygger är ett projekt där Eslövs kommun tillsammans med olika idrottsföreningar låter skolbarn i olika åldrar prova på olika idrotter. Tennisklubben är självklart med. Det är väldigt roligt och inspirerande att lära ut tennis till barn och ungdomar som kanske aldrig annars hade provat på tennis. Förutom att de får testa på tennis så är det ett bra sätt för oss att rekrytera nya spelare till verksamheten.


Juniorernas dag:
Vilken otrolig dag, vilken uppslutning! 60 juniorer anmälde sig. På dagens schema stod bowling och en gemensam middag. Vår sponsor Eslövs Bowling ställde snällt upp och lånade ut hela bowlinghallen till oss för en timmes spel. Efter bowlingen åt vi tacobuffé tillsammans i bowlinghallens restaurang vilket var väldigt uppskattat. Det som utmärker dagen är den underbara gemenskap som sken i hela bowlinghallen. Det som nästan är ännu roligare är att så många olika tennisgrupper representerades, allt från minitennisbarn till ungdomar från våra tävlingsgrupper.


Övernattningsläger:
Ett läger som hålls på hemmaplan en helg innan jul varje år. Två dagar fyllda av tennis och andra roliga aktiviteter samt övernattning i klubbens konferensrum. Efter tennisen på lördagskvällen promenerade vi ner till centrum där vi åt en gemensam middag. Precis som våra andra läger under året var alla platser tagna och 20 juniorer hade samlats i hallen.


Ordförande sammanfattar tennisåret 2015
Under 2015 har vi kunnat fokusera på tennisverksamheten och enbart driften av tennishallen eftersom nu inte längre äger hallen.


Vi är mycket stolta över vår verksamhet där vi erbjuder våra medlemmar ett stort utbud av aktiviteter. Nu har vi minst två till tre aktiviteter i månaden utöver tennisträningen. Det är aktiviteter både för våra ungdomar och våra vuxna. Populära aktiviteter är vuxenlägret, Blixttennisen, ungdomsläger, Bowling m.m.

Tennisträningen är mycket populär och vi har för tillfället kö och kan inte erbjuda plats för alla direkt. Vi jobbar hårt för att se till att alla ska få plats i verksamheten.

 

I juli drabbades vi av ett hårt slag. Vår vaktmästare Stanislav avled hastigt. Stanislav hade ett varmt hjärta för Tennisklubben och saknaden efter honom är stor. Alltid (vardagar som helger) när man kom upp till hallen så var han där fixade och donade. Nu stod vi plötsligt utan någon vaktmästare. Vi beslöt att inte ersätta honom med en ny vaktmästare utan planerade att klara av driften med andra resurser. Senare på hösten beslöt vi samråd med Eslövs kommun de även tar över driften av hallen från och med årsskiftet.


Vi har inte haft möjlighet att hålla en bra standard på utebanorna. Vi beslöt därför i juli att lägga ned alla försök att hålla banorna spelbara. Problemet är att vi inte har tillräckligt med vattenflöde för att få banorna hårda under vårens iordningsställande av banorna. Vi har beslutat att inte bedriva någon verksamhet på utebanorna tills problemen med vatten och den hårda vinden är lösta.


Efter åtta år som tränare och Chefstränare beslöt sig Christian Kulle för att sluta med tennisträningen och satsa som gymnastiklärare som han har utbildat sig till. Christian har varit en mycket populär tränare och ledare med ett stort hjärta för klubben så det blev en del funderande hur han skulle ersättas. Frågan gick till Martin Nilsson som inte ville ta rollen som Chefstränare men dock dela ansvaret med någon som huvudtränare. Frågan gick till Joel Åkerberg som efter lite övertalande accepterade tjänsten med delat huvudtränare ansvar. Martin och Joel har under hösten tagit över ansvaret och sprudlar av Idéer att utveckla verksamheten.


Styrelsearbetet präglas av arbetet med att tillsammans med huvudtränarna utveckla verksamheten. Långsiktighet och god ekonomi är ledstjärnorna för att klubbverksamheten ska kunna utvecklas.


Jag vill passa på att tacka alla som aktivt bidragit till att driva verksamheten under 2015. Jag vill också tacka alla våra medlemmar som via sitt medlemskap visar att de stöttar vår verksamhet och vill bidra till utvecklingen av klubben.


Utan er finns inte Eslövs Tennisklubb
Anders Svensson Ordförande

Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:25 Skribent: Anders Svensson

 

 

 

Postadress:
Eslövs TK - Tennis
Ringsjövägen 2C
24138 Eslöv

Kontakt:
Tel: 0707927655
E-post: This is a mailto link

Se all info