Hoppa till sidans innehåll

Prova-på


Ung eller gammal, klättrare eller friluftsintresserad. Är du nybörjare som vill prova på eller kanske en erfaren klättrare som behöver en klätterpartner? Kanske du vill snacka lite eller bara prestera, det finns något för var och en.

Under sommarsäsong finns det möjlighet vid tre tillfällen att få prova på att klättra på Midskogsberget. Vi träffas mellan 18:00 - 20:00. Under den tiden kommer vi att ha funktionärer på plats för att hjälpa till för den som vill eller behöver. Håll utkik på denna sida eller kontakta oss på telefon.

På programmet har vi bland annat:

  • Klättring
  • Grottkrypning då det finns gott om dem på Midskogs.

För dig som inte har någon klätterutrustning men vill prova klättra ändå, så är det inget problem. Vi har utrustning med oss som du kan få låna. Klä dig bara i oömma kläder och kom ut till berget så hjälper vi dig där. Åldersgräns är 6 år, och under 16 år ska man ha med målsman. Är du osäker på något eller bara nyfiken, så går det bra att kontakta ansvarig i XA så hjälper vi dig.


Tider 2020

OBS! På grund av coronaviruset är prova-på klättringen inställd tills vidare!


Hitta dit

Alt.1 - Kör Sidsjövägen till Allsta. Strax innan Allsta kan man ta en genväg åt vänster (Grusväg) eller så kan man köra runt Klingstatjärnen. Sväng vänster in på Tunavägen mot Kvissleby . Kör förbi nedfarten till Allsta fiskecamp. Stanna där berget är som närmast vägen.

Alt 2 - Kör E4 till strax söder om Kvissleby. Sväng inåt landet mot Matfors. Efter ca 5 km ser ni berget på höger sidan när det är närmast vägen.

Uppdaterad: 28 FEB 2018 19:21 Skribent: Roel Wijtmans

Postadress:
Expedition Altitud KF Matfors - Klättring
Jan Lundström, Näverbacken 13
86531 Alnö

Kontakt:
Tel: +460730826662
E-post: info@expedition-alti...

Se all info