Hoppa till sidans innehåll

Fågelmärkning


Expedition Altitud har ett sammarbete tillsammans med Medelpads Ornitologiska Förening (MOF) där vi hjälper till med märkning av fåglar. MOF och XA har även ett sammarbete angånde klätterområdena och dess access

Expedition Altitud XA hjälper till med fågelmärkning

 Expedition Altitud XA hjälper till med fågelmärkning

Fågelskydd

Antingen du är "vanlig" idrottsutövare, skogsvandrare, bärplockare, fågelskådare, eller på annat sätt vistas i naturen, så gäller det att vilda djur och fåglar inte får komma till skada eller stressas i onödan. Fågelföräldrar reglerar ägg/ungar mot både kyla och värme under häckningen och därför är det säkrast att all störning hålls på lägsta möjliga nivå under den tiden. På vissa platser/lokaler är det klart olämpligt att över huvud taget vistas på under häckningstid. 

För att kunna veta något om utbredning och populationsutvecklingen hos fåglar så krävs det välorganiserade inventeringsinsatser. Expedition Altitud samarbetar därför med Medelpads Ornitologiska Förening genom att medverka i årliga inventeringar av skyddsvärda fåglar och att verka för ett skydd för dessa arter.
I vissa fall kan skyddet bestå av att skapa boplatser så att fåglar får möjlighet att häcka säkert men att man samtidigt ger människor möjlighet att vistas ute utan att störa.

Expedition Altitud XA klättrar träd

Accessdatabasen

Ta som vana att besöka Svenska Klätterförbundet Accessdatabas innan ni besöker någon berg. Det är det minsta man kan göra för att undvika störning och eventuella konflikter. Gå in på respektive län för att hitta ditt planerade besöksområde.

Historik

Expedition Altitud var tillsammans med en klätterförening i Wales först i Europa med att ha ett nära samarbete med ornitologerna.

Expedition Altitud XA hjälper till med fågelmärkning

Mitt i naturen

XA var med och hjälpte till vid en inspelning av ett reportage till SVTs Mitt i naturen.

Expedition Altitud XA hjälper till med vid inspelning av SVT Mitt i Naturen

SVT Mitt i Naturen filmar reportage tillsammans med Expedition Altitud XA

XA hjälper till att komma högt upp i trädet

Uppdaterad: 27 FEB 2017 19:33 Skribent: Roel Wijtmans

Postadress:
Expedition Altitud KF Matfors - Klättring
Jan Lundström, Näverbacken 13
86531 Alnö

Kontakt:
Tel: +460730826662
E-post: info@expedition-alti...

Se all info