Hoppa till sidans innehåll

Historik


Bosona Historia

FC Bosona bildades januari 2008 i Göteborg av fyra entusiastiska vänner (Darmin Muslimovic, Sean Grebovic, Amir Alisic, Jasko Becirovic) som hade och fortfarande har en gemensam passion för fotbollen. Idéen om att starta en fotbollsklubb kom fram under en fotbollsresa till Italien, hösten 2007, där Darmin och Sean insåg att de har den rätta kunskapen inom sporten, inställningen samt viljekraften att klara av en så stor uppgift. På grund av att laget anmäldes för sent var 2008 ett år av förberedelser inför starten 2009.

2009

Första året var kantad av prövningar och var en tuff period för vårt unga lag. Naiviteten om att dansa sig igenom division 8 försvann snabbt då man var tvungen att ta itu med en stor omsättning av spelare, saknaden utav rutin från seniorfotbollen och inte minst disciplinen. Allt detta samtidigt som klubben letade efter sin identitet och laganda. Vi utvecklades enormt, både som ledare och spelare, och fick lära oss vilka problem en ung och ambitiös fotbollsförening kan ställas mot. Trots att laget slutade på en tredje plats så kunde man avancera till division 7, och likaså reservlaget till Reservklass 3. Laget tränades av Darmin Muslimovic.

2010

Året 2010 började fantastiskt med en silvermedalj i den årliga Tomtecupen i Angered. Laget visade prov på karaktär och gjorde ett fantastiskt laginsats då man på vägen till finalen slog ut etablerade lag så som Gunillse IS och Partille IF. Efter en lång och krävande försäsong med Dzenan och Dino Isakovic så fick man en bra grundkondition och fysik, och i april tog Darmin Muslimovic över som tränare. Med en bred trupp och bra kontinuitet kunde man enkelt vinna division 7A och därmed avancera till division 6. Man ställdes mot lag så som United Africa FC och BK Wobbler, båda topplag i respektive division 6A och division 6B den efterföljande säsongen. Årets signum var en exceptionell moral och karaktär då man vände inte mindre än fyra matcher, däribland underläge från 0 - 3 till 5 - 3.

2011

Förra årets säsong började återigen med Tomtecupen då man ställde upp med två lag därav den ena gick vidare till det andra gruppspelet och den andra tog sig till en kvartsfinal. Ny tränarduo tog över - de gamla rävarna Sean Grebovic och Damir Kurbasic. Damir fokuserade helt på tränarrollen medan Sean var spelande tränare, och den redan starka truppen spetsades med nya, och framför allt unga, förmågor. Det var en otroligt intressant och spännande säsong från början till absolut sista omgången och mer därefter. Våran start på året var väl inte det bästa där vi förlorade två matcher i början (Götaholm & Utd Africa) och sedan radade upp vinster match efter match tills vi åkte på ännu en förlust mot Västkusten samt i sista våromgången Croatia. På grund av att serien var så jämn och alla slog alla så var vi i topp tillsammans med Africa innan sommaruppehållet. Spelarna som utmärkte sig lite mer än andra var givetvis Darmin Muslimovic, Mirza Dervisevic och Samir Abaz(som klev fram när det behövdes som mest!). 

Innan serien drar igång på hösten, så åker vi på vår första riktiga träningsläger till Vrångö - en helg med underbart väder, mycket fotboll, skratt och gemenskap. När serien återigen drar igång så spelar vi riktigt bra och vinner många matcher i slutskedet. Vi inkasserar en förlust mot Lekstorp borta som gör en grym höst och inför sista omgången har vi allt i egna händer då vi ställs mot Marieholm. Pressen och favoritskapet blev för stort och i den 57:e minuten låg vi under med 3-0. Men som så många gånger förr så gör vi fantastisk vändning till 3-3, detta räcker dock inte hela vägen då vi hamnar på samma poäng som Utd Africa men sämre målskillnad. Väldigt surt att falla på mållinjen på detta sättet efter så mycket nedlagd tid, tanke och energi...

 ...men detta var inte slutet på historien. Ungefär en vecka senare så kommer det fram, genom en läsare på Fiskebäcks- och Götaholmsbloggen, att det fanns bevis om att United Africa FC hade använt otillåtna spelare under säsongens gång. Efter en hel del arbete med protester och överklagan så valde först det Svenska Fotbollsförbundet SvFF och senare Göteborgs FF att fälla United Africa FC i frågan. Detta resulterade i en sexpoängsreducering för deras del och vi blev korade som SERIESEGRARE AV DIVISION 6A 2011!!!!!! Som ett plus så vinner även reservlaget Reservklass 3A!

 När man läser denna fantastiska historia och vägen hit så är det en otrolig och obeskrivlig känsla som går igenom kroppen.  Dock är detta inte den största händelsen i årets FC Bosona utan det är nystartade JUNIORLAGET som mestadels bestod utav pojkar födda 1994! Laget leddes utav den till klubben alltid trogne Sejad Dzaferagic, som assisterades av Tin Vukusic. I januari påbörjades den långa resan, där ett gäng först inledde året inomhus och på den kalla Heden. Många kom och testade, vissa kom och stannande, och andra gick vidare. Efter cirka två månader så hade vi en kärntrupp där det största fokuset var på disciplinen. Gemenskap och sammansvetsning var nyckelorden under den första delen av säsongen. Resultaten var blandade men man låg ändå i toppen av serien. När serien vände så började en viss mognad kännas i truppen och resultaten börjar också komma. Till slut blir vi SERIESEGRARE UTAV JUNIORER POJKAR DIVISION 4B!!!!

 

Uppdaterad: 10 APR 2012 23:15 Skribent: Sean G

FÖLJ FC BOSONA PÅ

 

fbicon

 VÅRA SPONSORER

SAMARBETSPARTNERS

radiogbg

delicatering.jpeg

 

 

räknare

(från 2009-01-20)

Postadress:
FC Bosona - Fotboll
C/o Sejad Dzaferagic, Ekebygatan 10
42254 Hisings Backa

Kontakt:
Tel: +46735123934
E-post: This is a mailto link

Se all info