Hoppa till sidans innehåll

Om FFF


Föreningen för Fäktkonstens Främjande grundades i Stockholm 1901 och är Sveriges äldsta fäktklubb. Idag har föreningen ca 350 medlemmar och är en av Sveriges största och mest framgångsrika klubbar genom tiderna. Vår storhet är också vår styrka, den ger oss möjlighet att både utveckla framgångsrika tävlingsfäktare och att ha en bred och uppskattad motionärsverksamhet för alla åldrar, med aktiva medlemmar mellan 9 och 85 år.

Vårt huvudsakliga vapen är värja men vi har även grupper som fäktar sabel och florett.

Idag satsar vi hårt på vår ungdomsverksamhet med mål att utveckla såväl tävlingsfäktare som medlemmar med ett livslångt intresse för fäktning och idrott. Vår målsättning i ungdomsverksamheten är långsiktig, med bas i noggrann teknisk skolning ska ungdomarna ha roligt och utvecklas efter sina egna förmågor.

Föreningen har för närvarande tre anställda tränare. Fäktmästare är den franskutbildade Thierry Trottein. Till sin hjälp har han två fäkttränare, Grigori Beskin och Max Körlinge.

Förutom träning erbjuder klubben populär eventfäktning av olika slag. Vi arrangerar t ex möhippor och svensexor, företagsfäktning och barnkalas, där vi ställer vår lokal, utrustning och en fäktmästare till deltagarnas förfogande.

2011 flyttade FFF till en egen lokal centralt belägen på Döbelnsgatan 60 i Stockholm. Totalt 580 kvadratmeter helt anpassat för fäktning, med omklädningsrum, lektionssal och en stor fäktsal som rymmer 12 pister.

Uppdaterad: 11 SEP 2018 16:32 Skribent: Jeannette Runold
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Föreningen Fäktkonstens Främjande - Fäktning
Döbelnsgatan 60
11352 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info