Hoppa till sidans innehåll

FF Fäktkonst. Främjande - Fäktning

Träningar på FFF med hänsyn till corona

Alla våra träningar, såväl för ungdomar som seniorer kommer genomföras enligt schema, så länge myndigheterna inte säger annat, men vi håller oss uppdaterade om läget.

En viktig fråga för klubben är användandet av lånemasker, då det kan tänkas att dessa skulle kunna vara smittspridande, om de har använts av barn som är sjuka. Därför kommer träningar i de aktuella grupperna att läggas upp på så sätt att lånemaskerna inte behöver användas. Innehållet i träningarna kommer att anpassas, det blir mer lek, fys, benarbete, teknikträning, stötträning mot kudde, teorigenomgångar etc.

Tränarna kommer att se till att fäktarna tvättar händerna före passen, dvs, varmt vatten och tvål i minst 20 sek, och man kommer att undvika direkt kroppskontakt. Det betyder bland annat att det vanliga tackandet efter match ersätts av salut, armbåge, eller annat. Har man feber eller minsta andra förkylningssymptom stannar man givetvis hemma från fäktningen

Vi förstår och respekterar till fullo att olika familjer väljer olika – så det kan bli lite glesare på träningar framöver. Samtidigt betonar vi att det är positivt att behålla vardagliga rutiner, vara fysiskt aktiv och hålla igång kroppen. Självklart lägger klubben inga värderingar på den enskildes val.


Söndag 23 augusti har vi prova-på för åldrarna 9-99! Under fliken Börja Fäkta finns mer infomation. 

FFF är Sveriges äldsta och mest meriterade fäktklubb. Idag satsar vi hårt på vår ungdomsverksamhet med nybörjarkurser, fortsättningskurser och fäktning på elitnivå. Vårt mål är att utveckla såväl tävlingsfäktare som medlemmar med ett livslångt intresse för fäktning och idrott. 

FFF har också en bred och uppskattad motionärsverksamhet för alla åldrar, med aktiva medlemmar mellan 9 och 85 år. Nybörjargrupper startar inför varje höst- och vårtermin.

Träningen sker i vår moderna fäktklokal centralt belägen på Döbelnsgatan 60 i Stockholm.

 

 

 

 

Postadress:
Föreningen Fäktkonstens Främjande - Fäktning
Döbelnsgatan 60
11352 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info